Echtscheiding

Direct advies?Stel uw vraag

Helaas eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Een echtscheiding heeft veel impact op het leven van de betrokkenen. Daarnaast moet er ontzettend veel geregeld worden. Het is belangrijk om te weten dat je er nooit alleen voor staat. Onze advocaten nemen je bij de hand en helpen je van a tot z om de echtscheiding op een goede manier af te wikkelen. 

Echtscheiding? Advocaat kan vechtscheiding voorkomen!

De impact van een echtscheiding is ontzettend groot. Je krijgt te maken met de nodige emoties, maar daarnaast heeft de hele situatie uiteindelijk ook heel veel invloed op de persoonlijke en financiële situatie van beide partners. Jullie hebben ineens tegengestelde belangen. Dit kan ervoor zorgen dat het goede overleg al snel van de baan is en de scheiding eindigt in een eindeloze en kostbare juridische procedure. Het mondt dan uit in een vechtscheiding en dat is nou precies wat je niet wil.

Het op tijd inschakelen van een advocaat kan voorkomen dat jullie scheiding eindigt in een gevecht in de rechtbank. De advocaat gaat met jullie samen om tafel of gaat in overleg met de advocaat van jouw partner. Door te blijven overleggen en de situatie realistisch te blijven bekijken lukt het vaak toch wel om tot afspraken te komen zonder dat de rechter hierbij betrokken moet worden. 

De echtscheiding advocaten van Huis Advocaten staan jou bij als je wilt scheiden en doen er alles aan om de procedure snel en zorgvuldig te doorlopen.

Vormen van echtscheiding

Hebben jullie besloten te gaan scheiden, dan is het belangrijk om te bekijken welke vorm van scheiden voor jullie geschikt zou zijn. Door verschillende situaties zijn er verschillende manieren van scheiden mogelijk. Is er nog goed overleg mogelijk? Dan is bemiddeling / mediaton misschien een goede optie. Staan jullie op bepaalde fronten recht tegenover elkaar of liggen jullie belangen toch echt te ver uiteen? Dan kan het slim zijn om een eigen advocaat in de arm te nemen. Een eigen advocaat behartigt alleen jouw belangen. 

Let op:
Twijfel jij welke manier van scheiden voor jou het beste zou zijn? Leg jouw situatie dan gerust aan ons voor. Wij bekijken samen met jou welke opties er zijn en welke keuze in jouw geval het meest logisch is. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met de juiste mediator of advocaat bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt.

Scheiding & kinderen

Een echtscheiding is voor beide partijen een ingrijpende gebeurtenis. Wanneer jullie samen kinderen hebben maakt dat de situatie er niet gemakkelijker op. Het is belangrijk om bij het regelen van de scheiding en het maken van afspraken goed rekening te houden met de kinderen, want ook op hen kan een scheiding ontzettend veel impact hebben. Er moet veel geregeld worden en jullie moeten nadenken over onder andere de omgangsregeling, ouderlijk gezag, wel/geen co-ouderschap? Zorg ook dat jullie beiden weten hoe het zit met de kinderalimentatie? Uiteindelijk komen al jullie afspraken te staan in een ouderschapsplan. Wij helpen jullie graag bij het opstellen hiervan.

Echtscheiding bij ondernemers

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan maakt dit de scheiding nog een stukje complexer. Het is belangrijk dat de continuïteit van het bedrijf wordt gewaarborgd. Daarnaast kunnen er de nodige gevolgen zijn als beide partners werkzaam zijn in de onderneming. Ook is het belangrijk om goed te bekijken onder welke voorwaarde u getrouwd bent; huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen. Dit kan veel gevolgen hebben voor de onderneming. Een echtscheiding bij ondernemers is dus extra ingewikkeld en heeft op financieel en fiscaal vlak nogal wat haken en ogen. Laat je hierbij altijd goed informeren door een advocaat van Huisadvocaten.

Scheiding & financiën

Een scheiding heeft behoorlijk wat financiële gevolgen. Al jullie bezittingen en schulden worden in kaart gebracht en verdeeld. Jullie zullen hierbij veel belangrijke beslissingen moeten nemen. Bijvoorbeeld wat gebeurt er met de woning? Kan één van jullie de hypotheek in zijn eentje betalen en is er ruimte om de ander uit te kopen? Welke afspraken maken jullie over de alimentatie? En hoe zit het met de pensioenen. Een goede advocaat helpt jullie om alles helder te krijgen en hier goede afspraken over te maken. 

Scheiding & wonen

We hadden het er net al even over… de woning. Uit elkaar gaan betekent ook dat jullie niet meer samen in hetzelfde huis blijven wonen. Een van de partners, of misschien wel beide partners, zal ergens anders moeten gaan wonen. Dat brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Daarnaast moet er veel geregeld worden. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij een koophuis of huurwoning tijdens een scheiding? Onze advocaten helpen je graag verder.

Advocaat echtscheidingsconvenant

Alle afspraken die jullie maken bij de scheiding, moeten nauwkeurig worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Dit document vormt de basis van een nieuwe toekomst. Het is belangrijk dat de afspraken die hierin terecht komen heel duidelijk zijn en eigenlijk geen ruimte meer bieden voor discussie. Op die manier kun je problemen in de toekomst voorkomen. Het echtscheidingsconvenant wordt opgemaakt door de advocaat en vervolgens ingediend bij de rechter. 

Hulp van advocaat

De familierecht advocaten van Huis Advocaten helpen je graag bij de scheiding. Je kan bij ons terecht als jullie samen de scheiding willen regelen en op zoek zijn naar een goede gezamenlijke advocaat of mediator, maar ook als jij eenzijdig actie wil ondernemen. Wij zullen je helpen om alles zo goed mogelijk af te wikkelen en nemen je hierin echt bij de hand. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij jou in de buurt.

Heb je vragen over jouw situatie? Wacht niet langer en neem contact met ons op via ons contactformulier. Of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij luisteren naar jouw verhaal, geven je advies en brengen je vrijblijvend in contact met een Huis Advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie