Bestuursrecht
Ben je het niet eens met een besluit van de overheid? Is jouw aanvraag niet gehonoreerd? Heb je onterecht een boete gekregen? Dit zijn allemaal vragen die vallen binnen het bestuursrecht. Het is belangrijk om te weten dat je in verweer kan gaan tegen besluiten van de overheid. Dit doe je door een bezwaarschrift in te dienen. Zij zullen de situatie dan opnieuw moeten bekijken en een nieuwe beslissing moeten nemen.
Een groot aantal van onze advocaten is gespecialiseerd in het bestuursrecht. Huis Advocaten helpt je graag in jouw strijd tegen de overheid. Als het moet procederen we door tot de Rechtbank, Centrale Raad van Beroep of Raad van State.
Neem vrijblijvend contact op met een advocaat bestuursrecht van Huis Advocaten. Wij kunnen je direct vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke actie je in jouw geval kunt ondernemen.
Het bestuursrecht
Alle regels over de verhouding tussen de overheid en de burgers en bedrijven vallen onder het bestuursrecht. De overheid neemt allerlei besluiten die van grote invloed kunnen zijn. Het kan hierbij gaan om hele verschillende zaken, zoals:
- Aanbesteding
- Agrarisch recht
- Bestemmingsplannen
- Omgevingsvergunning
- Bouwrecht
- Huurrecht woon- en bedrijfsruimte
- Milieurecht
- Onteigening, nadeelcompensatie, planschade
- Sociale zekerheid
- Infrastructuur.
De overheid is een log apparaat met zijn eigen regels en procedures. Ben jij het niet eens met een bepaald besluit van bijvoorbeeld de gemeente of het UWV, dan is het verstandig om eerst advies in te winnen voor je de discussie aangaat. Je krijgt al snel te maken met een groot aantal bestuursrechtelijke wetten en toezichthoudende instanties.
Daarnaast zijn er termijnen die aangehouden moeten worden. Ben je te laat met jouw bezwaar, dan kun je geen actie meer ondernemen. Neem dan ook op tijd contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag verder.
Bezwaarschrift
Tegen een besluit van de overheid kun je bezwaar indienen. Dit kan met een bezwaarschrift. Je kan alleen bezwaar indienen als jij zelf belanghebbende bent bij het genomen besluit. Iemand die er niets mee te maken heeft, heeft er ook niets over te zeggen. Een voorbeeld hiervan is het afwijzen van een vergunning. Heb jij een vergunning aangevraagd en wordt deze niet verleend? Dan kun je een bezwaarschrift indienen. Doe dit wel op tijd.
Het is zeker verstandig om je hierin bij te laten staan door een advocaat bestuursrecht voor het beste resultaat. Wordt jouw bezwaar toch afgewezen? Dan kun je naar de rechter. Ook dan kan een advocaat bestuursrecht je bijstaan en je helpen om toch gelijk te krijgen.
Vergunningen en bezwaar
Als ondernemer heb je voor veel zaken een vergunning nodig. Wil je een dakkapel plaatsen, een boom kappen, een evenement organiseren of een bepaalde installatie in jouw bedrijf gebruiken? Dan zal er een vergunning aangevraagd moeten worden. Welke vergunningen nodig zijn, is wettelijk bepaald. Een advocaat bestuursrecht kan je helpen bij het aanvragen van de vergunning of hierbij adviseren. Daarnaast kunnen zij bezwaar maken als de vergunning toch niet wordt verleend.
Direct advies over bestuursrecht
De advocaten van Huis Advocaten adviseren en begeleiden zowel particulieren als ondernemers die hulp nodig hebben in het bestuursrecht. Wij hebben een jarenlange ervaring op dit gebied. Samen bekijken we welke mogelijkheden er zijn en welke aanpak in jouw situatie het beste is.
Heb jij advies nodig over jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij geven je vrijblijvend advies en brengen je in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt. Met de hulp van Huis Advocaten ben je op de juiste weg!