Incassorecht

Direct advies?Stel uw vraag

Helaas loopt elke ondernemer wel eens tegen dit probleem aan. Een klant betaalt de factuur niet en reageert niet op de aanmaningen die jij stuurt. Erg vervelend, want openstaande facturen belemmeren de constante kasstroom van jouw onderneming. Daarnaast kost het je ook veel tijd om telkens erachteraan te bellen en mailen. In veel gevallen komt de klant met een hoop uitvluchten en smoesjes. Ondertussen wordt er niets betaald. Hier zit je als ondernemer niet op te wachten. Een advocaat die gespecialiseerd is in het incassorecht kan je in dit soort situaties helpen. Onze Huis Advocaten helpen jou om openstaande facturen en bijkomende kosten op een snelle manier te incasseren.

Voordeel incassorecht advocaat

Wat kun je doen als de betaling toch uitblijft? Hoe kun je de factuur, jouw kosten en de rente alsnog incasseren? Welke kosten en rente mag je nou eigenlijk precies in rekening brengen? En op welke manier kun je dit het beste aanpakken? Het incassorecht is best complex. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Daarom adviseren wij jou om hier hulp voor in te schakelen. Onze incassorecht advocaten hebben veel ervaring op dit gebied en weten precies hoe jij het beste kan handelen. 

Om te bepalen welke weg je het beste kan bewandelen, zal de advocaat eerst jouw zaak goed bekijken. Aan de hand hiervan legt de advocaat je duidelijk uit wat jouw rechten en plichten zijn en welke mogelijkheden er zijn om dit probleem aan te pakken. Er wordt een duidelijk plan van aanpak opgesteld, waarna de advocaat voor jou aan de slag gaat. 

Fasen van een incassoprocedure

Elke zaak is anders en kent een eigen aanpak. Echter wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt hoe een incassoprocedure eruit ziet. Vaak bestaat een procedure uit een aantal fasen.

1) Sommatiebrief

We starten het traject vaak met een sommatiebrief richting de schuldenaar. In deze brief wordt de schuldenaar opgeroepen te betalen en maak je aanspraak op de wettelijke handelsrente en buitengerechtelijke incassokosten. Als het nodig is wordt een schuldenaar eerst in gebreke gesteld. In de brief wordt een redelijke termijn gesteld waarbinnen de schuldenaar moet betalen.

In veel gevallen is een brief van een advocaat voldoende om tot betaling over te gaan. Schuldenaren zijn hiervan vaak meer onder de indruk dan een brief van een incassobureau.

2) Incassoprocedure

Blijft de betaling ook na de aanmaning uit? Dan kan er gestart worden met een incassoprocedure. Er zijn veel verschillende opties mogelijk. De advocaat zal de verschillende opties met jou bespreken en ook aangeven wat in jouw situatie het meest verstandig is. Hierbij kun je denken aan de volgende mogelijkheden: het starten van een kort geding, het leggen van conservatoir beslag of het aanvragen van het faillissement van de schuldenaar.

Onze advocaten kunnen goed inschatten welke methode in jouw situatie het meest verstandig is en helpen je op die manier om jouw facturen zo snel mogelijk te incasseren.  

Incassorecht advocaat van Huis Advocaten

Al onze incassorecht advocaten hebben ruime ervaring en expertise binnen het incassorecht. Ook zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen dit rechtsgebied. Daardoor kunnen zij jou goed adviseren en helpen.

Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze advocaten. Je kunt ons op werkdagen tussen 9.00-17.00 bellen op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Of vul ons contactformulier in en wij bellen jou terug op een moment dat het jou schikt. Onze Huis Advocaten beantwoorden jouw vragen en helpen je graag verder bij jouw incassozaken.

Meer informatie