Bedrijfsongeval (letselschade)

Direct advies?Stel uw vraag

Dagelijks gebeuren er tientallen bedrijfsongevallen met letselschade tot gevolg. Een bedrijfsongeval kan binnen iedere organisatie voorkomen. Adequate en professionele hulp na een ongeval is essentieel. De gevolgen na een bedrijfsongeval kunnen namelijk aanzienlijk zijn. Denk aan het inkomen van de werknemer wat wegvalt of aan loonvordering.

Vragen en onderwerpen die bij bedrijfsongevallen ter sprake komen zijn onder andere:

 • schade voor de werkgever
 • verhaalmogelijkheden
 • de procedures

Schadevergoeding na bedrijfsongeval?

Een werknemer kan u aansprakelijk stellen voor de ontstane schade door het bedrijfsongeval. Deze schade kan veroorzaakt zijn door achterstallig onderhoud, gevaar op de werkvloer of een ongeval dat zonder duidelijke reden plaatsvond. Het kan hierbij gaan om:

 • Materiële schade (bijv. ziektekosten, beschadigde spullen of gederfd inkomen)
 • Immateriële schade (smartengeld)

Als werkgever bent u niet altijd verantwoordelijk voor het bedrijfsongeval en de daardoor ontstane schade. U bent alleen aansprakelijk als het bedrijfsongevallen betreft die in uw risicosfeer liggen.  Bedrijfsongevallen zijn onder andere:

 • Auto-ongeval tijdens werktijd (niet zijnde woon-werkverkeer)
 • Ongeval met machines op werkvloer
 • Val van hoogte
 • Geweld tegen werknemer op de werkplek
 • Ongevallen ten gevolge van slecht materieel of omstandigheden arbeidsplaats
 • Geen of onvoldoende veiligheidskleding waardoor letsel ontstaat

Slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Laat u dan ten alle tijde bijstaan door een gespecialiseerde letselschade advocaat. Veel slachtoffers hebben het emotioneel zwaar en dan is hulp erg fijn. U kunt zowel materiële als immateriële schade ondervinden. Een advocaat helpt u de schade te verhalen. Zij hebben de expertise en ervaring om de zaak goed af te wikkelen. Wanneer er sprake is van letsel kan dit nog lang gevolgen hebben. Een advocaat zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Juridisch advies na bedrijfsongeval

Heeft er een bedrijfsongeval plaatsgevonden? Doe geen toezeggingen of beloften naar de werknemer, maar neem altijd eerst contact op met een advocaat van Huis Advocaten. De advocaat beoordeelt uw situatie en geeft advies. Een andere optie is bemiddeling tussen u en de werknemer. Hiervoor kunt u een advocaat-mediator inschakelen.

Ook als slachtoffer kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag bij het verhalen van de schade bij uw werkgever!

Hulp letselschade advocaat van Huis Advocaten

De advocaten van Huis Advocaten hebben jarenlange ervaring en veel specialistische kennis op het gebied van verhaal bij letselschade. Wij hebben de juiste kennis en kunde om uw zaak deskundig af te wikkelen. Meer weten of heeft u vragen? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in. Onze intakebalie is daarnaast op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 te bereiken op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Blijf niet langer met u vragen zitten! Wij helpen u graag verder.