Incassorecht

Direct advies?Stel uw vraag

Helaas loopt elke ondernemer tegen openstaande facturen aan. Een klant betaalt de factuur niet en reageert niet op de aanmaningen die u stuurt. Erg vervelend, want openstaande facturen belemmeren de constante kasstroom van uw onderneming. Daarnaast kost het ook veel tijd om telkens erachteraan te bellen en mailen. In veel gevallen komt de klant met een uitvlucht en smoes. Ondertussen wordt er niets betaald, tijd en energie rovend! Een advocaat die gespecialiseerd is in het incassorecht kan u in dit soort situaties helpen. Onze Huis Advocaten helpen u om openstaande facturen en bijkomende kosten op een snelle manier te incasseren.

Voordeel incassorecht advocaat

Wat kunt u doen als de betaling toch uitblijft? Hoe kunt u de factuur, uw kosten en rente alsnog incasseren? Welke kosten en rente mag u in rekening brengen op de schuldenaar? En op welke manier kunt u het beste te werk gaan. Vraagstukken waar alle ondernemers tegenaan lopen bij openstaande facturen! Om die reden adviseren wij het inschakelen van een incassorecht. Onze advocaten zijn ervaren binnen het incassorecht en weten welk rechtsmiddel zij op welk moment moeten inzetten. De advocaat kijkt eerst naar uw zaak. Elke zaak is anders, heeft een andere geschiedenis en dus een gerichte aanpak nodig. Onze advocaat legt u in begrijpelijke taal uit wat uw rechten en plichten zijn. Ook adviseert onze advocaat welke stappen u het beste kunt nemen. Samen met u stellen wij een heldere plan van aanpak op. Het is belangrijk om met de juiste toonzetting en juridische middelen voortvarend te werk te gaan.

Fasen van een incassoprocedure

Elke zaak is anders en kent een eigen aanpak. Echter wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt hoe een incassoprocedure eruit ziet. Vaak bestaat een procedure uit een aantal fasen.

1) Sommatiebrief
We starten het traject vaak met een sommatiebrief richting de schuldenaar. In deze brief wordt aanspraak gemaakt op de wettelijke handelsrente en buitengerechtelijke incassokosten. Indien nodig wordt een schuldenaar eerst in gebreke gesteld. Daarbij wordt de schuldenaar een redelijke termijn tot nakoming gegeven.

De ingebrekestelling, of terwijl de bekende 14-dagenbrief, versturen wij ook om aanspraak te maken op buitengerechtelijke incassokosten.

In veel gevallen is een brief van een advocaat voldoende om tot betaling over te gaan. Schuldenaren zijn hiervan vaak meer onder de indruk dan een brief van een incassobureau.

2) Blijft de betaling ook na de aanmaning uit? Dan kan er gestart worden met een incassoprocedure. Er zijn veel verschillende opties mogelijk. De advocaat zal met u de verschillende opties bespreken en ook aangeven wat in uw situatie het meest verstandig is. U kunt denken aan de volgende mogelijkheden: het starten van een kort geding, het leggen van conservatoir beslag of het aanvragen van het faillissement van de schuldenaar.

Onze advocaten hebben ervaring met de juiste te nemen stappen zodat u de facturen zo snel mogelijk geïncasseerd krijgt.

Incassorecht advocaat van Huis Advocaten

Al onze incassorecht advocaten hebben ruime ervaring en expertise binnen het incassorecht. Ook zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit rechtsgebied. Daardoor kunnen zij u adviseren en helpen. Neem vrijblijvend contact op met onze advocaten. U kunt ons op werkdagen tussen 9.00-17.00 bellen op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Of vul ons contactformulier in en wij bellen u terug op een moment dat het u schikt. Onze Huis Advocaten beantwoorden uw vragen en helpen u graag verder bij uw incassozaken.