Aansprakelijkheidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Een auto-ongeluk, een bedrijfsongeval, een medische fout of bijvoorbeeld een overval. Al deze kwesties kunnen zorgen voor schade. Heb jij schade geleden of veroorzaakt? Deze schade moet dan gecompenseerd worden en moet een schadevergoeding worden betaald. Het aansprakelijkheidsrecht regelt deze compensatie.

Als jij degene bent die schade heeft geleden, kun je de ander hiervoor aansprakelijk stellen. Je moet dan wel kunnen bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Ook moet worden onderzocht hoe groot de geleden schade is. Of wellicht ben jij juist wel aansprakelijk voor schade van een ander. Onze advocaten kunnen je in beide gevallen bijstaan en zorgen ervoor dat je hier zo goed mogelijk uitkomt. Vul ons contactformulier in en wij bespreken jouw situatie en bieden de juiste juridische vervolghulp.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Iedereen kan te maken krijgen met het aansprakelijkheidsrecht. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Zo kan het gebeuren dat je een ongeluk krijgt op je werk of te maken krijgt met een medische fout. Je kan natuurlijk ook betrokken raken bij een verkeersongeval. In al dit soort zaken kan je te maken krijgen met het aansprakelijkheidsrecht.

Contracten 

Ook bij het aangaan van contracten kan het soms misgaan. Zo kan je ook aansprakelijk worden gesteld als je een contract of overeenkomst niet nakomt. De andere partij kan dan een schadevergoeding eisen. Ben jij bijvoorbeeld directeur van een bedrijf en gaat het niet goed met het bedrijf door jouw toedoen? Ook dan kan je aansprakelijk worden gesteld.

Iedere vorm van aansprakelijkheid

De aansprakelijkheidsrecht advocaten van Huis Advocaten helpen je bij iedere vorm van aansprakelijkheid. Elke situatie is anders en er moet goed onderzocht worden wie (gedeeltelijk) aansprakelijk is en om hoeveel schade het gaat. In sommige gevallen is een schadevergoeding terecht. Huis Advocaten helpt en adviseert je in alle gevallen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op!

Wel of niet aansprakelijk

Het uitgangspunt is dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor z’n eigen schade. Uiteraard bestaan hier vele uitzonderingen op. In veel situaties ontstaat schade buiten jou om of door toedoen van een ander. Om vast te stellen of iemand aansprakelijk is, wordt onder andere gekeken naar de omstandigheden en de feiten. De schade moet veroorzaakt zijn door een bepaalde gebeurtenis. Die gebeurtenis moet weer in verband staan met de schade die iemand heeft. Een advocaat onderzoekt of dit het geval is en kan een persoon of bedrijf aansprakelijk stellen. De schade wordt vervolgens verhaald op de tegenpartij. Daarnaast kan een advocaat je bijstaan wanneer jij aansprakelijk wordt gesteld. Een advocaat onderzoekt of dit terecht is en helpt jou zo goed mogelijk uit deze situatie te komen.

Letselschade

Letselschade is de materiële of immateriële schade die iemand ondervindt naar aanleiding van een ongeval. Deze schade kan financieel zijn (bijvoorbeeld schade aan een fiets of auto), maar ook lichamelijk of psychisch. Letselschade is een onderdeel van het aansprakelijkheidsrecht. Advocaten nemen dit onderdeel altijd mee in de aansprakelijkheidsstelling als hier sprake van is.

Emoties

Wanneer je gedupeerd bent, ervaar je vaak vele emoties. Zo kun je je bijvoorbeeld boos of angstig voelen. Je zit in een onzekere periode en het is absoluut niet gek dat jij je zo voelt. Dit geldt overigens zowel voor het slachtoffer als voor de veroorzaker van de schade. Het heeft ook allemaal nogal wat impact. Zo vinden werkgevers het vaak spannend als ze een aansprakelijkheidsclaim ontvangen. Wat zijn de consequenties en waar moet een bedrijf rekening mee houden?

Maar ook de gedupeerde ervaart veel emoties. De toekomst kan onzeker aanvoelen. Soms twijfel je bijvoorbeeld of je wel een claim moet indienen. Daarom is de hulp van een advocaat prettig. Een advocaat luistert naar jouw verhaal en adviseert je over de vervolgstappen die je kan nemen. Vervolgens wordt er een goed plan opgesteld. Het doel is om de zaak met een zo goed mogelijk eindresultaat op te lossen.

Algemene voorwaarden opstellen

Heb je een eigen onderneming? Het is dan belangrijk om zaken vooraf goed te regelen om problemen op het gebied van aansprakelijkheid te voorkomen. Een advocaat kan je helpen bij het opstellen van goede algemene voorwaarden. Door het opstellen van goede algemene voorwaarden kan je jouw aansprakelijkheid een stuk verminderen. Hierdoor loop je als ondernemer minder risico.

Vragen of hulp nodig van een aansprakelijkheidsrecht advocaat?

Heb je te maken met het aansprakelijkheidsrecht en wil je weten wat je het beste kunt doen in jouw situatie? Dan adviseren wij je om contact met ons op te nemen. Huis Advocaten staat bekend om zijn expertise en goede dienstverlening. Wij beoordelen jouw situatie, stellen de schade vast, stellen de tegenpartij aansprakelijk en verhalen de schade. Word jij zelf aansprakelijk gesteld? Dan helpen wij je met het verweer. Wij zijn dagelijks bereikbaar op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) of via ons contactformulier.