IT-recht

Direct advies?Stel uw vraag

Steeds meer transacties vinden via het internet plaats, daarnaast werkt iedereen tegenwoordig met computers. Als ondernemer kom je dus zeker in aanraking met het IT-recht. Wil je een webshop starten en weten of de juridisch aspecten in orde zijn? Wil je een complete set algemene voorwaarden voor jouw online verkopen? Sta je op het punt een software licentieovereenkomst af te sluiten en wil je weten of alles klopt? Dit zijn allemaal vraagstukken die (mede) onder het E-commerce & IT recht, oftewel internetrecht vallen.

Ook als advocatenkantoor is het belangrijk om met je tijd mee te gaan. Daarom hebben wij ondertussen binnen Huis Advocaten meerdere advocaten die zijn gespecialiseerd in het internetrecht. Zij kunnen jou bijstaan in alle mogelijk zaken die te maken hebben met internet. Zo weet jij zeker dat jouw juridische kwestie in goede handen is. Neem vrijblijvend contact op met Huis Advocaten voor juridische bijstand in het internetrecht.

E-commerce & IT-recht (internetrecht)

We doen steeds meer via internet. Ook het aantal transacties dat via internet wordt gedaan blijft toenemen. Dit biedt veel nieuwe kansen voor het verkopen van diensten en producten, maar brengt ook valkuilen met zich mee. Het is dan ook noodzakelijk om goed voorbereid het internet op te gaan. Daarnaast zijn bedrijven en particulieren steeds vaker afhankelijk van goed functionerende software. Hiervoor zijn diverse overeenkomsten mogelijk, allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

In het e-commerce & IT-recht komen onder meer de volgende aspecten aan bod.

  • Digitale handtekeningen
  • Koop op afstand
  • Privacy aspecten bij gebruik van persoonsgegevens,
  • Domeinnaamgebruik
  • Mededingingsaspecten
  • Commerciële elektronische communicatie

Voorkomen is beter dan genezen

De juridische aspecten van e-commerce en het IT-recht kunnen behoorlijk complex zijn. Zo stelt de wet bijvoorbeeld specifieke regels aan het sluiten van online overeenkomsten. Als deze regels niet op juiste manier worden toegepast, kan dit ervoor zorgen dat de overeenkomst niet geldig is. Het inschakelen van juridische hulp is in dit soort gevallen dan ook zeker verstandig. Door alles vanaf het begin af aan goed aan te pakken, kun je een hoop juridische rompslomp en daarmee ook tijd en hoge kosten voorkomen. 

Hulp op het gebied van IT-recht

Verschillende advocaten van Huis Advocaten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van e-commerce en IT-Recht. Zij brengen jouw positie in kaart en bekijken vervolgens wat in jouw geval verstandig is. Heb jij vragen over het IT-recht of zit je met een juridische kwestie? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om jouw zaak kosteloos te bespreken.

Meer informatie