Consumentenrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Vrijwel alle consumenten krijgen wel eens te maken met het consumentenrecht. Als consument koopt u waarschijnlijk wekelijks of misschien wel dagelijks producten of diensten. Dit kan fysiek in een winkel zijn of via een webwinkel. Gelukkig voldoen de meeste producten en diensten aan de verwachtingen van de consument. Maar wat als dit niet het geval is? Waar heeft u recht op wanneer een geleverde dienst of product niet aan uw verwachtingen voldoet? Hoe zit het met jouw rechten bij verkoop aan huis? Soms teken je in een opwelling en wil je er toch enige tijd later vanaf. U komt in een lastige discussie terecht met de leverancier. Consumenten zijn voor deuraankopen beschermt in de colportagewet.

Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken. Gelukkig bestaat in Nederland het consumentenrecht. Hierin staan alle rechten en plichten beschreven van een consument en de leverancier.

De regels van het consumentenrecht

Het consumentenrecht is een complex rechtsgebied. Daarnaast is het continu veranderingen onderhevig. Het consumentenrecht is vooral gericht op de consument. Dit komt doordat de consument bij het sluiten van een overeenkomst met een professionele partij in de regel ‘de zwakkere partij’ is. Het consumentenrecht is er dan ook hoofdzakelijk op gericht om de consument te beschermen. Daarnaast staan ook de plichten van de consument beschreven.

Wat doet een consumentenrecht advocaat?

Ondanks dat er verschillende wetten zijn die u als consument beschermen, gaat het niet altijd even makkelijk. Daarnaast verandert de wetgeving voortdurend. Onze advocaten zijn op de hoogte van de meest recente wetgeving. Een advocaat helpt u om uw recht te krijgen. Vaak voldoet een brief van een advocaat al. Soms gaat het lastiger en volgt er een procedure. Uiteraard moet u altijd goed afwegen wat de kosten en baten zijn. Voor een defect koffiezetapparaat van 100 euro is het inschakelen van een advocaat niet handig. Maar er zijn veel zaken waar het wel degelijk loont. Wij bespreken vooraf de kansen, mogelijkheden en eventuele hindernissen die we tegen. Vervolgens bepalen wij de beste strategie en gaan wij voor u aan het werk! Wij gaan altijd voor het beste resultaat voor onze klant!

Waarmee kan een advocaat u helpen?

Wij kunnen u binnen het consumentenrecht onder andere helpen bij:
• Het begrijpen en toepassen van de algemene voorwaarden
• Problemen na het aangaan van diensten als elektra/gas/water, verzekeringen, hypotheken etc.
• Klachtentermijn en indienen van klacht.
• Het uitzoeken van de garantie en garantietermijnen
• Herroepingsrecht bij online aankopen
• Problemen bij lidmaatschappen
• Buitengerechtelijke incassokosten

Vrijblijvend contact met Huis Advocaten

Heeft u vragen of hulp nodig? Vul ons contactformulier in en wij bellen u vrijblijvend terug om uw zaak te bespreken. U kunt ons ook zelf bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).