Internet

Direct advies?Stel uw vraag

Een groot deel van ons leven speelt zich af op internet. Hier komen we in contact met andere mensen, doen zaken en aankopen. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van jouw rechten en plichten als je hiermee aan de slag gaat. Wil je bijvoorbeeld een webshop starten en weten of de juridische aspecten in orde zijn? Sta je op het punt een software licentieovereenkomst af te sluiten? Wil je een complete set algemene voorwaarden voor de online verkoop of heb je zelf een gebrekkig product online gekocht en wil je weten wat jouw rechten zijn? Dit zijn allemaal vraagstukken die onder het E-commerce & IT recht vallen.

E-commerce & Internetrecht

Het aantal transacties via internet blijft steeds verder toenemen. Steeds meer ondernemers en particulieren ervaren het internet als een nieuw verkoop- en koopkanaal voor producten en/of diensten. Het is dan ook erg belangrijk om goed voorbereid het internet op te gaan. Daarnaast zijn bedrijven en particulieren steeds vaker afhankelijk van goed functionerende software. Hiervoor zijn diverse overeenkomsten mogelijk, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Om dit alles in goede banen te leiden is er het E-commerce & IT recht.

Wat valt onder het IT-recht?

Onder het e-commerce & IT recht vallen onder anderen de volgende zaken: 

  • Digitale handtekeningen
  • Koop op afstand
  • Privacy bij gebruik van persoonsgegevens,
  • Domeinnaamgebruik
  • Mededingingsaspecten
  • Commerciële elektronische communicatie

Voorkom ongewenste verrassingen op het internet, handel preventief 

De juridische aspecten van E-commerce en het IT recht kunnen complex zijn. Zo stelt de wet bijvoorbeeld specifieke regels aan het sluiten van online overeenkomsten. Hou je je niet aan deze regels, dan kan het zijn dat de overeenkomst hierdoor niet rechtsgeldig is. Zorg ervoor dat je alles goed op orde hebt. Een advocaat van Huis Advocaten kan je hierbij helpen. 

Hulp bij juridische zaken op het internet

De advocaten van Huis Advocaten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van E-commerce en IT Recht. Samen met jou wordt jouw juridische positie zo nauwkeurig mogelijk in kaart gebracht. Alle mogelijkheden worden op een rijtje gezet.  Vervolgens kan je aan de hand hiervan de juiste afwegingen maken en de beste oplossing kiezen. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij bekijken samen met jou wat de juiste vervolgstappen zijn. 

Meer informatie