Rijbewijs

Direct advies?Stel uw vraag

Is jouw rijbewijs ingevorderd of bent je gedagvaard? Dan kan dat flink wat gevolgen hebben. Misschien heb jij jouw rijbewijs wel hard nodig voor je werk? Dan heb je wel een groot probleem. Er zijn verschillende redenen waarom de politie kan besluiten jouw rijbewijs in te nemen. Namelijk als:

  • Je gereden hebt onder invloed van teveel alcohol;
  • Er sprake is van een ernstige snelheids- of andere verkeersovertreding;
  • Jij onder invloed van drugs was tijdens het rijden;
  • Je verdacht wordt van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval;
  • Je een dagvaarding hebt ontvangen om voor de rechter te verschijnen ;
  • Het vermoeden bestaat dat je niet langer geschikt bent om een auto te besturen.

Als de politie jouw rijbewijs heeft ingevorderd, wordt dit zo spoedig mogelijk opgestuurd naar de officier van justitie. De officier beslist binnen tien dagen wat er met jouw rijbewijs moet gebeuren. Hier krijg jij vervolgens bericht van. In de brief van de officier staat tot wanneer het rijbewijs ingevorderd blijft. Dat kan, afhankelijk van de ernst van de overtreding, maanden duren. In deze gevallen heb je als automobilist dringend behoefte aan professionele juridische bijstand.

Rijbewijs terug krijgen

Het is natuurlijk heel vervelend om lange tijd zonder rijbewijs te zitten. Helemaal als je bijvoorbeeld grotendeels afhankelijk bent van de auto om op je werk te komen of bijvoorbeeld werkt als chauffeur. In die gevallen heeft het innemen van het rijbewijs wel heel veel impact. Het kan er zelfs voor zorgen dat je te maken krijgt met ontslag!

Soms is het mogelijk om jouw rijbewijs sneller terug te krijgen of om de straf te verlagen. Op die manier kun je verdere problemen voorkomen. Onze gespecialiseerde advocaten benaderen de officier van justitie voor jou. Tijdens de behandeling van het klaagschrift en op de zitting waar de straf wordt bepaald, word je door een van onze ervaren advocaten bijgestaan. Over de kosten worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Ik heb hulp nodig na invordering rijbewijs

Als jouw rijbewijs is ingevorderd en je hier verdere hulp bij nodig hebt, dan kun je bij ons terecht voor gratis advies. Vul  vrijblijvend ons contactformulier in, dan bellen wij je zo snel mogelijk even terug. Je kunt ook onze intakebalie bellen op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij nemen jouw situatie met je door en indien nodig brengen wij je in contact met een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie