Contracten

Direct advies?Stel uw vraag

Wij zijn in ons dagelijks leven regelmatig bezig met het sluiten van overeenkomsten (contracten). Hierbij kan het gaan om tal van verschillende overeenkomsten. Bijvoorbeeld een arbeidscontract, huurcontract of koopcontract. Wanneer iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt, is er niets aan de hand. De problemen ontstaan pas als één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt of wanneer er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken. Wanprestatie is het gevolg. Een advocaat contractenrecht van Huis Advocaten staat jou bij als je problemen hebt met de tegenpartij. Neem contact op met een advocaat contractenrecht voor direct advies. Wij kunnen je adviseren en pakken de zaak voor je op als dat nodig is.

Verschillende contracten

Er zijn veel verschillende soorten contracten. Onze advocaten weten hier alles van en hebben altijd de juiste kennis in huis. Heb jij vragen over een contract? Neem dan altijd even contact met ons op. De meest voorkomende vragen gaan over de volgende soorten contracten:

Arbeidsovereenkomst

Twijfel je over bepaalde zaken in jouw arbeidsovereenkomst? Of wil je meer weten over dingen als proeftijd, vakantie of concurrentiebeding? Speelt er een ontslagsituatie? Huis advocaten zet een aantal belangrijke zaken bij de arbeidsovereenkomst voor je op een rij. 

Koopovereenkomst

Juridische geschillen over koop en verkoop komen regelmatig voor. Meestal is er sprake van consumentenkoop. Wat kun je doen als de verkoper afziet van de verkoop van bijvoorbeeld een auto of woning? Of wat als blijkt dat de auto gebreken vertoont? Probeer problemen met de koopovereenkomst altijd te voorkomen. Ontstaan er toch problemen, dan is het belangrijk om de verkoper de kans te geven om met een goede oplossing te komen. Lukt dit niet, dan kunnen onze advocaten je verder helpen.  

Huurovereenkomst

Twijfel jij over de voorwaarden in jouw huurcontract? Is er sprake van achterstallig onderhoud of worden er onterechte huurverhogingen doorgevoerd? Onze huurrecht advocaten geven antwoord op als jouw vragen over huurcontracten. Zij kennen alle richten en plichten van de huurder en verhuurder binnen het contractenrecht.

Tip:
Zorg er altijd voor dat het contract dat je aangaat goed in elkaar zit. Door duidelijke afspraken op papier te zetten, kunnen heel wat vervelende discussies vermeden worden. Heb jij hulp nodig bij het opstellen van een contract of heb je te maken met een conflict? Bel ons gerust voor gratis juridisch advies!

Algemene voorwaarden contracten (“kleine lettertjes”)

Algemene voorwaarden worden vaak naast een overeenkomst gebruikt. Hierin worden bedingen opgenomen die de andere partij standaard onderdeel wil laten uitmaken van de door hem gesloten overeenkomsten. Lees deze algemene voorwaarden altijd goed door. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Ben jij ondernemer? Zorg er dan voor dat jij jouw algemene voorwaarden goed op orde hebt. Heb je hulp nodig bij het opstellen, dan staan wij voor je klaar!

Advies van een contractenrecht advocaat

Geloven of vertrouwen dat een (mondelinge) afspraak wordt nageleefd, is in deze tijd echt een te wankele basis. Helaas komt het maar al te vaak voor dat één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt. Of dat er onduidelijkheid bestaat over de gemaakte afspraken. Zorg er altijd voor dat jullie afspraken goed op papier staan. Zo kun je een hoop onduidelijkheden en discussies voorkomen. 

Wil je bepaalde bepalingen uit een overeenkomst afdwingen? Of wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat contractenrecht vaak pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Voorkom conflicten over een overeenkomst en regel de inhoud goed van te voren. Raadpleeg tijdig een advocaat contractenrecht voor een goed en “waterdicht” contract op maat.

Heb je te maken met een kwestie rondom een overeenkomst? Onze advocaat contractenrecht staat je graag bij met een eerlijk advies over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Wat doet een contractenrecht advocaat?

Het gaat erom dat de advocaat jouw belangen waarborgt. Vóórdat u een overeenkomst sluit, kan een advocaat met advies voorkomen dat er problemen ontstaan. Hij helpt je bij het opstellen van een contract en bij het aangaan van algemene voorwaarden. Of het nu om de verhuur gaat van een woning of om het ondertekenen van jouw arbeidscontract. Ook achteraf als het mis gaat, zorgt de advocaat ervoor dat je jouw rechten kunt laten gelden, door nakoming te eisen of schade te verhalen.

Schakel nu hulp in

Vragen of hulp nodig? Wacht niet langer, maar neem contact op voor vrijblijvend juridisch advies. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Huis Advocaten staat voor je klaar!

Meer informatie