Mediation

Direct advies?Stel uw vraag
Heeft u een zakelijk conflict en wilt u er zonder procederen uit komen? Zit u in arbeidsconflict maar is de onderlinge verstandhouding belangrijk en wilt u ontslag voorkomen? Of wordt er al geprocedeerd en wilt u er toch liever op een andere manier uitkomen? Dan kan mediation een effectieve oplossing zijn die het proberen waard is. Bij zakelijke conflicten kunt u denken aan bijvoorbeeld de hoogte van een bonus of conflicten binnen een team van werknemers. Arbeidsmediation vindt in bijna alle gevallen plaats op initiatief van de werkgever.

Voordelen mediation

In plaats van (verder) te procederen kan met behulp van een onafhankelijke derde de kwestie onderling worden opgelost. Samen met de mediator wordt er gezocht naar een gezamenlijke oplossing, die beide partijen tevreden kan stellen. Beide partijen komen op deze manier goed uit de strijd. Bij een juridische procedure is er namelijk vaak sprake van een winnaar en een verliezer. Daarnaast kunt u door het inschakelen van een mediator hoge advocaatkosten vermijden.

Daarnaast kent mediation grote voordelen boven (verder) procederen, waaronder

  • Samen tot een oplossing komen
  • Snel en kostenbesparend
  • Relatie blijft behouden
  • Maatwerk
  • Minder emotie
  • Vertrouwen blijft gewaarborgd

Mediation scheiden ondernemer

Wanneer u als ondernemer met een echtscheiding wordt geconfronteerd, dan zult u ongetwijfeld een hoop vragen hebben. Hoe moet de waarde van mijn zaak worden verdeeld? Werkt uw partner ook mee in de zaak, hoe moet dat dan verder? Gaat u scheiden en bent u ondernemer, dan is de scheiding hierdoor vaak ineens een stuk ingewikkelder. Er moet meer geregeld worden dan bij een reguliere scheiding. Het is dus van groot belang dat de scheiding op een goede en redelijke manier verloopt. Een advocaat of scheidingsbemiddelaar kan u hierin begeleiden.

Direct hulp mediation

Heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag verder met uw zaak. Bel onze intakebalie op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) of vul ons contactformulier in. Wij luisteren naar uw verhaal en zorgen dat de juiste juridische vervolgstappen gezet worden.