Misdrijf & Justitie

Direct advies?Stel uw vraag

Heb je een dagvaarding ontvangen? Word je verdacht van geweld of mishandeling? Ben je doorgereden na een aanrijding of heb je gereden onder invloed? Of ben je aangehouden wegens diefstal, drugs of wapenbezit? Je krijgt dan te maken met misdrijf en justitie. Dit kan nogal wat gevolgen hebben. Onthoud hierbij goed dat je recht hebt op bijstand van een goede en ervaren advocaat strafrecht en maak hier ook zeker gebruik van. Dit kan de schade uiteindelijk flink beperken. 

Misdrijf en justitie

In het strafrecht zijn de regels vastgelegd waar burgers zich aan moeten houden. Houdt iemand zich niet aan deze regels, dan pleegt hij een strafbaar feit. Er zijn twee soorten strafbare feiten; een overtreding en een misdrijf. Het verschil met een overtreding is dat een misdrijf in de regel zwaarder is en berecht wordt door de meervoudige kamer. Justitie besluit uiteindelijk of je vervolgt wordt of niet. 

Hulp strafrecht advocaat bij misdaad en justitie

Als je in aanraking komt met misdrijf en justitie, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een strafrecht advocaat in te schakelen. Wij kunnen jouw belangen behartigen en je voorlichten over wat je kunt verwachten en wat je wel en niet moet doen. Wij zijn gebonden aan ons beroepsgeheim. Tevens kunnen wij je wijzen op jouw rechten en plichten als verdachte en de nodige acties ondernemen.

Advocaat jeugd(straf)recht

Het kan ook gebeuren dat jouw kind wordt verdacht van een misdrijf. Voor jou als ouder, voogd of verzorger een erg vervelende en onzekere situatie. Wij zijn gespecialiseerd in jeugd(straf)recht en kunnen je antwoord geven op al jouw vragen en jouw kind bijstaan in zijn of haar verweer bij de kinderrechter.

Dagvaarding ontvangen?

Het is belangrijk om direct actie te ondernemen als je een dagvaarding hebt ontvangen in verband met een misdrijf. Schakel direct hulp in. Jouw strafrecht advocaat heeft dan de tijd om de verdediging goed voor te bereiden. Een dagvaarding is een officiële brief van de Officier van Justitie (OvJ) waarin jij als verdachte wordt opgeroepen om bij een rechtbankzitting aanwezig te zijn. Op de voorkant van de brief kun je lezen waarvan de Officier van Justitie jou verdenkt. Ook staat op de voorkant waar en wanneer de zitting zal plaatsvinden. Iedereen heeft het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Dit kost niet meer dan strikt noodzakelijk. Wij helpen je namelijk ook graag op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd of pro deo).

Begeleiding en advies in alle fases van het strafproces

De advocaten van Huis Advocaten staan je met raad en daad bij in alle fases van het strafproces. Ook slachtoffers en benadeelden die hun schade willen verhalen op de daders.

Huis Advocaten behandelt zaken die tot het gewone strafrecht behoren, zoals bedreiging, diefstal, fraude, zedendelict, doodslag en mishandeling. Tevens behandelt Huis Advocaten zaken die behoren tot het bijzondere strafrecht. Hierbij kunt je denken aan:

Direct hulp bij problemen met misdrijf en justitie

Wij strijden voor jouw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of het slachtoffer. Wij zijn ervaren met de moderne strafrechtpraktijk en zijn in alle opzichten uitgerust om de zware verantwoordelijkheid van jouw verdediging ter hand te nemen. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met je op om jouw situatie door te spreken. Je kunt op op werkdagen ook zelf bellen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij bespreken jouw zaak en brengen je in contact met een ervaren Huis Advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie