Misdrijf & Justitie

Direct advies?Stel uw vraag

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Wordt u verdacht van geweld of mishandeling? Bent u doorgereden na een aanrijding of heeft u gereden onder invloed? Of bent u aangehouden wegens diefstal, drugs of wapenbezit? U heeft dan te maken met misdrijf en justitie en heeft recht op bijstand van een goede en ervaren advocaat strafrecht.

Misdrijf en justitie

In het strafrecht zijn de regels vastgelegd waaraan burgers zich moeten houden. Houdt iemand zich niet aan deze regels, dan pleegt hij een strafbaar feit. Er zijn twee soorten strafbare feiten; een overtreding en een misdrijf. Het verschil met een overtreding is dat een misdrijf in de regel zwaarder is en berecht wordt door de meervoudige kamer. Justitie besluit of u vervolgt wordt of niet. 

Hulp strafrecht advocaat bij misdaad en justitie

Als u in aanraking komt met misdrijf en justitie, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een strafrecht advocaat in te schakelen. Wij kunnen uw belangen behartigen en u voorlichten over wat u kunt verwachten en wat u wel en niet moet doen. Wij zijn gebonden aan ons beroepsgeheim. Tevens kunnen wij u wijzen op uw rechten en plichten als verdachte en de nodige acties ondernemen.

Advocaat jeugd(straf)recht

Het kan ook voorkomen dat uw kind wordt verdacht van een misdrijf. Voor u als ouder, voogd of verzorger een erg vervelende en onzekere situatie. Wij zijn gespecialiseerd in jeugd(straf)recht en kunnen u antwoord geven op al uw vragen en uw kind bijstaan in zijn of haar verweer bij de kinderrechter.

Dagvaarding ontvangen?

Het is belangrijk om direct actie te ondernemen als u een dagvaarding heeft ontvangen in verband met uw misdrijf. Uw strafrecht advocaat heeft dan de tijd om uw verdediging goed voor te bereiden. Een dagvaarding is een officiële brief van de Officier van Justitie (OvJ) waarin u als verdachte wordt opgeroepen om bij een rechtbankzitting aanwezig te zijn. Op de voorkant van de brief kunt u lezen waarvan de Officier van Justitie u verdenkt. Ook staat op de voorkant waar en wanneer de zitting zal plaatsvinden. Iedereen heeft het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Dit kost niet meer dan strikt noodzakelijk. Wij helpen u namelijk ook graag op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd of pro deo).

Begeleiding en advies in alle fases van het strafproces

De advocaten van Huis Advocaten staan u met raad en daad bij in alle fases van het strafproces. Ook slachtoffers en benadeelden die hun schade willen verhalen op de daders.

Huis Advocaten behandelt zaken die tot het gewone strafrecht behoren, zoals bedreiging, diefstal, fraude, zedendelict, doodslag en mishandeling. Tevens behandelt Huis Advocaten zaken die behoren tot het bijzondere strafrecht. Hierbij kunt u denken aan:

 

Direct hulp

Wij strijden voor uw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of slachtoffer. Wij zijn ervaren met de moderne strafrechtpraktijk en zijn in alle opzichten uitgerust om de zware verantwoordelijkheid van uw verdediging ter hand te nemen. Bovendien zitten wij met 23 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op om uw situatie door te spreken. U kunt op op werkdagen ook zelf bellen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij bespreken uw zaak en brengen u in contact met een ervaren Huis Advocaat bij u in de buurt.