Internet

Direct advies?Stel uw vraag
Wilt u een webshop starten en weten of de juridisch aspecten in orde zijn? Wilt u een complete set algemene voorwaarden voor  uw online verkoop of heeft u een gebrekkig product online gekocht en wilt u weten wat uw rechten zijn? Staat u op het punt een software licentieovereenkomst af te sluiten? Vraagstukken die (mede) onder het E-commerce & IT recht vallen.

E-commerce & IT recht

Het aantal transacties dat over internet plaatsvindt blijft toenemen. Steeds meer ondernemers en particulieren ervaren het internet als een nieuw verkoop- en koopkanaal voor producten en/of diensten. Het is dan ook noodzakelijk om goed voorbereid het internet op te gaan. Daarnaast zijn bedrijven en particulieren steeds vaker afhankelijk van goed functionerende software. Hiervoor zijn diverse overeenkomsten mogelijk, allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

Onder het e-commerce & IT recht komen onder meer de volgende aspecten aan bod.

  • digitale handtekeningen
  • koop op afstand
  • privacy aspecten bij gebruik van persoonsgegevens,
  • domeinnaamgebruik
  • mededingingsaspecten
  • commerciële elektronische communicatie

Voorkom ongewenste verrassingen, handel preventief

De juridische aspecten van e-commerce en het IT recht kunnen complex zijn. Zo stelt de wet bijvoorbeeld specifieke regels aan het sluiten van online overeenkomsten. Hou je je niet aan deze regels, dan kan het zijn dat de overeenkomst hierdoor niet rechtsgeldig is. Een advocaat is in dergelijke zaken dan ook noodzakelijk.

Hulp Huis Advocaten

De advocaten van Huis Advocaten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van e-commerce en IT Recht. Samen met u wordt uw juridische positie zo nauwkeurig mogelijk in kaart gebracht. Om vervolgens de juiste afwegingen te kunnen maken en de beste oplossing te kiezen. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) .