Aansprakelijkheidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Het aansprakelijkheidsrecht regelt de compensatie of het herstellen van geleden schade door een ander. Indien een ander verantwoordelijk is voor uw schade, kunt u diegene aansprakelijk stellen. Die aansprakelijkheid moet wel worden aangetoond. Ook moet worden onderzocht hoe groot de geleden schade is. Of wellicht bent u juist aansprakelijk voor schade van een ander. Onze advocaten kunnen u in beide gevallen bijstaan.

Soms lijkt alles goed geregeld door bijvoorbeeld een contract, maar komt u toch in de problemen of in een vervelende situatie. Problemen kunnen ontstaan bij het schenden van een contract of overeenkomst. Of u krijgt een ongeluk tijdens werk of wordt slachtoffer van een medische fout. Vervelende situaties waar u zelf vaak niets aan kunt doen. U kunt ook door eigen handelen of nalaten aansprakelijk worden gesteld. Elke situatie is anders en er moet goed onderzocht worden wie (gedeeltelijk) aansprakelijk is. In sommige gevallen is een schadevergoeding terecht. Huis Advocaten helpt en adviseert u graag in alle gevallen. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op!

Wel of niet aansprakelijk

Het uitgangspunt is dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor z’n eigen schade. Uiteraard bestaan hier vele uitzonderingen op. In veel situaties ontstaat schade buiten u om of door toedoen van een ander. Om vast te stellen of iemand aansprakelijk is wordt onder andere gekeken naar de omstandigheden en de feiten. De schade moet veroorzaakt zijn door een bepaalde gebeurtenis. En die gebeurtenis moet weer in verband staan met de schade die iemand heeft. Een advocaat onderzoekt of dit het geval is en kan een persoon of bedrijf aansprakelijk stellen. De schade wordt vervolgens verhaald op de tegenpartij. Daarnaast kan een advocaat u bijstaan wanneer u aansprakelijk wordt gesteld. Een advocaat onderzoekt of dit terecht is en helpt u zo goed mogelijk uit deze situatie te komen.

Letselschade

Letselschade is de materiële of immateriële schade die iemand ondervindt naar aanleiding van een ongeval. Schade kan financieel zijn, maar ook lichamelijk of psychisch. Letselschade is een onderdeel van het aansprakelijkheidsrecht. Advocaten nemen dit onderdeel altijd mee in de aansprakelijkheidsstelling indien hier sprake van is.

Emoties

Wanneer u gedupeerd bent, ervaart u vaak vele emoties. U kunt zich boos of angstig voelen. Het is vaak een onzekere periode. Werkgevers vinden het vaak spannend als ze een aansprakelijkheidsclaim ontvangen. Wat zijn de consequenties en waar moet een bedrijf rekening mee houden? Maar ook de gedupeerde ervaart veel emoties. De toekomst kan onzeker aanvoelen. Soms twijfel je bijvoorbeeld of je een claim moet indienen. Daarom is de hulp van een advocaat prettig. Een advocaat luistert naar uw verhaal en adviseert welke vervolgstappen u het beste kunt ondernemen. Vervolgens wordt een goed plan opgesteld. Het doel is om de zaak met een zo goed mogelijk eindresultaat op te lossen.

Algemene voorwaarden opstellen

Heeft u een onderneming? Het is belangrijk om zaken vooraf goed te regelen om problemen te voorkomen. Een advocaat kan u helpen bij het opstellen van goede algemene voorwaarden. Binnen deze algemene voorwaarden wordt uw aansprakelijkheid ingeperkt.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u te maken met het aansprakelijkheidsrecht en wilt u weten wat u het beste kunt doen in uw situatie adviseren wij contact met ons op te nemen. Huis Advocaten staat bekend om zijn expertise en goede dienstverlening. Wij beoordelen uw situatie, stellen de gelden schade vast, stellen de tegenpartij aansprakelijk en verhalen de schade. Wordt u zelf aansprakelijk gesteld? Dan helpen wij u met het verweer. Wij zijn dagelijks bereikbaar op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) of via ons contactformulier.