Arbeidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Onze wet kent heel wat regeltjes over de relatie tussen werkgever en werknemer. Al deze regels samen noem je het arbeidsrecht. Deze wetten zijn bindend en moeten worden opgevolgd. Dit is niet altijd even makkelijk. Soms zie je als werkgever met al die regels en wetten door de bomen het bos niet meer. Wij als Huis Advocaten zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kunnen jou op een goede manier bijstaan bij het opstellen van contracten, arbeidsconflicten, re-integratie en ontslag.

Advocaat arbeidsrecht

Een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht kan jou als werkgever bijstaan en ervoor zorgen dat je voldoet aan alle wettelijke eisen en verplichtingen met betrekking tot jouw relatie met de werknemers. Onze advocaten geven advies en wijzen je op regels die gunstig voor jou en jouw onderneming kunnen zijn. Het in dienst nemen van een advocaat arbeidsrecht is vaak een goede investering die je uiteindelijk veel geld kan schelen.

Waar kan een advocaat arbeidsrecht zoal bij helpen?

Weet je in sommige situaties niet goed wat jij als werkgever kan en mag doen? Schakel dan een advocaat in die hierin gespecialiseerd is. Wij helpen je graag met goed advies. Zo weet je zeker dat je alles goed aanpakt. Op die manier kun je vervelende discussies en hoge juridische kosten uiteindelijk vermijden. 

Advies over werknemers

Is er een conflict met een werknemer en weet je niet goed wat je hiermee aan moet? Schakel dan direct een advocaat arbeidsrecht in. Een advocaat arbeidsrecht weet precies welke opties je hebt als er problemen zijn met een werknemer. Op welke manier kun je dit het beste oplossen en hoe kun je zoveel mogelijk kosten vermijden? Wij leggen het je uit!

Daarnaast zorgen wij ervoor dat je alles op de juiste manier aanpakt. Doe je dit niet, dan kan een werknemer bijvoorbeeld naar de rechter stappen om het ontslag ongedaan te maken of een hoge ontslagvergoeding eisen. Door vooraf juridisch advies in te winnen, kun je dit soort kostbare en tijdrovende kwesties voorkomen.

Advies over directeur

Als directeur, aandeelhouder of lid van de raad van commissarissen gelden er andere ontslagregels, dan voor werknemers op de werkvloer. Er zijn nogal wat zaken waar extra op gelet moet worden en het brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Heeft een directeur flinke steken laten vallen, dan is het wellicht mogelijk om hem/haar hiervoor aansprakelijk te stellen.  Schakel hiervoor dan ook altijd de juridische ondersteuning in van een expert. 

Ambtenarenrecht vs arbeidsrecht

Heb je te maken met ambtenaren, dan heb je te maken met het ambtenarenrecht. De wetten en regels binnen het ambtenarenrecht verschillen behoorlijk van het arbeidsrecht. Het is echt een aparte tak van sport. Heb je te maken met ambtenaren, dan zullen specifieke procedures gevolgd moeten worden. Hierbij is het altijd verstandig om een ambtenarenrecht specialist in de arm te nemen. Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Vrijblijvend advies arbeidsrecht

Heb jij vragen op het gebied van arbeidsrecht? Wil je een werknemer ontslaan of heb je hulp nodig bij het opstellen van een arbeidscontract? Onze arbeidsrecht advocaten zitten voor je klaar. De juridische medewerkers van onze intakebalie geven je vrijblijvend advies waar je mee verder kan. Is het nodig, dan brengen zij jou in contact met de juiste Huis Advocaat bij jou in de buurt. 

Mail jouw vraag of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij kunnen goed inschatten wat je het beste kunt doen in jouw situatie. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Meer informatie