Verbintenissenrecht

Direct advies?Stel uw vraag

In het verbintenissenrecht wordt de rechtsverhouding tussen verschillende personen geregeld. Het contractenrecht of overeenkomstenrecht is hier een onderdeel van. Heb jij een verbintenis met iemand, dan kan dit de nodige problemen opleveren. Onze verbintenissenrecht advocaten kunnen je in zo’n situatie helpen om te krijgen waar je recht op hebt. 

Problemen verbintenissenrecht

Wanneer partijen een verbintenis met elkaar aangaan, kan dit ook de nodige problemen met zich meebrengen. Problemen ontstaan als een van de partijen zijn/haar verplichtingen niet nakomt. Ook kunnen er problemen ontstaan als de gemaakte afspraken niet duidelijk zijn. Een goed contract kan een hoop discussies voorkomen. Een advocaat die gespecialiseerd is in het verbintenissenrecht kan je helpen om een goed en duidelijk contract op te stellen. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het adviseren en opstellen van contracten, algemene voorwaarden etc. Bel ons vandaag nog vrijblijvend en wij informeren jou over de mogelijkheden.

Wanprestatie

Houdt één van de partijen zich niet aan de afspraken, dan kun je spreken van een wanprestatie. Hierover kan makkelijk een conflict ontstaan. Hierbij gaat het vaak over het niet voldoen van een betalingsverplichting of nakomen van een deel van de  overeenkomst. De schuldeiser kan in dit soort situaties nakoming vorderen. In sommige gevallen is het ook mogelijk om schade te verhalen op de tegenpartij. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als je kan aantonen dat jij schade hebt geleden door de wanprestatie van de ander. In sommige gevallen is het verstandig om de overeenkomst te laten ontbinden wegens wanprestatie. Onze advocaten kunnen je hierover adviseren en je hierin bijstaan.

Het verschil tussen een contract en een overeenkomst?

Het verschil tussen een contract en een overeenkomst is dat een contract op schrift is vastgesteld. Een overeenkomst kan bijvoorbeeld ook mondeling worden gesloten. Een fout of onvolledigheid in een contract kan grote (o.a. financiële) gevolgen hebben. Een advocaat kan je helpen bij het opstellen en controleren van o.a. contracten en andere documenten. Zo bent je verzekerd van een waterdicht contract.

Soorten verbintenissen

We kennen een hoop soort verbintenissen. Hierbij een overzicht van verschillende verbintenissen waar je mee in aanraking kunt komen:

  • Koop en Huur
  • Algemene voorwaarden
  • Vanuit de wet: zoals belastingwet
  • Een opdracht
  • Pacht
  • Aanneming van werk
  • Diverse overeenkomsten

Beëindigen van een overeenkomst

Een overeenkomst kan op een aantal manieren worden beëindigd. Doe dit echter nooit zomaar. Elke manier van beëindigen kent zijn eigen regels en rechtsgevolgen. Het kan je duur komen te staan wanneer je een verbintenis niet op de juridisch juiste manier beëindigt. Onze advocaten helpen je bij het ontbinden van een contract. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Juridische hulp

Heb jij vragen of hulp nodig of het gebied van verbintenissenrecht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Je kunt ons ook bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij horen graag van je!

Meer informatie