Contractenrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer heb je dagelijks met contracten te maken. Hoe ga jij als ondernemer om met onredelijke voorwaarden van een leverancier of opdrachtgever? Zitten de algemene voorwaarden goed in elkaar? Zijn de contracten waar je mee werkt wel ‘waterdicht’? Dit zijn belangrijke zaken die goed geregeld moeten zijn. Dit alles valt onder het contractenrecht.

De contractenrecht advocaten van Huis Advocaten helpen je graag om jouw contracten goed op orde te krijgen. Een goed contract kan uiteindelijk heel wat problemen voorkomen.

Heb je vragen over een contract? Vul ons contactformulier in of bel vrijblijvend onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).

Contractenrecht: een goed contract voorkomt problemen!

Wanneer iedereen zich netjes houdt aan de afspraken in het contract is er niets aan de hand. Helaas is dit niet altijd het geval. Het komt maar al te vaak voor dat één van de partijen de afspraken niet nakomt. Ook komt het regelmatig voor dat er onduidelijkheid is over de gemaakte afspraken. Dit soort discussies zijn makkelijk te voorkomen door nauwsluitende contracten af te sluiten en zaken vooral niet aan het toeval over te laten.

Een goed en duidelijk contract kan je dus heel wat problemen en discussies besparen. Dit scheelt je uiteindelijk een hoop tijd en geld. Als ondernemer is het best lastig om een goed contract op te stellen. Heb je wel overal aan gedacht en staat alles ook duidelijk genoeg op papier? De contractenrecht specialisten van Huis Advocaten helpen je hier graag bij! Zij kunnen het contract voor je opstellen of jouw contract voor je nakijken. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een duidelijk contract ondertekent. 

Veel voorkomende contracten

Als ondernemer kan je te maken krijgen met heel wat verschillende soorten contracten. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje. 

  • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden worden ook wel de kleine lettertjes genoemd. Hierin staan extra regels die gelden naast de andere overeenkomsten die worden gesloten. Het betreft hier vaak regels die eigenlijk altijd gelden bij deze onderneming. Hierin kun je bijvoorbeeld betalingsvoorwaarden opnemen, voorwaarden voor garantie, leveren en levertijd enz.

  • Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen jou en de werknemer die bij jou in de dienst is. Twijfel je over bepaalde zaken in een arbeidscontract? Of wil je meer weten over specifieke bepalingen in de arbeidsovereenkomst zoals de proeftijd of het relatie- of concurrentiebeding? Huis Advocaten zet de belangrijke zaken voor je op een rij en zorgt ervoor dat je goede arbeidscontracten aangaat.

  • Koopovereenkomst

Bij koop- en verkoop wil het nog wel eens mis gaan. Wat als de verkoper ineens afziet van de verkoop of als er na de koop gebreken de kop opsteken. Het is belangrijk een goede koopovereenkomst op te stellen. Ontstaan er toch discussies op dit gebied, dan kunnen onze advocaten je verder helpen.

  • Huurovereenkomst

Twijfel je over de voorwaarden in een huurcontract? Heb je een conflict met de verhuurder of juist met een huurder? Welke huurverhoging mag per jaar worden doorgevoerd? Wanneer mag een huurcontract worden opgezegd? Onze huurrecht advocaat helpt je graag verder.

  • Aandeelhoudersovereenkomst

Vaak leggen aandeelhouders van een vennootschap hun onderlinge afspraken vast in een aandeelhoudersovereenkomst. Wil je een complete overeenkomst op (laten) stellen? Of speelt er een kwestie over bepaling(en) in de aandeelhoudersovereenkomst? Huis Advocaten denkt met je mee en helpt je bij het opstellen van een goede overeenkomst of het oplossen van conflicten.

  • Licentieovereenkomst

Met een licentieovereenkomst kan de licentiehouder een ander toegang geven een programma of dienst. Als je iemand een licentie wilt geven, dan is het verstandig om dit goed vast te (laten) leggen om misbruik te voorkomen. Een licentieovereenkomst is maatwerk. Een licentieovereenkomst waarin niet alle belangrijke onderwerpen worden geregeld, kan grote problemen met zich meebrengen. Wij helpen je bij het opstellen of checken van de overeenkomst en staan voor je klaar als er problemen ontstaan. 

Hulp en advies bij contractenrecht

Op zoek naar een waterdichte overeenkomst? Wil je nakoming afdwingen of heb je hulp nodig bij een conflict? Onze advocaten contractenrecht staan voor je klaar en geven je een eerlijk advies over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels. 

Zo weet je direct waar je aan toe bent. Stel ons vrijblijvend jouw vraag of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij brengen je dan in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.