Echtscheiding

Direct advies?Stel uw vraag

Een echtscheiding maakt veel impact en er moet veel geregeld worden. U staat er nooit alleen voor. Onze advocaten nemen u graag bij de hand en zorgen dat alle zaken goed geregeld worden.

Advocaat en echtscheiding

Een scheiding brengt nogal wat teweeg. Naast het emotionele aspect heeft het ook nogal impact op de persoonlijke en financiële situatie van beide partners. Dit kan ervoor zorgen dat het goede overleg al snel van de baan is en de scheiding eindigt in een eindeloze en kostbare juridische procedure. Het mondt dan uit in een vechtscheiding en dat is nou precies wat u wilt voorkomen. Het is dan ook belangrijk om op tijd de juiste hulp in te schakelen om escalatie te voorkomen.

De advocaten echtscheiding van Huis Advocaten staan u bij als u wilt scheiden en doen er alles aan om de procedure snel en zorgvuldig te doorlopen.

Vormen van echtscheiding

U heeft besloten te gaan scheiden, maar u heeft geen idee wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken. Komt het verzoek van één van de partijen (tegenspraak) of staan beide partijen achter de scheiding (gemeenschappelijk verzoek)? En staan beide partijen nog open voor bemiddeling / mediaton? Door verschillende uitgangspunten zijn er verschillende manieren van scheiden mogelijk.

Scheiding & kinderen

Een echtscheiding is voor beide partijen een ingrijpende gebeurtenis. Wanneer jullie samen kinderen hebben maakt het de situatie er niet gemakkelijker op. Voor kinderen heeft een echtscheiding veel impact. Er moet veel geregeld worden en jullie moeten nadenken over onder andere de omgangsregeling, ouderlijk gezag, wel/geen co-ouderschap? Zorg ook dat jullie beide weten hoe het zit met de kinderalimentatie?

Echtscheiding bij ondernemers

Als u heeft besloten om te gaan scheiden en u of uw partner heeft een eigen zaak dan heeft dit gevolgen. Denkt u hierbij aan waarde van de eigen zaak, de gevolgen als beide partners werkzaam zijn in de onderneming en onder welke voorwaarde u getrouwd bent; huwelijkse voorwaarden/gemeenschap van goederen. Een echtscheiding bij ondernemers is dus extra ingewikkeld en heeft op financieel en fiscaal vlak nogal wat haken en ogen. Laat u altijd goed informeren door een advocaat van Huisadvocaten.

Scheiding & financiën

Een scheiding heeft financiële gevolgen. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de directe kosten die gemaakt moeten worden bij een scheiding, zoals die van een mediator of advocaat. In de tweede plaats spelen de vragen ‘wie krijgt wat?’ en de mogelijke gevolgen voor het pensioen een grote rol? Een gespecialiseerde advocaat zorgt dat uw zaken goed geregeld worden.

Advocaat echtscheidingsconvenant

Alle afspraken die bij een scheiding tussen beide partijen gemaakt worden, moeten nauwkeurig vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant. Dit document vormt de basis van een nieuwe toekomst en dient dus zorgvuldig opgemaakt te worden door een gespecialiseerde familierecht advocaat zodat problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Scheiding & wonen

Uit elkaar gaan betekent dat de partners niet meer samen in hetzelfde huis blijven wonen. Een van de partners, of misschien wel beide partners, zal ergens anders moeten gaan wonen. Dat brengt vaak veel onzekerheid met zich mee. Daarnaast moet er veel geregeld worden. Waar dient u allemaal rekening mee te houden bij een koophuis of huurwoning tijdens een scheiding? Onze advocaten helpen u graag verder.

Hulp van advocaat

Raadpleeg tijdig een advocaat bij uw echtscheiding zodat langdurige en kostbare procedures voorkomen kunnen worden.

Huis Advocaten heeft echtscheidingsadvocaten die zich gespecialiseerd hebben in echtscheidingszaken. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met uw zaak. Samen met u en uw partner kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 23 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Wacht niet langer en neem contact met ons op via ons contactformulier. Of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij bespreken uw situatie en brengen u vrijblijvend in contact met een Huis Advocaat bij u in de buurt.