Bestuursrecht (overheid)

Direct advies?Stel uw vraag

Het bestuursrecht bevat alle regels met betrekking tot de verhouding tussen de overheid en andere partijen (burgers, bedrijven enz.). Bijna iedereen krijgt hier vroeg of laat wel eens mee te maken. Ben jij het niet eens met een besluit van de overheid over de bestemming van jouw onroerend goed? Is jouw vergunningsaanvraag niet gehonoreerd? Heb je onterecht een boete gekregen? Dit zijn allemaal vragen die vallen binnen het bestuursrecht. Onze bestuursrecht advocaten staan je graag bij als je problemen hebt met de overheid of met vragen zit. 

Zaken binnen het bestuursrecht (overheid)

De overheid neemt besluiten die van grote invloed kunnen zijn op jouw dagelijks leven. Hierbij kan het gaan om besluiten over de sociale zekerheid, de aanleg van infrastructuur en het onderwijs, maar ook:

  • Aanbestedingen
  • Aanneming van werk
  • Agrarisch recht
  • Architectenrecht
  • Bestemmingsplannen, bouwvergunningen
  • Andere vergunningen
  • Bouwrecht
  • Huurrecht woon- en bedrijfsruimte
  • Milieurecht
  • Onteigening, nadeelcompensatie, planschade

 

Bezwaarschrift

Vroeg of laat krijgt bijna iedereen wel eens te maken met een bestuursrechtelijke kwestie. Hierbij kun je denken aan de aanvraag van een vergunning of de vraag of je volgens het geldende bestemmingsplan mag (ver)bouwen. Ook sommige verkeersboetes of fiscale zaken vallen onder het bestuursrecht. Doordat het zo uitgebreid is, is het bestuursrecht best complex en kent veel wetten en regeltjes. Dit kan voor jou als burger best ingewikkeld zijn.

Zit jij met een probleem met de overheid blijf hier dan niet mee zitten. Leg het gerust aan ons voor, dan bekijken wij wat je hiermee zou kunnen doen. Bij een bestuursrechtelijk probleem sta je nooit alleen; een advocaat bestuursrecht heeft alle benodigde kennis in huis om jou optimaal van dienst te zijn.

Door een bezwaarschrift in te dienen kun je een besluit van de overheid proberen tegen te houden. Onze advocaten bestuursrecht helpen je hier graag bij. Tijdig deskundig juridisch advies inwinnen is sowieso verstandig, want er zijn nogal wat regels, procedures en termijnen waar je je aan moet houden.

Hulp advocaat bestuursrecht (overheid)

De advocaten van Huis Advocaten adviseren en begeleiden jou als particulier. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het bestuursrecht. Op een professionele en resultaat gericht wijze gaan wij te werk. Samen kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Zodat de juiste strategie bepaald en uitgezet kan worden.

Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) voor vrijblijvend juridisch advies. Wij staan je graag vrijblijvend te woord en is het nodig, dan brengen wij je in contact met een kantoor van Huis Advocaten bij jou in de buurt.

Meer informatie