Bestuursrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met de overheid en dus met het bestuursrecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een parkeervergunning, een vergunning om je huis te verbouwen of een vergunning voor het houden van een evenement. Ook op tal van andere vlakken kun je te maken krijgen met de gemeente. Helaas loopt dit niet altijd even soepel.

Ben je het niet eens met een besluit van de overheid over de bestemming van jouw onroerend goed? Is jouw vergunningsaanvraag afgewezen? Heb je onterecht een boete gekregen? Dit soort vragen en discussies vallen allemaal onder het bestuursrecht.

Welke zaken vallen onder het bestuursrecht?

Onder het bestuursrecht vallen alle regels die er zijn omtrent de verhouding tussen de overheid en de individuele burgers, bedrijven, organisaties en dergelijke. De overheid neemt besluiten die van grote invloed kunnen zijn op burgers en bedrijven. Hierbij kan het gaan om besluiten over de sociale zekerheid en de aanleg van infrastructuur maar ook andere zaken zoals;

  • aanbestedingen
  • aanneming van werk
  • agrarisch recht
  • architectenrecht
  • bestemmingsplannen, bouwvergunningen
  • bouwrecht
  • evenementenvergunningen
  • huurrecht woon- en bedrijfsruimte
  • milieurecht
  • onteigening, nadeelcompensatie, planschade

In al deze gevallen kun je te maken krijgen met de overheid en kan er een discussie ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat je tegen ieder besluit van de overheid in bezwaar kan gaan. Een bestuursrecht advocaat kan je daarbij helpen.

Advies van een advocaat

De overheid is een log en bureaucratisch geheel. Het heeft vaak dan ook niet heel veel zin om zelf in discussie te gaan als je niet goed weet hoe het systeem in elkaar steekt. Krijg je te maken met een conflict met de overheid, dan is het verstandig om advies in te winnen voor je de discussie aan gaat. Je kunt al gauw te maken krijgen met een groot aantal bestuursrechtelijke wetten, uitvoerende en toezichthoudende instanties en dat maakt het er niet makkelijker op. Tijdig deskundig juridisch advies inwinnen is dus zeker verstandig. Dit ook omdat je binnen het bestuursrecht tevens te maken krijgt met hele strikte reactietermijnen. Reageer je niet op tijd, dan is de kans om bezwaar te maken verkeken.

De advocaten van Huis Advocaten adviseren en begeleiden je hier graag bij. Wij hebben jarenlange ervaring binnen het bestuursrecht en weten precies hoe wij dit soort zaken moeten aanpakken. Wij gaan op een professionele en resultaat gerichte wijze te werk. Samen met jou kijken we naar de verschillende mogelijkheden. Zodat de juiste strategie bepaald en uitgezet kan worden om op deze manier het beste resultaat te bereiken.

Breng mij in contact met een bestuursrecht advocaat

Onze advocaten helpen je graag. Heb je hulp nodig of heb je vragen? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in en wij bellen je terug op een moment dat het jou uitkomt. Je kunt ook ons ook zelf bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00. Wij zijn bereikbaar op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut)Wij beantwoorden jouw vragen en brengen je in contact met een ervaren bestuursrecht advocaat van Huis Advocaten. Zo ben je verzekerd van de juiste hulp!

 

Meer informatie