Onderwijsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Binnen het onderwijsrecht worden alle binnen het onderwijs gerelateerde juridische kwesties geregeld. Het gaat enerzijds om de verhouding tussen onderwijzend personeel en de school. Hierbij kunt u denken aan onder andere de geldende cao’s in het onderwijs en ontslagzaken.

Onderwijsrecht: verhoudingen tussen school, leerlingen en ouders

Anderzijds gaat het binnen dit rechtsgebied om de verhouding tussen de school en leerlingen en ouders. Denkt u maar eens aan schorsingszaken en de wettelijke leerplicht. Onze advocaten helpen u graag. Wij staan onderwijsinstellingen, docenten, leerlingen en ouders graag bij met onze kennis en ervaring.

Waarom een onderwijsrecht advocaat van Huis Advocaten?

Bij het onderwijsrecht is een complex en veelzijdig rechtsgebied. Binnen het onderwijsrecht komt dan ook veel kennis uit andere rechtsgebieden kijken. Bij de kantoren van Huis Advocaten zijn advocaten werkzaam die gespecialiseerd zijn in verschillende rechtsgebieden. Daardoor hebben wij veel specialistische kennis in huis en kunnen wij u goed helpen bij onderwijsrechtelijke kwesties.

Wetten binnen het onderwijs

Het onderwijsrecht kent verschillende wetten. Specifieke, belangrijke wetten zijn:

  • Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek
  • Wet educatie en beroepsonderwijs
  • Wet op het voortgezet onderwijs
  • Wet op het primaire onderwijs
  • Wet op het onderwijstoezicht

 

Ik heb hulp nodig van een onderwijsrecht advocaat

Heeft u vragen of wilt u geholpen worden door een van onze advocaten? Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij nemen dan uw situatie door en brengen u in contact met een gespecialiseerde advocaat bij u in de buurt.