Zedendelict

Direct advies?Stel uw vraag

Bent u aangehouden op verdenking van een zedendelict? Is er aangifte gedaan in verband met aanranding of verkrachting? Is er sprake van incest? De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten staan voor u klaar en helpen u tijdens het politieverhoor en daarna met advies en bijstand.

Bent u het slachtoffer van een zedendelict?

Bent u het slachtoffer van een zedendelict dan moet u aangifte doen bij de politie. Het is daarom verstandig om direct een advocaat strafrecht in te schakelen.

Bent u verdachte van een zedendelict?

Als u wordt beschuldigd van een zedendelict dan is dit een ernstige zaak met name voor u als verdachte omdat op zedendelicten flinke straffen staan. Mocht u worden veroordeeld dan kan een gevangenisstraf worden opgelegd van maximaal 12 jaar. Daarnaast kan zo’n veroordeling ook andere nadelige gevolgen hebben.

Een advocaat strafrecht kan u adviseren en bijstaan tijdens de politie verhoren. De verklaring die u aflegt moet goed worden vastgelegd. Er zijn speciale regels waaraan de politie zich dient te houden tijdens de verhoren. Onze advocaten kennen de regels en zorgen dat deze worden nageleefd. Na de verhoren kunt u in voorarrest genomen worden (dit ligt aan de bewijzen). Maar ook daarna, wanneer u een dagvaarding ontvangt voor de zitting kunnen wij u adviseren en bijstaan bij uw verdediging.

Valse beschuldiging zedendelict

Het komt regelmatig voor dat er valse beschuldigingen worden gedaan op het terrein van zedendelicten. Dit komt vooral omdat een zedendelict meestal geen “toeschouwers” kent. Het doen van aangifte van een zedendelict kan moeilijk worden gecontroleerd. Of u nu schuldig bent of niet, laat u zo snel mogelijk bijstaan door een advocaat strafrecht.

Wat is een zedendelict?

Zedendelicten zijn misdrijven die te maken hebben met seksualiteit. Dit kan zijn: seksueel misbruik (verkrachting of aanranding), maar ook kinderpornografie op de computer, sommige vormen van huiselijk geweld en schennis van de eerbaarheid vallen onder het begrip zedendelict.

De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten zijn ervaren op alle gebieden van het strafrecht waaronder zedendelicten.

Hulp advocaat

Wij strijden voor uw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of slachtoffer. De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten werken tevens op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo of toevoeging). Wij zijn ervaren met de moderne strafrechtpraktijk en zijn in alle opzichten uitgerust om de zware verantwoordelijkheid van uw verdediging ter hand te nemen. Bovendien zitten wij met 23 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Vul gerust ons contactformulier in als u juridische hulp nodig heeft of uw zaak wilt bespreken. U kunt ons op werkdagen ook bellen. We zijn bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut)Wij helpen u graag verder!