Zedendelict

Direct advies?Stel uw vraag

Ben jij aangehouden op verdenking van een zedendelict? Is er aangifte gedaan in verband met aanranding of verkrachting? Is er sprake van incest? De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten staan voor je klaar en helpen jou tijdens het politieverhoor en daarna met advies en bijstand.

Ben jij slachtoffer van een zedendelict?

Ben je het slachtoffer van een zedendelict dan is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Wij begrijpen dat dit moeilijk kan zijn. Het is ook nogal wat. Toch is het zowel voor jezelf als voor anderen belangrijk dat je dit doet. Wij helpen je hier graag bij en kunnen je ondersteunen in het verdere proces. Bel ons gerust voor hulp! 

Ben je verdachte van een zedendelict?

Als je wordt beschuldigd van een zedendelict dan is dit een ernstige zaak. Op zedendelicten staat flinke straffen. Daarnaast heeft het ook voor jou persoonlijk nogal wat gevolgen. Mocht je worden veroordeeld dan kan een gevangenisstraf worden opgelegd van maximaal 12 jaar. Er staat dus nogal wat op het spel. 

Een advocaat strafrecht kan je adviseren en bijstaan tijdens de politie verhoren. De verklaring die je aflegt moet goed worden vastgelegd. Er zijn speciale regels waaraan de politie zich dient te houden tijdens de verhoren. Onze advocaten kennen de regels en zorgen ervoor dat deze worden nageleefd. Maar ook daarna, wanneer je een dagvaarding ontvangt voor de zitting kunnen wij je adviseren en bijstaan bij jouw verdediging. Op deze manier kun je hier zo goed mogelijk uit komen. 

Valse beschuldiging zedendelict

Het komt helaas regelmatig voor dat er valse beschuldigingen worden gedaan op het terrein van zedendelicten. Dit komt vooral omdat een zedendelict meestal geen “toeschouwers” kent. Het is het woord van het slachtoffer tegen dat van de dader. Of je nou schuldig bent of niet, laat je zo snel mogelijk bijstaan door een advocaat strafrecht. Jouw advocaat behartigt jouw belangen en zal er alles aan doen om je hier zo goed mogelijk uit te laten komen.

Wat is een zedendelict?

Zedendelicten zijn misdrijven die te maken hebben met seksualiteit. Dit kan zijn: seksueel misbruik (verkrachting of aanranding), maar ook kinderpornografie op de computer, sommige vormen van huiselijk geweld en schennis van de eerbaarheid vallen onder het begrip zedendelict.

De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten zijn ervaren op alle gebieden van het strafrecht waaronder zedendelicten.

Hulp advocaat bij zedendelict

Wij strijden voor jouw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of het slachtoffer van een zedendelict. De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten werken tevens op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo of toevoeging). Wij zijn ervaren met de moderne strafrechtpraktijk en zijn in alle opzichten uitgerust om de zware verantwoordelijkheid van jouw verdediging ter hand te nemen. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Vul gerust ons contactformulier in als je juridische hulp nodig hebt of jouw situatie wilt bespreken. Je kunt ons op werkdagen ook bellen. We zijn bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut)Wij helpen je graag verder!

Meer informatie