IT-recht

Direct advies?Stel uw vraag

Steeds meer transacties vinden via het internet plaats. Als ondernemer komt u dus zeker in aanraking met het IT-recht. Wilt u een webshop starten en weten of de juridisch aspecten in orde zijn? Wilt u een complete set algemene voorwaarden voor uw online verkopen? Of heeft u een gebrekkig product online gekocht en wilt u weten wat uw rechten zijn? Staat u op het punt een software licentieovereenkomst af te sluiten? Dit zijn allemaal vraagstukken die (mede) onder het E-commerce & IT recht oftewel internetrecht vallen.

Diverse Huis Advocaten zijn vergaand gespecialiseerd in het internetrecht en staan u bij in alle mogelijke internetzaken. Zo weet u dat uw zaken goed geregeld worden. Dit scheelt achteraf een hoop problemen. Neem vrijblijvend contact op met Huis Advocaten voor juridische bijstand in het internetrecht.

E-commerce & IT-recht (internetrecht)

We doen steeds meer via internet. Ook het aantal transacties dat via internet wordt gedaan blijft toenemen. Dit biedt veel nieuwe kansen voor het verkopen van diensten en producten, maar brengt ook valkuilen met zich mee. Het is dan ook noodzakelijk om goed voorbereid het internet op te gaan. Daarnaast zijn bedrijven en particulieren steeds vaker afhankelijk van goed functionerende software. Hiervoor zijn diverse overeenkomsten mogelijk, allen met hun eigen voor- en nadelen.

Onder het e-commerce & IT-recht komen onder meer de volgende aspecten aan bod.

  • Digitale handtekeningen
  • Koop op afstand
  • Privacy aspecten bij gebruik van persoonsgegevens,
  • Domeinnaamgebruik
  • Mededingingsaspecten
  • Commerciële elektronische communicatie

 

Voorkomen is beter dan genezen

De juridische aspecten van e-commerce en het IT-recht kunnen complex zijn. Zo stelt de wet bijvoorbeeld specifieke regels aan het sluiten van online overeenkomsten. Als deze regels niet op juiste wijze worden toegepast kan dit ervoor zorgen dat de overeenkomst niet geldig is. Een advocaat in dergelijke zaken is dan ook noodzakelijk.

Hulp op het gebied van IT-recht

Verschillende advocaten van Huis Advocaten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van e-commerce en IT-Recht. Samen met u wordt uw juridische positie zo nauwkeurig mogelijk in kaart gebracht. Om vervolgens de juiste afwegingen te kunnen maken en de beste oplossing te kiezen. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw zaak vrijblijvend te bespreken.