Rijbewijs

Direct advies?Stel uw vraag

Is uw rijbewijs ingevorderd of bent u gedagvaard? Er zijn verschillende redenen waarom de politie besluit uw rijbewijs in te nemen. Namelijk als:

  • u gereden heeft onder invloed van teveel alcohol;
  • u een ernstige snelheids- of andere verkeersovertreding heeft gepleegd;
  • u auto heeft gereden onder invloed van drugs;
  • u verdacht wordt van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval;
  • u gedagvaard bent om voor de rechter te verschijnen;
  • het vermoeden bestaat dat u niet langer geschikt bent om een auto te besturen.

Het rijbewijs wordt zo spoedig mogelijk nadat dit is ingevorderd door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Die moet binnen tien dagen beslissen wat er met uw rijbewijs gaat gebeuren. U ontvangt van de officier bericht tot wanneer het rijbewijs ingevorderd blijft. Dat kan, afhankelijk van de ernst van de overtreding, maanden duren. In deze gevallen heeft u als automobilist dringend behoefte aan professionele juridische bijstand.

Rijbewijs terug krijgen

Soms is het mogelijk om uw rijbewijs sneller terug te krijgen of om de straf te verlagen. Onze gespecialiseerde advocaten benaderen de officier van justitie voor u. Tijdens de behandeling van het klaagschrift en op de zitting waar de straf wordt bepaald, wordt u door een van onze ervaren advocaten bijgestaan. Over de kosten worden vooraf duidelijke afspraken met u gemaakt.

Ik heb hulp nodig

Als u hulp nodig heeft kunt u vrijblijvend ons contactformulier invullen. U kunt ook onze intakebalie bellen op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij nemen uw situatie met u door en indien nodig brengen wij u in contact met een gespecialiseerde advocaat bij u in de buurt.