Arbeidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Als werkgever wordt u dagelijks geconfronteerd met het arbeidsrecht ook als non profit organisatie. In het bedrijfsleven komen veel verschillende arbeidsrechtelijke kwesties voor. U moet arbeidsovereenkomsten opstellen, wordt geconfronteerd met disfunctionerende of zieke werknemers, krijgt te maken met arbeidsconflicten of uw bedrijf moet reorganiseren wegens veranderingen van de marktomstandigheden.

Sommige van deze kwesties zijn eenvoudig op te lossen, andere zijn complexer van aard. Een aantal belangrijke zaken uit het arbeidsrecht voor u als werkgever staan hieronder op een rij.

Werknemer ontslaan arbeidsrecht non-profit

U kunt niet zomaar een werknemer ontslaan. Werknemers zijn goed beschermd in het arbeidsrecht. Ga altijd na of het ontslag terecht is. Het kan raadzaam zijn de zaak met een arbeidsadvocaat te overleggen zodat u goed voorbereid bent. Zo weet u zeker dat u de juiste ontslagweg kiest. Zo zijn er zaken waarbij u een dossier op orde moet hebben, kan ontslag op staande voet niet zomaar gegeven worden en is het vaak slimmer om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. En hoe zit het met het concurrentiebeding? Of wat moet u doen als uw werknemer zelf ontslag neemt en om bij een concurrent te gaan werken? Ook over al dit soort vragen kan een arbeidsadvocaat u adviseren

Directeur ontslaan

Als werkgever, Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) of Raad van Commissarissen (RvC) heeft u te maken met andere ontslagregels voor de statutair directeur dan voor “normale werknemers”. Wij vertellen u graag meer over de rechtspositie van de directeur.

Ambtenaar ontslaan

Enige tijd geleden zijn de meeste ambtenaren gaan vallen onder het reguliere arbeidsrecht. Er is echter nog een groep waarbij u te maken krijgt met het arbeidsrecht voor ambtenaren. Dit zit op een aantal onderdelen anders in elkaar dan voor reguliere werknemers. Denk bijvoorbeeld aan de ontslagregels; ontslagredenen en ontslagprocedure. Het zit behoorlijk complex in elkaar en wij adviseren om altijd de hulp in te schakelen van een ambtenarenrecht advocaat. 

Wat doet een arbeidsrecht advocaat voor uw non profit organisatie?

Heeft u personeel in dienst en wilt u advies over een arbeidscontract of een mogelijk ontslag? Heeft u een conflict met een werknemer, ambtenaar of statutair directeur? Of zijn er problemen bij de organisatie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen op een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat arbeidsrecht staat u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Hulp nodig van arbeidsrecht advocaat

Heeft u hulp nodig met uw zaak? Onze ervaren arbeidsrecht advocaten staan u graag bij. Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 9.00 tot 17.00. Wij bespreken uw situatie brengen u dan in contact met een ervaren Huis Advocaat bij u in de buurt.