Aanbestedingsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer of leverancier kunt u te maken krijgen met het aanbestedingsrecht. U doet u mee aan een tender voor een mooie opdracht. U heeft nog veel vragen over de aanbesteding, maar er is weinig tijd en u moet de stukken binnen korte termijn indienen. Kosten noch moeite worden gespaard om aan de hoge eisen en criteria te voldoen. U doet een lage aanbieding, maar helaas zonder succes. U ontvangt een afwijzingsbrief. De concurrent gaat er met de opdracht vandoor. Is dit wel eerlijk gegaan?

In sommige gevallen kunt u hier nog iets tegen doen. Huis Advocaten adviseert u graag! Wij hebben advocaten in dienst die zijn gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht. Zij hebben de juiste kennis in huis om u hierbij verder te helpen. Wilt u weten of er in uw situatie nog mogelijkheden zijn? Vul ons contactformulier in of bel 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).

Wat verstaat men onder het aanbestedingsrecht?

Grote (overheids) instellingen (bijvoorbeeld gemeenten, Belastingdienst, woningcorporaties en zorg- en onderwijsinstellingen maken bekend dat zij bepaalde goederen of diensten nodig hebben. Om de juiste (en goedkoopste) aanbieder te vinden vragen zij bedrijven om een offerte uit te brengen. Deze worden met elkaar vergeleken, waarna er een keuze wordt gemaakt. Dit heet de aanbestedingsprocedure. Dit aanbestedingsbeleid is bedoeld om concurrentie tussen de bedrijven te stimuleren en om iedereen een gelijke kans te geven. Boven een bepaald drempelbedrag is de Nederlandse overheid verplicht om opdrachten Europees aan te besteden. Ook commerciële instellingen maken steeds vaker gebruik van deze gang van zaken.

Bij een aanbesteding kunnen voor u als leverancier grote belangen gemoeid zijn. Met name bij een mogelijke verlenging van een overeenkomst of bij raamovereenkomsten. Het kan een bedrijf maken of breken. Op juiste wijze te handelen in een aanbestedingsprocedure is dan ook van groot belang.

Waarmee helpt een advocaat aanbestedingsrecht?

Een advocaat die gespecialiseerd is in het aanbestedingsrecht kan u op meerdere manieren helpen om de opdracht binnen te halen. Maar wat kunnen zij nou precies voor u betekenen:

  • Adviseren over de aanbestedingsdocumenten van de aanbestedende dienst
  • Opstellen en tijdig indienen van de selectie- en/of aanbestedingsstukken
  • Adviseren over uw positie bij een mogelijke uitsluiting of afwijzing in een procedure
  • Optreden bij geschillen.

 

Direct hulp

Bij Huis Advocaten zijn advocaten werkzaam die jarenlange ervaring hebben op het gebied van aanbestedingsrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met uw vraag of zaak. Samen met u kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om tot het beste resultaat te komen. Bel ons op werkdagen tussen 9.00-17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut)  of vul ons contactformulier in. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.