Vastgoedrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Het kopen of huren van onroerend goed is voor de meeste ondernemers niet iets dat je dagelijks doet. Er spelen veel juridische aspecten en het afsluiten van contracten op dit gebied brengt ook risico’s met zich mee. Een goed advies van een vastgoed advocaat beperkt de risico’s. Bij vastgoedzaken spelen vaak grote belangen. Laat je daarom goed adviseren voordat je besluit een overeenkomst te tekenen. De vastgoed advocaten van Huis Advocaten helpen je hier graag bij!

Zakelijk vastgoed en huurrecht

Standaardovereenkomsten volstaan niet als het gaat om de koop of huur van onroerend goed. Elke situatie is anders. Bovendien moet het gebruik van het pand, de termijn bij huur, leveringsvoorwaarden en eventuele beperkte rechten worden vastgelegd. Een advocaat vastgoed helpt jouw onderneming alle juridische aspecten goed vast te leggen een een goed contract op te stellen. Hiermee kun je een hoop problemen voorkomen. 

Is er al een conflict ontstaan over de koop of huur? Ook dan staan de vastgoedadvocaten van Huis Advocaten jou en jouw onderneming bij.

Voorbeelden vastgoedzaken

Als het gaat om vastgoed kan jouw onderneming te maken krijgen met:

  • Aan- en verkoop en overdracht van commercieel vastgoed erfpachtconstructies
  • Appartementsrechten
  • Turn-key overeenkomsten
  • Leaseconstructies
  • Fiscaliteiten bij vastgoed
  • Huurrecht bedrijfsruimte en overige ruimten
  • Recht van hypotheek, vruchtgebruik of mandeligheid
  • Verborgen gebreken
  • Erfdienstbaarheid, kettingbeding

Vastgoedtransacties worden steeds complexer en ook de betrokken partijen lijken steeds meer eisen te gaan stellen. Er spelen vaak grote belangen mee. Om onroerend goed transacties voorspoedig te laten verlopen, is begeleiding van de aan- of verkoop van onroerend goed van begin tot het einde dan ook zeker verstandig. Ditzelfde geldt bij huurrechtelijke situaties, waarbij een goede voorbereiding het halve werk kan zijn.

Vastgoed & projectontwikkeling

Zowel projectontwikkelaars als overheden zijn bij Huis Advocaten aan het juiste adres voor advies over een overeenkomst op maat wanneer het gaat om projectontwikkeling. Bij projectontwikkeling is het belangrijk dat alle afspraken goed en duidelijk worden vastgelegd. Een advocaat vastgoedrecht van Huis Advocaten helpt je bij het opstellen van een overeenkomst of het beoordelen van een bestaande overeenkomst.

Hulp advocaat vastgoedrecht

Onze advocaten hebben jarenlange ervaring op het gebied van het vastgoed. In vastgoedzaken is een goede samenwerking tussen advocaten en notarissen van groot belang. Bij Huis Advocaten vind je deze onder één dak. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en kunnen wij jou optimaal van dienst zijn. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Hulp nodig? Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op werkdagen tussen 9.00-17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij helpen je dan direct verder met jouw zaak.

Meer informatie