Contractenrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Het contractenrecht is een complex rechtsgebied dat veel onduidelijkheden kan oproepen. Dagelijks spelen contracten een grote rol bij het ondernemerschap. Hoe gaat u om met onredelijke voorwaarden van een leverancier of opdrachtgever? Kunt u alle eventueel voorkomende schade uitsluiten in de algemene voorwaarden? Of wilt u een “waterdicht” arbeidscontract op (laten) maken?

Wanneer iedereen zich houdt aan wat er is afgesproken, dan is er geen enkel probleem. Geloven of vertrouwen dat een (mondelinge) afspraak wordt nageleefd is in deze tijd echter vaak een te wankele basis om zaken te doen. Geregeld komt het voor dat één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt of dat er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken. Dan kan een goed opgesteld contract een groot verschil maken. Huis Advocaten zet een aantal belangrijke zaken voor u op een rij.

Voorbeelden van veel voorkomende contracten:

  • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden worden vaak naast een overeenkomst gebruikt. Hierin worden bedingen opgenomen die de andere partij standaard onderdeel wil laten uitmaken van de door hem gesloten overeenkomsten.

  • Arbeidsovereenkomst

Twijfelt u over bepaalde zaken in een arbeidscontract? Of wilt u meer weten over bepalingen uit een arbeidsovereenkomst als proeftijd, vakantie, concurrentiebeding? Huis advocaten zet een aantal belangrijke zaken binnen het arbeidsrecht voor u op een rij.

  • Koopovereenkomst

Geschillen over koop- en verkoop komen regelmatig voor. Wat kunt u doen als de verkoper bijvoorbeeld afziet van de verkoop van een bedrijfspand? Of indien na de koop blijkt dat het bedrijfspand gebreken vertoont? Wij informeren u hier graag over.

  • Huurovereenkomst

Twijfelt u over de voorwaarden in het huurcontract? Welke huurverhoging mag per jaar worden doorgevoerd? Onze gespecialiseerde huurrecht advocaten helpen u graag verder.

  • Aandeelhoudersovereenkomst

Vaak leggen aandeelhouders van een vennootschap hun onderlinge afspraken vast in een aandeelhoudersovereenkomst. Wilt u een complete overeenkomst op (laten) stellen? Of speelt er een kwestie over bepaling(en) in de aandeelhoudersovereenkomst? Huis Advocaten denkt met u mee!

  • Licentieovereenkomst

Met een licentieovereenkomst kan de licentiehouder een ander toegang geven tot een programma of dienst. Als u iemand een licentie wilt geven, dan is het raadzaam om dit goed vast te (laten) leggen om misbruik te voorkomen. Een licentieovereenkomst is maatwerk. Een licentieovereenkomst waarin niet alle belangrijke onderwerpen worden geregeld, kan grote consequenties hebben.

Advies op maat contractenrecht

Op zoek naar een waterdichte overeenkomst? Of wilt u bepalingen uit een overeenkomst afdwingen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat contractenrecht vaak pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Daarmee voorkomt u een hoop problemen.

Voorkom conflicten over een overeenkomst en regel de inhoud goed van te voren. Raadpleeg tijdig een advocaat contractenrecht voor een goed en “waterdicht” contract op maat.

Heeft u te maken met een kwestie rondom een overeenkomst? Onze advocaat contractenrecht staat u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct hulp bij zaak contractenrecht

Wacht niet langer en neem contact op met de intakebalie van Huis Advocaten. Wij luisteren naar uw situatie en brengen u in contact met één van onze ervaren advocaten. Bel ons werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). U kunt ook ons contactformulier invullen en wij bellen u dan terug op een moment dat het u uitkomt.