Daniels Huisman Advocaten Enschede

Daniels Huisman Advocaten Enschede levert juridische diensten aan zowel particulieren als ondernemers. Door jarenlange ervaring en diepgaande expertise op diverse rechtsgebieden kunt u ervan op aan dat u bij ons op de juiste plek bent voor goed advies en juridische ondersteuning. Daniels Huisman Advocaten heeft vestigingen in Almelo en Enschede, hierdoor kan dit advocatenkantoor een grote regio bedienen.

Ons verhaal

De handen uit de mouwen en gáán. Zo doen wij dat hier.
Wij helpen u juridische problemen op te lossen en vervelende situaties te voorkomen. Het maakt niet uit of het om zakelijke of om particuliere kwesties gaat. Verwacht een concrete visie, nuchterheid en een niet te beteugelen drang naar het vinden van oplossingen waar u mee verder kunt.

Voor ondernemers

Uw personeel, uw vastgoed, afgesloten contracten: ze stellen uw ondernemerschap soms flink op de proef. Gelukkig kunt u altijd rekenen op uw advocaat van Daniels Huisman. Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel elk rechtsgebied. Zijn snel beschikbaar om u van dienst te zijn. En bezitten genoeg Twentse nuchterheid om u concreet en helder te adviseren.
Kortom: een unieke mix van professionaliteit, veelzijdigheid en een aangename toegankelijkheid.

Voor particulieren

Loopt u privé tegen een juridisch probleem op? Heeft u bijvoorbeeld te maken met een niet nagekomen overeenkomst of een vervelende erfeniskwestie? Dankzij de handige combinatie van advocaten en mediators beschikt u bij Daniels Huisman altijd over expertise op vrijwel elk rechtsgebied. Wij zetten helder uiteen wat uw kansen zijn, welke mogelijkheden u heeft en welke hindernissen er zijn. Een hele zorg minder.

Rechtsgebieden

U vindt bij ons altijd een berg aan ervaring en een advocaat of mediator die gespecialiseerd is in het betrokken rechtsgebied. Wij kennen de haken en de ogen. De mogelijkheden en de kansen. Maar vooral de juiste weg naar het beste resultaat.

Staat u specifieke aandachtsgebied er niet tussen? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wellicht hebben we toch de oplossing voor u.

L. Bezoen (Laurens)
Franchiserecht, IE-recht, Verbintenissenrecht
Ondernemers en complexe vraagstukken inspireren Laurens elke dag opnieuw eruit...
A.C. Huisman (Arjen)
Contractenrecht, Franchiserecht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Sportrecht
Een advocaat voor ondernemers. Arjen spreekt de taal, (her)kent de...
P. Jannink (Patricia)
Verbintenissenrecht, ondernemingsrecht
Accuraat, vakkundig en voortvarend!
R.J. Lindeboom (Ronald)
Arbeidsrecht
Ronald is een troubleshooter. Het liefst van acute problemen. Dan...
N. Stroil (Nejra)
Algemeen civiel recht, Arbeidsrecht
Nejra heeft zich na haar studie gespecialiseerd in het algemeen...
C. ter Braack (Collin)
R. van den Berg (Romee)
Verbintenissenrecht
M.A.S.M. van Leent (Mars)
ICT-recht & Privacyrecht, IE-recht
Onze wereld draait op inventiviteit en herkenbaarheid. Deze twee begrippen...
J.D. Veltman (Dick)
Ondernemingsrecht, Vennootschap
In mijn praktijk sta ik al tientallen jaren Nederlandse en...
K. Vreemann (Karlijn)
Ondernemingsrecht, Verbintenissenrecht
Karlijn begint bij de basis om de kwestie vervolgens af...
I. Westendorp (Ilonka)
Insolventierecht, Ondernemingsrecht
Ilonka Westendorp heeft gestudeerd aan de rijksuniversiteit Groningen. Ze heeft...

Dealerovereenkomsten, wel of geen franchiseovereenkomsten?

Op 24 mei 2023 sprak de Rechtbank Amsterdam een belangrijk vonnis uit in een zaak aanhangig gemaakt door dealerverenigingen. Het ging om de merken Opel, Peugeot, Citroën en DS. Zij eisten dat de dealer- en reparateurovereenkomsten die zij met Stellantis Nederland hebben, worden erkend als franchiseovereenkomsten. Stellantis N.V. is een in Nederland gevestigde multinationale autofabrikant

Verder lezen

Wel een staatslot maar geen schadevergoeding

Op 19 maart 2019 heeft de rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in een geschil tussen de Staatsloterij en een deelnemer. Aanleiding was het onrechtmatige handelen van de Staatsloterij. Op 28 mei 2013 heeft het gerechtshof te Den Haag geoordeeld dat de Staatsloterij in de periode 2000 tot en met 2007 misleidende mededelingen heeft gedaan

Verder lezen

AFBEELDINGEN OP INTERNET MAG JE TOCH VRIJELIJK GEBRUIKEN?

Hoe vaak komt het niet voor dat op internet naar afbeeldingen (foto’s) wordt gezocht die vervolgens worden ‘geknipt en geplakt’?

Verder lezen

Bitcoin is een ruilmiddel, geen geld

Bitcoins zijn in Nederland geen geld (als bedoeld in het Burgerlijk Wetboek). En als je bitcoins koopt maar niet geleverd krijgt, kun je de wisselkoerswijziging niet als schade claimen. Dat bepaalde de rechtbank Overijssel onlangs. Alvorens in te gaan op inhoud van de zaak, allereerst de vraag: wat is een bitcoin?

Verder lezen

Webwinkelregels

De Nederlandse wetgeving voor ‘verkoop op afstand’ is per 13 juni 2014 aangepast. De belangrijkste reden voor deze wetswijziging is om onze wetgeving gelijk te maken aan de Europese Richtlijn Consumentenrechten. Deze regels gelden voor iedereen die online, op afstand, producten of diensten verkoopt en dat als onderneming doet. Of dat nu via je eigen

Verder lezen

Spookfactuur

Iedere ondernemer krijgt er wel eens mee te maken, een spookfactuur. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten. Vorige maand ontvingen wij er nog een voor het registreren van ons woordmerk / beeldmerk, oftewel: ons logo. Deze facturen zijn er op gemaakt om u voor de gek de houden.

Verder lezen

Ontslagvergoeding in een stamrecht storten voor 15 november 2013

Het gebeurt nogal eens dat werkgevers en werknemers die onderhandelen over een beëindiging van een arbeidsovereenkomst (en de in dat verband door de werkgever te betalen ontslagvergoeding) pas tegen het einde van de maand overeenstemming bereiken. In verband met de geldende opzegtermijnen is het van belang dat voor de eerste dag van de nieuwe kalendermaand

Verder lezen
Daniels Huisman Advocaten Enschede
Zuiderval 90-92, 7543EZ Enschede
  • Persoonsgegevens

  • Gewenst terugbelmoment

  • Alle gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.