Letselschade

Direct advies?Stel uw vraag

Dagelijks gebeuren er honderden ongevallen met letselschade tot gevolg. Het kan iedereen overkomen. Een auto-ongeluk, u glijdt uit in de supermarkt en komt vervelend terecht of u heeft problemen met een machine op het werk, waardoor u verwondingen oploopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Krijgt u hiermee te maken, dan is adequate en professionele hulp essentieel. De gevolgen kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Denk aan inkomen dat wegvalt of bijvoorbeeld het aanpassen van de woning of auto. Ook een misdrijf, medische fout of bedrijfsongeval kan letselschade teweeg brengen.

De schade kan onder andere bestaan uit:

  • Verlies van inkomsten
  • Kosten van huishoudelijke hulp
  • Ziektekosten
  • Gemiste carrièrekansen
  • Smartengeld

 

Materiële schade en inkomensderving door letselschade

Onder materiële schade valt alle schade die voortvloeit uit een gebeurtenis, waarbij de schade bestaat uit kosten die gemaakt zijn voor het herstel van een goed (bijvoorbeeld een auto na een verkeersongeval). Ook ziektekosten, gederfde inkomsten uit arbeid of de kosten voor thuiszorg vallen onder de materiële schade.

Immateriële schade

Vergoeding voor psychische schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Centraal staat de gederfde levensvreugde en psychische schade. Hierbij kunt u denken aan een traumatische aandoening of een burn-out. Ook overlijdensschade komt voor vergoeding in aanmerking.

Causaliteit, aansprakelijkheid en schadevergoeding

Tussen de schadeveroorzakende gebeurtenis en de letselschade zal een aantoonbaar verband moeten zijn, anders komt de letselschade niet voor vergoeding in aanmerking. Wanneer de veroorzaker aansprakelijk is betaalt de verzekering van de veroorzaker u over het algemeen een bedrag uit. De verzekering zal dan zelf verhaal halen bij de veroorzaker.

Hulp letselschade advocaat

De letselschade advocaten van Huis Advocaten hebben jarenlange ervaring en veel specialistische kennis op het gebied van verhaal van maximale letselschadevergoeding. Wij zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Wij zorgen voor de juiste afhandeling en begeleiding van uw letselschade en het regelen van de maximale rechtvaardige schadevergoeding. Bovendien zitten wij met 22 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Samen bespreken wij uw situatie. Vervolgens brengen wij u in contact met één van onze ervaren advocaten bij u in de buurt.