Letselschade

Direct advies?Stel uw vraag

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Helaas kan zo’n ongeluk ervoor zorgen dat je te maken krijgt met letselschade. Dagelijks gebeuren er honderden ongevallen met letselschade tot gevolg. Het kan iedereen overkomen. Een auto-ongeluk, uitglijden in de supermarkt en vervelend terecht komen of problemen met een machine op het werk, waardoor je verwondingen oploopt.

Letselschade kan grote gevolgen hebben voor jouw gezondheid, werk en carrièrekansen. Krijg je hiermee te maken, dan is het ontzettend belangrijk om de juiste hulp in te schakelen. Vaak is een financiële vergoeding namelijk op zijn plaats. Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met inkomen dat wegvalt of bijvoorbeeld het aanpassen van de woning of auto. Ook een misdrijf, medische fout of bedrijfsongeval kan letselschade teweeg brengen.

De schade kan onder andere bestaan uit:

  • Verlies van inkomsten
  • Kosten van huishoudelijke hulp
  • Ziektekosten
  • Gemiste carrièrekansen
  • Smartengeld

 

Materiële schade en inkomensderving door letselschade

Onder materiële schade valt eigenlijk alle schade die voortvloeit uit een gebeurtenis, waarbij de schade bestaat uit kosten die gemaakt zijn voor het herstel van een goed (bijvoorbeeld een auto na een verkeersongeval). Ook ziektekosten, gederfde inkomsten uit arbeid of de kosten voor thuiszorg vallen onder de materiële schade.

Immateriële schade

Los van de materiele schade kan een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval of overval ook zorgen voor immateriële schade. Hierbij heb je het eigenlijk over psychische schade. Heb jij door het ongeval een trauma opgelopen of kwam je hierdoor in een burn-out of heb je andere psychische klachten? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van deze schade. Vergoeding voor psychische schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Ook overlijdensschade komt voor vergoeding in aanmerking.

Causaliteit, aansprakelijkheid en schadevergoeding

Tussen de schadeveroorzakende gebeurtenis en de letselschade zal een aantoonbaar verband moeten zijn. Is dit er niet, dan kom je niet in aanmerking voor een letselschadevergoeding. Wanneer de veroorzaker aansprakelijk is, betaalt de verzekering van de veroorzaker over het algemeen een bedrag uit. De verzekering zal dan zelf verhaal halen bij de veroorzaker.

Hoogte letselschadevergoeding

De grootste uitdaging bij letselschade is het vaststellen van de hoogte van de letselschadevergoeding. Dit is een behoorlijk complex gebeuren, waarbij met allerlei factoren rekening gehouden moet worden. Een goede letselschade advocaat helpt je met het vaststellen van de schadevergoeding en zorgt ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Hulp letselschade advocaat

De letselschade advocaten van Huis Advocaten hebben jarenlange ervaring en veel specialistische kennis op het gebied van verhaal van de maximale letselschadevergoeding. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Wij zorgen voor de juiste afhandeling en begeleiding van jouw letselschade en het regelen van de maximale rechtvaardige schadevergoeding. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Samen bespreken wij jouw situatie. Vervolgens brengen wij je in contact met één van onze ervaren advocaten bij jou in de buurt.

Meer informatie