Arbeidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Onze wet kent heel wat regeltjes over de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer. Dit is het arbeidsrecht. Deze wetten zijn bindend en moeten worden opgevolgd. Dit is niet altijd even makkelijk. Soms zie je als werkgever met al die regels en wetten door de bomen het bos niet meer. Wij als Huis Advocaten zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kunnen u  kundig bijstaan bij het opstellen van contracten, arbeidsconflicten, re-integratie en ontslag.

Advocaat arbeidsrecht

Een advocaat die gespecialiseerd is in arbeidsrecht kan uw als werkgever bijstaan en ervoor zorgen dat u voldoet aan alle wettelijke eisen en verplichtingen met betrekking tot uw relatie met werknemers. Onze advocaten geven advies en wijzen u op regels die gunstig voor u en uw onderneming kunnen zijn. Het in dienst nemen van een advocaat arbeidsrecht is vaak een goede investering die u uiteindelijk veel geld kan schelen.

Hieronder wat voorbeelden waarvoor u een advocaat arbeidsrecht in kunt zetten:

  • Re-integratie proces van werknemers
  • Diverse soorten arbeidsconflicten
  • Verzuim van werknemers
  • Diverse soorten ontslagen
  • Disfunctioneren van werknemers
  • Opstellen van reglementen en contracten.

Weet u in sommige situaties niet goed wat u als werkgever kan en mag doen? Schakel dan een advocaat in die hierin gespecialiseerd is. Zij helpen u graag door die proces heen met advies en de juiste wettelijke vereisten.

Advies over werknemers

Is er een conflict met een werknemer en weet u niet goed wat u hiermee aan moet? Schakel dan direct een advocaat arbeidsrecht in. Een advocaat arbeidsrecht weet precies wat de wettelijke opties voor u zijn in het conflict met een werknemer.

Advies over directeur

Als directeur, aandeelhouder of lid van de raad van commissarissen gelden er andere ontslagregels,dan voor werknemers op de werkvloer. Er zijn nogal wat zaken waar extra op gelet moet worden en het brengt ook bepaalde risico’s met zich mee. Schakel hiervoor dan ook altijd de juridische ondersteuning in van een expert.

Ambtenarenrecht vs arbeidsrecht

Ambtenaren zijn een aparte tak van sport. Voor ambtenaren gelden andere regels op het gebied van arbeidsrecht dan voor andere werknemers. Dit heet het ambtenarenrecht. Heeft u te maken met ambtenaren, dan zullen specifieke procedures gevolgd moeten worden. Hierbij is het altijd verstandig om een ambtenarenrecht specialist in de arm te nemen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Vrijblijvend advies

Huis Advocaten kan u op alle rechtsgebieden van dienst zijn en bijstaan in zakelijke conflicten. Heeft u een zakelijk geschil of conflict en weet u niet wat uw rechten zijn? Of heeft u advies nodig over een juridische kwestie? Twijfel dan niet en schakel een advocaat in van Huis Advocaten. Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies.

Mail uw vraag of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij kunnen goed inschatten wat u het beste kunt doen in uw situatie en kunnen u in contact brengen met de juiste advocaat arbeidsrecht bij u in de buurt. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 9.00 tot 17.00.