Vastgoedrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Advocaat vastgoed

Het kopen of huren van onroerend goed is voor de meeste ondernemers niet iets dat je dagelijks doet. Er spelen veel juridische aspecten en het afsluiten van contracten op dit gebied brengt ook risico’s met zich mee. Een goed advies van een vastgoed advocaat beperkt de risico’s. Bij vastgoedzaken spelen vaak grote belangen. Laat u daarom goed adviseren voordat u besluit een overeenkomst te tekenen.

Zakelijk vastgoed en huurrecht

Standaardovereenkomsten volstaan niet als het gaat om de koop of huur van onroerend goed. Elke situatie is anders. Bovendien moet het gebruik van het pand, de termijn bij huur, leveringsvoorwaarden en eventuele beperkte rechten worden vastgelegd. Een advocaat vastgoed helpt uw onderneming alle juridische aspecten goed vast te leggen.

Is er al een conflict ontstaan over de koop of huur? Ook dan staan de vastgoedadvocaten van Huis Advocaten u en uw onderneming bij.

Voorbeelden vastgoedzaken

Als het gaat om vastgoed kan uw onderneming te maken krijgen met:

  • Aan- en verkoop en overdracht van commercieel vastgoed erfpachtconstructies
  • Appartementsrechten
  • Turn-key overeenkomsten
  • Leaseconstructies
  • Fiscaliteiten bij vastgoed
  • Huurrecht bedrijfsruimte en overige ruimten
  • Recht van hypotheek, vruchtgebruik of mandeligheid
  • Verborgen gebreken
  • Erfdienstbaarheid, kettingbeding

De complexiteit van vastgoedtransacties en de door partijen gestelde eisen nemen toe. Bij dergelijke transacties zijn grote belangen betrokken. Om onroerend goed transacties voorspoedig te laten verlopen, is begeleiding van de aan- of verkoop van onroerend goed van begin tot het einde dan ook zeker verstandig. Ditzelfde geldt bij huurrechtelijke situaties, waarbij een goede voorbereiding het halve werk kan zijn.

Vastgoed & projectontwikkeling

Zowel projectontwikkelaars als overheden zijn bij Huis Advocaten aan het juiste adres voor advies of een overeenkomst op maat wanneer het gaat om projectontwikkeling. Bij projectontwikkeling is het belangrijk dat alle afspraken goed en duidelijk worden vastgelegd. Denk daarbij aan een samenwerkingsvorm. Een advocaat vastgoedrecht van Huis Advocaten helpt u bij het opstellen van een overeenkomst of het beoordelen van een bestaande overeenkomst.

Hulp advocaat vastgoedrecht

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van het vastgoed. In vastgoedzaken is een goede samenwerking tussen advocaten en notarissen van groot belang. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Bij Huis Advocaten vindt u ze onder één dak. Bovendien zitten wij met 22 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Hulp nodig? Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op werkdagen tussen 9.00-17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij helpen u dan direct verder met uw zaak!