Contractenrecht

Direct advies?Stel uw vraag
Als ondernemer heb je dagelijks met contracten te maken. Hoe gaat u als ondernemer om met onredelijke voorwaarden van een leverancier of opdrachtgever? Zitten de algemene voorwaarden goed in elkaar? Zijn de contracten waar u mee werkt ‘waterdicht’? Dit zijn belangrijke zaken die goed geregeld moeten zijn. Dit valt onder het contractenrecht. Wij van Huis Advocaten helpen u graag om uw contracten goed op orde te krijgen. Heeft u vragen over een contract? Vul ons contactformulier in of bel vrijblijvend onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).

Afspraken contract

Wanneer iedereen zich netjes houdt aan de afspraken in het contract is er niets aan de hand. Helaas is dit niet altijd het geval. Het komt maar al te vaak voor dat één van de partijen de afspraken niet nakomt. Ook komt het vaak voor dat er onduidelijkheid is over de gemaakte afspraken. Dit kun je voorkomen door nauwsluitende contracten af te sluiten en zaken niet aan het toeval over te laten. Als ondernemer is het best lastig om een goed contract op te stellen. Heb je wel overal aan gedacht? De specialisten van Huis Advocaten helpen je hier graag mee verder.

Veel voorkomende contracten

Wij zetten een aantal veelvoorkomende contracten voor u op een rij.

  • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden worden ook wel de kleine lettertjes genoemd. Hierin staan extra regels die gelden naast de andere overeenkomsten die worden gesloten. Het betreft hier vaak regels die eigenlijk altijd gelden bij deze onderneming. Hierin kun je bijvoorbeeld betalingsvoorwaarden opnemen, voorwaarden voor garantie, leveren en levertijd enz.

  • Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst is een contract tussen u en de werknemer. Twijfelt u over bepaalde zaken in een arbeidscontract? Of wilt u meer weten over specifieke bepalingen uit een arbeidsovereenkomst als proeftijd, vakantie, concurrentiebeding? Huis Advocaten zet een aantal belangrijke zaken voor u op een rij.

  • Koopovereenkomst

Bij koop- en verkoop wil het nog wel eens mis gaan. Wat als de verkoper ineens afziet van de verkoop of als er na de koop gebreken de kop opsteken. Het is belangrijk een goede koopovereenkomst op te stellen. Zijn er toch geschillen op dit gebied, dan kunnen onze advocaten u verder helpen.

  • Huurovereenkomst

Twijfelt u over de voorwaarden in het huurcontract? Welke huurverhoging mag per jaar worden doorgevoerd? In welke gevallen dient kan de huurovereenkomst worden opgezegd? Onze huurrecht advocaat helpt u graag verder.

  • Aandeelhoudersovereenkomst

Vaak leggen aandeelhouders van een vennootschap hun onderlinge afspraken vast in een aandeelhoudersovereenkomst. Wilt u een complete overeenkomst op (laten) stellen? Of speelt er een kwestie over bepaling(en) in de aandeelhoudersovereenkomst? Huis Advocaten denkt met u mee!

  • Licentieovereenkomst

Met een licentieovereenkomst kan de licentiehouder een ander toegang geven een programma of andere dienst gebruiken. Als u iemand een licentie wilt geven, dan is het raadzaam om dit goed vast te (laten) leggen om misbruik te voorkomen. Een licentieovereenkomst is maatwerk. Een licentieovereenkomst waarin niet alle belangrijke onderwerpen worden geregeld, kan grote problemen met zich meebrengen.

Hulp en advies bij contractenrecht

Op zoek naar een waterdichte overeenkomst? Of wilt u nakoming van een overeenkomst afdwingen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat de expertise van een contractenrecht advocaat vaak pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Voorkom conflicten over een overeenkomst en regel de inhoud tot in de puntjes. Raadpleeg tijdig een gespecialiseerde contractenrecht advocaat voor een goed contract op maat.

Heeft u te maken met een kwestie rondom een overeenkomst? Onze advocaten staan u graag bij met een eerlijk advies over uw kansen, mogelijkheden en obstakels. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Stel ons vrijblijvend uw vraag of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij brengen u dan in contact met de juiste advocaat bij u in de buurt. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.