Huurrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Advocaat huurrecht

Als ondernemer kun je ook te maken krijgen met huurrecht als het gaat om een bedrijfsruimte. Er zijn verschillende vormen van bedrijfsruimte met elk een aparte regeling. Bij de huur en verhuur van bedrijfsruimte gelden de wettelijke bepalingen in het algemeen recht. De details worden geregeld in de onderlinge huurovereenkomst. Dit betekent dat de inhoud van de huurovereenkomst van groot belang is. In de huurovereenkomst kunnen jullie onderling de nodige afspraken maken.

Heeft u advies of hulp nodig inzake huur of verhuur van een bedrijfsruimte, dan kan een advocaat voor huurrecht van Huis Advocaten u zeker van dienst zijn. Neem gerust even vrijblijvend contact op.

Horeca-, winkel- of kantoorruimte?

Bij het aangaan van een huurovereenkomst is het belangrijk om in een vroeg stadium te weten of het om een horeca-, winkel- of kantoorruimte gaat. De regels hiervoor verschillen namelijk nog al. De huurders van horeca- en winkelruimten genieten extra juridische bescherming.

Huurovereenkomst & periode

Als een verhuurder een nieuw huurcontract met zijn huurder afsluit dan moeten beide partijen goed weten wat hun rechten en plichten zijn binnen het huurrecht. Door de afgesproken huurperiode zijn jullie lange tijd op elkaar aangewezen. Het is dan ook belangrijk om duidelijke afspraken met elkaar te maken.

Huurcontract opzeggen

De manier van opzeggen van een huurovereenkomst hangt af van de voorwaarden in de overeenkomst en van een aantal (dwingende) regels. Lees hier wanneer en onder welke voorwaarden een huurovereenkomst opgezegd kan worden.

Huurprijzen

Mag een verhuurder de huur zomaar verhogen? En hoeveel verhoging mag er in een jaar worden gevraagd? Wat zijn uw mogelijkheden bij een huurachterstand? Bij de verhuur van bedrijfsruimten kunnen huurder en verhuurder eens in de zoveel tijd een wijziging van de huurprijs doorvoeren. De procedure heeft echter de nodige haken en ogen. Laat u altijd goed informeren met betrekking tot de regels omtrent zakelijke huurprijzen.

Indeplaatsstelling

U wilt uw bedrijf beëindigen en een ander het bedrijf laten overnemen, dan behoort indeplaatsstelling tot de mogelijkheden. Uiteraard moet er aan diverse voorwaarden voldaan worden. Lees meer

Wanprestatie

Helaas worden verhuurders regelmatig geconfronteerd met wanprestatie van de huurder. Denk hierbij aan huurders die de huurovereenkomst niet nakomen (= wanprestatie) door bijvoorbeeld niet of te laat te betalen, overlast veroorzaken, hennep telen of het gehuurde onderverhuren. Een huurder uit het pand zetten kan niet zomaar. Ook hierbij moeten veel regels in acht worden genomen.

Hulp huurrecht advocaat

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat huurrecht goed van pas kan komen. Zit u met een huurrechtkwestie, dan is het raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten en andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Wij staan u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij bespreken dan uw situatie en brengen u in contact met één van onze ervaren huurrecht advocaten bij u in de buurt.