Als ondernemer verwerkt u dagelijks persoonsgegevens. Denk maar aan het opslaan van klantengegevens en het versturen van facturen of offertes. U heeft daardoor automatisch te maken met het privacyrecht. Zo moet u als bedrijf ook voldoen aan de regels van de AVG. Een hoop zaken om goed te regelen, maar wel erg belangrijk. Vooral in dit digitale tijdperk waar we steeds meer te maken hebben met het omgaan met persoonsgegevens. Wanneer u niet voldoet aan de regels kan dit grote gevolgen hebben voor uw onderneming.

Wat is privacyrecht

Het privacyrecht omvat alle wet- en regelgeving die te maken heeft met het recht op bescherming persoonlijke gegevens. Sinds de komst van de AVG wet in 2018 is dit onderwerp actueler dan ooit. Elk bedrijf krijgt hier mee te maken. Hoe verwerk je nou persoonlijke gegevens op de juiste manier zonder de privacy van een persoon te schenden? Heeft uw organisatie alles op orde? In de privacywet staat omschreven waar u als bedrijf aan moet voldoen.

Privacywet AVG

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG( Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. Deze wet geldt voor de hele Europese Unie. In de AVG staat omschreven hoe een bedrijf moet omgaan met persoonsgegevens. Ook staat omschreven hoe je moet handelen bij een datalek. Het kan zijn dat uw organisatie nog niet aan de nieuwe wetgeving voldoet. Regelmatig zien we dat kleine en middelgrote bedrijven de bescherming van persoonsgegevens niet op orde hebben. Dit kan helaas grote gevolgen hebben. U riskeert een hoge boete als uw organisatie niet voldoet aan de regels van de AVG. Het is daarom van groot belang alles op orde te hebben. Laat uw klanten zien dat u op de juiste manier met hun data omgaat. Door transparant te zijn richting anderen ontstaat vertrouwen en dit heeft een positief effect op uw organisatie. Weet u niet waar te beginnen? Onze advocaten staan u graag bij.

Wat doet een privacyrecht advocaat?

De advocaten van Huis Advocaten helpen u graag bij al uw privacyvraagstukken en/of problemen. Onze advocaten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weten exact waar u als bedrijf aan moet voldoen. Zo kunnen wij u onder andere helpen en adviseren bij:

  • AVG check: voldoet uw organisatie aan de gestelde regels binnen de AVG? Onze advocaten controleren of dit het geval is. Indien dit nog niet het geval is adviseren wij wat u moet veranderen om wel aan de wetgeving te voldoen.
  • Het opstellen en beoordelen van documenten zoals verwerkersovereenkomsten, privacyverklaringen en cookiemeldingen.
  • Wij adviseren u hoe om te gaan met gegevensverwerking.
  • Wij staan u bij als de Autoriteit Persoonsgegevens optreedt tegen uw bedrijf of wanneer een betrokkene waarvan u gegevens heeft opgeslagen een aanklacht tegen u heeft.
  • Advisering met betrekking tot privacy bij de ontwikkeling van een nieuwe dienst
  • Hulp en begeleiding bij een datalek.

Wij helpen u graag!

Wij begrijpen dat de nieuwe wetgeving ingewikkeld kan zijn en u wellicht niet weet waar te beginnen. Onze Huis Advocaten helpen u hier graag bij. Daarnaast zijn onze advocaten naast het privacyrecht gespecialiseerd in vele andere rechtsgebieden. Daardoor kunnen onze advocaten u ook bij andere juridische zaken adviseren en ondersteunen. Vul ons contactformulier in of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).