Bouwrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Het bouwrecht is een veelomvattend rechtsgebied. In het bouwrecht staan alle regels omtrent bouwprocessen. Hierbij kun je denken aan de rechten en plichten van de aannemer en de architect, aansprakelijkheid bij bijvoorbeeld bouwschade, gebreken, te late oplevering, aanbestedingsprocedures, wet ruimtelijke ordening die bepaalt wat er bebouwd mag worden in een gemeente (bestemmingsplan) en voorschriften waaraan alle bouwwerken aan moeten voldoen.

Bij een bouwproces zijn veel verschillende partijen betrokken. Al deze partijen hebben zo hun eigen belangen, rechten en plichten. Toch kunnen er altijd discussies of conflicten ontstaan. In dat geval staan de bouwrecht advocaten van Huis Advocaten voor je klaar.  

Bouwgeschil

Ontstaan er conflicten op het gebied van het bouwrecht, dan heeft dit vaak grote gevolgen. Het kan bijvoorbeeld de bouw binnen een project helemaal stilleggen of vertragen. Dit kost veel tijd, maar daarnaast ook geld. Een bouwgeschil kan dus flink wat impact hebben. Hierdoor is het dan ook extra belangrijk dat geschillen snel worden opgelost. De belangen binnen bouwrechtelijke zaken zijn meestal groot en professionele rechtshulp is dan belangrijk. Onze ervaren advocaten helpen je hierbij!

Aanneemovereenkomst/koopovereenkomst

Gelukkig kun je zelf al veel doen om geschillen te voorkomen. Dit doe je door een goede basis te leggen. Zorg ervoor dat er een goede aanneemovereenkomst of koopovereenkomst wordt afgesloten. Een goede, complete en vooral ook duidelijke overeenkomst kan een hoop discussies en dus conflicten voorkomen. Wil jij zeker weten dat jij in jouw overeenkomst overal aan hebt gedacht? Of wil je een overeenkomst die jij hebt ontvangen laten checken voordat jij hier een handtekening onder zet? Bij de bouwadvocaten van Huis Advocaten kun je altijd terecht. 

Wat doet een bouwrecht advocaat?

Een advocaat die is gespecialiseerd in het bouwrecht kan je op verschillende manieren helpen. Zo kun je de advocaat inschakelen als er sprake is van een conflict, maar kan de advocaat je ook adviseren, begeleiden of helpen bij het opstellen van overeenkomsten of om jou te helpen met het wijzigen van het bestemmingsplan.

Onze advocaten staan onder andere aannemers, opdrachtgevers, projectontwikkelaars, architecten, constructeurs en investeerders bij. We adviseren je over de juiste strategie en de juiste juridische vervolgstappen. Neem gerust contact met ons op als je wilt weten wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij informeren je graag en denken met je mee.

Hulp van een bouwrecht advocaat

Heb jij de hulp nodig van een van onze bouwrecht advocaten? Wij beantwoorden al jouw vragen en helpen je verder. Vul ons contactformulier in of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij geven je advies over jouw situatie en brengen je in contact met de juiste bouwrecht advocaat voor jouw zaak!

Meer informatie