Internet

Direct advies?Stel uw vraag

Veel aankopen en zaken spelen zich deze dagen via het internet af. Wilt u een webshop starten en weten of de juridische aspecten in orde zijn? Wilt u een complete set algemene voorwaarden voor uw online verkoop of heeft u een gebrekkig product online gekocht en wilt u weten wat uw rechten zijn? Staat u op het punt een software licentieovereenkomst af te sluiten? Vraagstukken die (mede) onder het E-commerce & IT recht vallen.

E-commerce & Internetrecht

Het aantal transacties dat over internet plaatsvindt blijft toenemen. Steeds meer ondernemers en particulieren ervaren het internet als een nieuw verkoop- en koopkanaal voor producten en/of diensten. Het is dan ook noodzakelijk om goed voorbereid het internet op te gaan. Daarnaast zijn bedrijven en particulieren steeds vaker afhankelijk van goed functionerende software. Hiervoor zijn diverse overeenkomsten mogelijk, allemaal met hun eigen voor- en nadelen.

Wat valt onder het IT-recht?

Onder het e-commerce & IT recht komen onder meer de volgende aspecten aan bod.

  • digitale handtekeningen
  • koop op afstand
  • privacy aspecten bij gebruik van persoonsgegevens,
  • domeinnaamgebruik
  • mededingingsaspecten
  • commerciële elektronische communicatie

Voorkom ongewenste verrassingen op het internet, handel preventief 

De juridische aspecten van e-commerce en het IT recht kunnen complex zijn. Zo stelt de wet bijvoorbeeld specifieke regels aan het sluiten van online overeenkomsten. Hou je je niet aan deze regels, dan kan het zijn dat de overeenkomst hierdoor niet rechtsgeldig is. Een advocaat is in dergelijke zaken dan ook noodzakelijk.

Hulp bij juridische zaken op het internet

De advocaten van Huis Advocaten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van e-commerce en IT Recht. Samen met u wordt uw juridische positie zo nauwkeurig mogelijk in kaart gebracht. Vervolgens kunt u de juiste afwegingen maken en de beste oplossing kiezen. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) .