Werken – Ontslag
Heb je te maken met een dreigend ontslag als werknemer, directeur of als ambtenaar? Dan komt er heel wat op je af. Waarschijnlijk zit je met veel vragen. Welke opzegtermijn geldt er? Krijg je wel een transitievergoeding mee? Mag je eigenlijk wel ontslagen worden? Hoe pak je dit aan en wat zijn nou eigenlijk jouw rechten? De advocaten van Huis Advocaten zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Of u nou werknemer, directeur of ambtenaar bent, bij Huis Advocaten kun je terecht voor hulp. Wij zullen je helpen om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze onzekere situatie. En helpen je hier zo goed mogelijk uit te komen.
Arbeidsrecht
Het arbeidsrecht regelt de rechten en plichten tussen werknemer en werkgever. Er zijn duidelijke wetten, waarin de regels zijn aangegeven. Hoe lang mag de proeftijd zijn? Welke opzegtermijn moet worden gehanteerd? Dit is allemaal in de wet geregeld.
Krijg je te maken met ontslag of bijvoorbeeld een arbeidsconflict, dan valt dit onder het arbeidsrecht. Voor je ergens mee akkoord gaat is het belangrijk om te weten wat jouw rechten en plichten zijn en hoe je dit het beste aan kan pakken. Hou je je niet goed aan de regels, dan kan dit grote gevolgen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld jouw recht op een WW-uitkering kwijtraken of een ontslagvergoeding mislopen. Wil jij weten wat jouw rechten zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor gratis advies over jouw situatie.
Onderhandelen bij ontslag
Op het moment dat jouw werkgever aangeeft je te willen ontslaan, ben je waarschijnlijk behoorlijk overdonderd. De kans is groot dat de werkgever jou een document wil laten tekenen waar alle afspraken instaan over het ontslag. Dit heet een vaststellingsovereenkomst. Zet nooit direct jouw handtekening. Er valt namelijk te onderhandelen over het ontslag. Zo is het mogelijk te onderhandelen over de hoogte van de transitievergoeding die je mee krijgt en is het bijvoorbeeld slim om het concurrentiebeding te laten verwijderen. Zo zijn er tal van punten waarover je kan onderhandelen voor jij jouw handtekening zo. De werkgever gaat er in het eerste voorstel al vanuit dat er onderhandeld zal worden. Zorg dus dat je hier zo goed mogelijk uitkomt.
Het onderhandelen met de werkgever is best lastig. Zelf weet je misschien niet zo goed hoe ver je kan gaan. Daarnaast spelen er emoties mee en is er toch ook sprake van een machtsverschil. Het kan daarom zeker slim zijn om hier hulp bij in te schakelen. Geef de onderhandelingen uit handen aan een goede arbeidsrecht advocaat. Zo weet je zeker dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt. De kosten zal de advocaat altijd proberen mee te nemen in de onderhandelingen.
Ontslag en de WW-uitkering
Los van de ontslagvoorwaarden is de manier waarop je ontslagen wordt ook heel belangrijk. Gaat hierin iets niet goed of voldoet jouw vaststellingsovereenkomst niet aan de wettelijke eisen? Dan kan dit ervoor zorgen dat jij jouw recht op een WW-uitkering kwijt raak. Hierdoor zit jij straks zonder inkomen. Dit kan je je waarschijnlijk niet permitteren. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen. Laat alle documenten altijd checken door een arbeidsrecht advocaat voor jij hier jouw handtekening onder zet. Zo weet je zeker dat alles goed gaat en dat je niet in de problemen komt. Onze advocaten helpen je hier graag bij!
Hulp arbeidsrecht advocaat
Bij Huis Advocaten zijn advocaten werkzaam die jarenlange ervaring hebben op het gebied van arbeidsrecht. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met jouw zaak. Samen met jou kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.
Heb jij hulp nodig bij ontslag of zit je met vragen? Mail vrijblijvend jouw vraag of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij geven je gratis juridisch advies en brengen je in contact met de juiste advocaat die jou verder kan helpen.