Contractenrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Ook als non profit organisatie krijg je dagelijks te maken met het contractenrecht. Hoe ga je om met onredelijke voorwaarden van een leverancier of opdrachtgever? Kun je alle eventueel voorkomende schade uitsluiten in de algemene voorwaarden? Of wil je misschien een “waterdicht” arbeidscontract op (laten) maken? 

Waarom een contract?

Als iedereen zich altijd netjes houdt aan wat er is afgesproken, dan is er geen enkel probleem. Geloven of vertrouwen dat een (mondelinge) afspraak wordt nageleefd is in deze tijd echter vaak een te wankele basis om zaken te doen. Geregeld komt het voor dat één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt of dat er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken. In dat soort gevallen kan een goed opgesteld contract een groot verschil maken. Huis Advocaten zet een aantal belangrijke zaken voor u op een rij.

Voorbeelden van veel voorkomende contracten:

  • Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden worden vaak naast een overeenkomst gebruikt. Hierin worden bedingen opgenomen die de je standaard onderdeel wil laten uitmaken van de overeenkomsten die gesloten worden.

  • Arbeidsovereenkomst

In een arbeidsovereenkomst worden de afspraken tussen werkgevers en werknemers vastgelegd. Hierin gaat het niet alleen om het aantal uren dat iemand werkt en de betaling, maar ook om zaken als proeftijd, een concurrentiebeding, vakantie of een relatiebeding. Het is belangrijk dat een arbeidscontract goed in elkaar zit. Dit kan veel onduidelijkheid en problemen voorkomen. Huis advocaten zet een aantal belangrijke zaken binnen het arbeidsrecht voor je op een rij.

  • Koopovereenkomst

Geschillen over koop- en verkoop komen regelmatig voor. Wat kun je doen als de verkoper bijvoorbeeld toch afziet van de verkoop van een bedrijfspand? Of als na de koop blijkt dat het bedrijfspand gebreken vertoont? Wij informeren je hier graag over.

  • Huurovereenkomst

Twijfel je over de voorwaarden in het huurcontract? Welke huurverhoging mag per jaar worden doorgevoerd? Onze gespecialiseerde huurrecht advocaten helpen je graag verder.

  • Aandeelhoudersovereenkomst

Vaak leggen aandeelhouders van een vennootschap hun onderlinge afspraken vast in een aandeelhoudersovereenkomst. Wil je een complete overeenkomst op (laten) stellen? Of speelt er een kwestie over bepaling(en) in de aandeelhoudersovereenkomst? Huis Advocaten denkt met je mee!

  • Licentieovereenkomst

Met een licentieovereenkomst kan de licentiehouder een ander toegang geven tot een programma of dienst. Als je iemand een licentie wilt geven, dan is het raadzaam om dit goed vast te (laten) leggen om misbruik te voorkomen. Een licentieovereenkomst is maatwerk. Een licentieovereenkomst waarin niet alle belangrijke onderwerpen worden geregeld, kan grote consequenties hebben.

Advies op maat contractenrecht

Op zoek naar een waterdichte overeenkomst? Of wil je naleving van een overeenkomst afdwingen? Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat contractenrecht vaak pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Daarmee voorkom je uiteindelijk een hoop problemen.

Voorkom conflicten over een overeenkomst en regel de inhoud goed van te voren. Raadpleeg een advocaat contractenrecht voor een goed en “waterdicht” contract op maat.

Heb je te maken met een kwestie rondom een overeenkomst? Onze advocaat contractenrecht staat je graag bij met een eerlijk advies op maat over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct hulp bij zaak contractenrecht

Wacht niet langer en neem contact op met de intakebalie van Huis Advocaten. Wij luisteren naar jouw situatie en brengen je in contact met één van onze ervaren advocaten. Bel ons werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Je kunt ook ons contactformulier invullen. Wij bellen je dan terug op een moment dat het jou uitkomt.

 

Meer informatie