Werken – Ontslag

Direct advies?Stel uw vraag

Heeft u te maken met een dreigend ontslag als werknemer, directeur of als ambtenaar? Wilt u weten wat uw rechten zijn? Welke opzegtermijn geldt er? Krijg ik een transitievergoeding mee? Er komt nogal wat op u af in zo’n situatie. De advocaten van Huis Advocaten zijn onder andere gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Of u nou werknemer, directeur of ambtenaar bent, bij Huis Advocaten bent u op het juiste adres. Wij zullen u helpen om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze onzekere situatie. En helpen u hier zo goed mogelijk uit te komen.

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht regelt de rechten en plichten tussen werknemer en werkgever. Er zijn duidelijke wetten, waarin de regels zijn aangegeven. Hoe lang mag de proeftijd zijn? Welke opzegtermijn moet worden gehanteerd? Dit is allemaal in de wet geregeld.

Onderhandelen bij ontslag

Een groot deel van deze wetgeving is dwingend van aard – dit houdt in dat niet afgeweken mag worden van de wet – en biedt daarmee bescherming aan de werknemer. Het reduceert deels het machtsverschil tussen de ‘grote’ werkgever en de werknemer. Toch valt er bij ontslag ook altijd nog veel te onderhandelen. Zo kunt u bij ontslag vaak een transitievergoeding meekrijgen, maar zijn werkgevers niet verplicht om u hierop te wijzen. Ga dus nooit zomaar akkoord met het eerste het beste voorstel van de werkgever, maar schakel altijd juridische hulp in. Het gaat immers om uw toekomst.

Ontslag en de WW-uitkering

Daarnaast is de manier waarop u ontslagen wordt ook bepalend voor de vraag of u recht heeft op een uitkering of niet. Is het niet goed geregeld, dan zult u niet in aanmerking komen voor een WW-uitkering waardoor u dus zonder inkomen komt te zitten. Dit kan nooit de bedoeling zijn. Laat dus altijd alles checken voor u een handtekening zet. Degene die u hierbij kan helpen is een advocaat arbeidsrecht. Een advocaat arbeidsrecht staat werknemers bij in arbeidsgeschillen en adviseert bij (dreigend) ontslag, reorganisatie, ziekte of re-integratie.

Hulp arbeidsrecht advocaat

Bij Huis Advocaten zijn advocaten werkzaam die jarenlange ervaring hebben op het gebied van arbeidsrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met uw zaak. Samen met u kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Bovendien zitten wij met 22 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Mail vrijblijvend uw vraag of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij bespreken dan uw zaak met u en brengen u indien nodig in contact met een ervaren arbeidsrecht advocaat bij u in de buurt.