Mediation voor ondernemers

Direct advies?Stel uw vraag

Ben jij ondernemer en heb je een zakelijk conflict? Dan is dat al vervelend genoeg. Waarschijnlijk wil je dit het liefst zo goed en snel mogelijk oplossen. Natuurlijk kun je naar de rechter stappen, maar dit kost tijd en geld. Wil je er liever zonder procederen samen uitkomen, wil je de verstandhouding goed houden en ontslag voorkomen? In dat geval kan mediation voor ondernemers een goede oplossing zijn.

Voordelen mediation voor ondernemers

In plaats van (verder) te procederen kan met behulp van een onafhankelijke derde de kwestie onderling in mediation worden opgelost. Samen met de mediator gaan jullie op zoek naar een gezamenlijke oplossing, waar jullie je allebei in kunnen vinden. Beide partijen komen op deze manier goed uit de strijd. Er is geen winnaar of verliezer. Daarnaast kan je door het inschakelen van een mediator hoge advocaatkosten vermijden.

Mediation kent ook nog een aantal andere voordelen, namelijk:

  • Samen tot een oplossing komen
  • Snel en kostenbesparend
  • Relatie blijft behouden
  • Maatwerk
  • Minder emotie
  • Vertrouwen blijft gewaarborgd

Scheiden ondernemer

Natuurlijk is mediation een goede oplossing als je te maken hebt met een conflict met bijvoorbeeld een werknemer. Maar wist je dat mediation ook een hele goede optie kan zijn als je te maken krijgt met een scheiding?

Wanneer je als ondernemer met een echtscheiding wordt geconfronteerd, dan komen er heel wat vragen op je af. Hoe moet de waarde van mijn zaak worden verdeeld? Werkt jouw partner ook mee in de zaak, hoe moet dat dan verder? Ga je scheiden en ben je ondernemer, dan is de scheiding hierdoor vaak ineens een stuk ingewikkelder. Er moet meer geregeld worden dan bij een reguliere scheiding. Het is dus van groot belang dat de scheiding op een goede en redelijke manier verloopt. Kunnen jullie nog redelijk met elkaar overleggen, dan is ook bij een scheiding mediation een goede manier om tot afspraken te komen. Een scheidingsbemiddelaar kan jullie hierin begeleiden.

Direct hulp mediation voor ondernemers

Heb jij te maken met een conflict waarbij mediation wellicht zou kunnen helpen of wil je de scheiding regelen via mediation? Wij helpen je graag. Neem gerust contact op om jouw kwestie door te spreken. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Bel onze intakebalie op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) of vul ons contactformulier in. Wij luisteren naar jouw verhaal en zorgen dat de juiste juridische vervolgstappen gezet worden.

Meer informatie