Aanbestedingsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer of leverancier kun je te maken krijgen met het aanbestedingsrecht. Je doet mee aan een tender voor een mooie opdracht. Je hebt nog veel vragen over de aanbesteding, maar er is weinig tijd en je moet de stukken op korte termijn indienen. Kosten noch moeite worden gespaard om aan de hoge eisen en criteria te voldoen. Je doet een lage aanbieding, maar helaas zonder succes. Je ontvangt een afwijzingsbrief. De concurrent gaat er met de opdracht vandoor. Is dit wel eerlijk gegaan?

Kan je wat doen als je een tender verloren hebt?

In sommige gevallen kun je hier nog iets tegen doen. Huis Advocaten adviseert je graag! Wij hebben advocaten in dienst die zijn gespecialiseerd in het aanbestedingsrecht. Zij hebben de juiste kennis in huis om jou hierbij verder te helpen. Wil je weten of er in jouw situatie nog mogelijkheden zijn? Vul ons contactformulier in of bel 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).

Wat verstaat men onder het aanbestedingsrecht?

Grote (overheids) instellingen (bijvoorbeeld gemeenten, de Belastingdienst, woningcorporaties en zorg- en onderwijsinstellingen) maken bekend dat zij bepaalde goederen of diensten nodig hebben. Om de juiste (en goedkoopste) aanbieder te vinden, vragen zij bedrijven om een offerte uit te brengen. Deze worden met elkaar vergeleken, waarna er een keuze wordt gemaakt. Dit heet de aanbestedingsprocedure.

Dit aanbestedingsbeleid is bedoeld om concurrentie tussen de bedrijven te stimuleren en om iedereen een gelijke kans te geven. Boven een bepaald drempelbedrag is de Nederlandse overheid verplicht om opdrachten Europees aan te besteden. Ook commerciële instellingen maken steeds vaker gebruik van deze gang van zaken.

Bij een aanbesteding kunnen voor jou als leverancier grote belangen gemoeid zijn. Met name bij een mogelijke verlenging van een overeenkomst of bij raamovereenkomsten. Het kan een bedrijf maken of breken. Op juiste wijze te handelen in een aanbestedingsprocedure is dan ook van groot belang.

Waarmee helpt een advocaat aanbestedingsrecht?

Een advocaat die gespecialiseerd is in het aanbestedingsrecht kan jou als ondernemer op meerdere manieren helpen om de opdracht binnen te halen. Maar wat kunnen zij nou precies voor je betekenen:

  • Jou advies geven over de aanbestedingsdocumenten 
  • Hulp bieden bij het opstellen en tijdig indienen van de selectie- en/of aanbestedingsstukken
  • Adviseren over jouw positie bij een mogelijke uitsluiting of afwijzing 
  • Optreden bij geschillen

Direct hulp van een aanbestedingsrecht advocaat

Bij Huis Advocaten zijn advocaten werkzaam die jarenlange ervaring hebben op het gebied van aanbestedingsrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met jouw vraag of zaak. Samen met jou kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om tot het beste resultaat te komen. Heb jij advies nodig over jouw situatie? Bel ons op werkdagen tussen 9.00-17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) of vul ons contactformulier in. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.