Fiscaal recht

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer moet je belasting betalen. Dit is niet te vermijden. De belastingwetgeving is echter erg complex, waardoor een fout in bijv. uw belastingaangifte snel is gemaakt. Hierdoor kan het gebeuren dat u, bij een controle door de fiscus, een boete krijgt opgelegd. Wat voor boete dat is en de hoogte ervan hangen af van alle feiten en omstandigheden. Een gespecialiseerde Huis Advocaat kan voor u in bezwaar tegen de beslissingen van de fiscus. Neem hiervoor contact op met een advocaat fiscaal recht.

Fiscaal boeterecht (boeteprocedure)

Als u of uw onderneming een fout maakt in de belastingaangifte, dan kan het zijn dat de fiscus bij u langskomt om alles te controleren. Zij onderzoeken uw administratie en u krijgt mogelijk een boete opgelegd. Zeer ernstige zaken worden zelfs via het strafrecht behandeld. De belastinginspecteur kan bij constatering van een belastingovertreding een verzuim- of vergrijpboete opleggen. Deze boetes kunnen behoorlijk hoog zijn. In zo’n situatie is het dan ook belangrijk om de juiste hulp in te schakelen. Een advocaat belastingrecht kan de schade zoveel mogelijk beperken.

Belastingprocedure

Krijgt u een aanslag van de belasting en bent u het hier niet mee eens, dan kunt u in bezwaar gaan. Eerst kunt u uw standpunt duidelijk maken bij de belastinginspecteur. Zij zullen de situatie opnieuw bekijken en beoordelen. Bent u niet tevreden met het nieuwe besluit, dan kunt u hiertegen in beroep.  Dit beroep vindt plaats bij de belastingkamer van de rechtbank. Een rechter zal kijken of de fiscus de beslissing mocht nemen die hij heeft genomen. Een advocaat belastingrecht kan u helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen en uw standpunt helder te maken bij de rechter.

Als problemen met de fiscus bestaan uit geschillen die niet kunnen worden opgelost met een belastingadvies, is het raadzaam om een fiscaal advocaat in te schakelen. Dit kan variëren van belastingprocedures tegen aanslagen tot het voeren van uw verdediging in een fraudezaak bij de strafrechter.

Het kan dan gaan om:

  • Te weinig belasting en/of premies betaald
  • Beslaglegging op eigendommen
  • Onjuiste aangifte gedaan of helemaal geen aangifte
  • Het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie
  • Geen, onjuiste of onvolledige administratie heeft gevoerd

Het is verstandig advies in te winnen voor u in discussie gaat met de fiscus. Tijdig deskundig juridisch advies is raadzaam en kan veel geld schelen. De Huis Advocaten belastingrecht helpen u graag!

Hulp advocaat fiscaal recht

De advocaten van Huis Advocaten adviseren en begeleiden u graag in dit soort financiële kwesties. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het fiscaal recht. Wij werken professioneel en resultaatgericht. Samen met u kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Op deze manier wordt de juiste strategie bepaald en uitgezet. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel op werkdagen onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.