Fiscaal recht

Direct advies?Stel uw vraag

Als ondernemer moet je belasting betalen. Dit is niet te vermijden. De belastingwetgeving is echter erg complex, waardoor een fout in de belastingaangifte snel is gemaakt. Hierdoor kan het gebeuren dat je, bij een controle door de fiscus, een boete krijgt opgelegd. Wat voor boete dat is en de hoogte hiervan hangen af van alle feiten en omstandigheden. Een gespecialiseerde Huis Advocaat kan voor jou in bezwaar tegen de beslissingen van de fiscus. Neem hiervoor contact op met een advocaat fiscaal recht.

Controle van de fiscus

Als jij of jouw onderneming een fout maakt in de belastingaangifte, kan het zijn dat de fiscus bij je langskomt om alles te controleren. Zij onderzoeken de administratie en je krijgt mogelijk een boete opgelegd. Zeer ernstige zaken worden zelfs via het strafrecht behandeld. De belastinginspecteur kan bij constatering van een belastingovertreding een verzuim- of vergrijpboete opleggen. Deze boetes kunnen behoorlijk hoog zijn. In zo’n situatie is het dan ook belangrijk om de juiste hulp in te schakelen. Een advocaat belastingrecht kan de schade zoveel mogelijk beperken.

Belastingprocedure

Krijg je een aanslag van de belasting en ben je het hier niet mee eens, dan kun je hier tegen in bezwaar gaan. Eerst kun je jouw standpunt duidelijk maken bij de belastinginspecteur. Zij zullen de situatie opnieuw bekijken en beoordelen. Ben je vervolgens niet tevreden met het nieuwe besluit, dan kun je hiertegen in beroep.  Dit beroep vindt plaats bij de belastingkamer van de rechtbank. Een rechter zal kijken of de fiscus de beslissing mocht nemen die hij heeft genomen. Een advocaat belastingrecht kan jou helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen en jouw standpunt helder te maken bij de rechter.

Als problemen met de fiscus bestaan uit geschillen die niet kunnen worden opgelost met een belastingadvies, is het verstandig om een fiscaal advocaat in te schakelen. Dit kan variëren van belastingprocedures tegen aanslagen tot het voeren van jouw verdediging in een fraudezaak bij de strafrechter.

Het kan dan gaan om:

  • te weinig belasting en/of premies betaald
  • beslaglegging op eigendommen
  • onjuiste aangifte gedaan of helemaal geen aangifte
  • het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie
  • geen, onjuiste of onvolledige administratie heeft gevoerd

Het is verstandig advies in te winnen voor je in discussie gaat met de fiscus. Tijdig deskundig juridisch advies is raadzaam en kan je uiteindelijk veel geld schelen. De Huis Advocaten fiscaal recht helpen je graag!

Hulp advocaat fiscaal recht

De advocaten van Huis Advocaten adviseren en begeleiden je graag in dit soort financiële kwesties. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het fiscaal recht. Wij werken professioneel en resultaatgericht. Samen met jou kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Op deze manier wordt de juiste strategie bepaald en uitgezet. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel op werkdagen onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om jou situatie te bespreken en de juiste vervolgstappen in te zetten.

Meer informatie