Arbeidsrecht

Direct advies?Stel uw vraag

Als werkgever word je dagelijks geconfronteerd met het arbeidsrecht. Dit is ook het geval bij een non profit organisatie. In het bedrijfsleven komen veel verschillende arbeidsrechtelijke kwesties voor. Zo kun je denken aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, conflicten met werknemers, reorganisaties of disfunctionerende of zieke werknemers.  

Sommige van deze kwesties zijn eenvoudig op te lossen, andere zijn complexer van aard. Wij zetten een paar veel voorkomende zaken binnen non profit organisaties voor je op een rijtje. 

Werknemer ontslaan arbeidsrecht non-profit

Een werknemer ontslaan kan niet zomaar. Werknemers zijn goed beschermd in het arbeidsrecht. Ga altijd na of het ontslag terecht is. Het kan verstandig zijn de zaak met een arbeidsadvocaat te overleggen zodat je goed voorbereid bent. Zo weet je zeker dat je de juiste ontslagweg kiest. Zo zijn er zaken waarbij je een dossier op orde moet hebben, kan ontslag op staande voet niet zomaar gegeven worden en is het vaak slimmer om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. En hoe zit het met het concurrentiebeding? Of wat moet je doen als uw werknemer zelf ontslag neemt en om bij een concurrent te gaan werken? Ook over al dit soort vragen kan een arbeidsadvocaat je adviseren

Directeur ontslaan

Als werkgever, Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) of Raad van Commissarissen (RvC) heb je te maken met andere ontslagregels voor de statutair directeur dan voor “normale werknemers”. Wij vertellen je graag meer over de rechtspositie van de directeur.

Ambtenaar ontslaan

Enige tijd geleden zijn de meeste ambtenaren gaan vallen onder het reguliere arbeidsrecht. Er is echter nog een groep waarbij je te maken krijgt met het arbeidsrecht voor ambtenaren. Dit zit op een aantal onderdelen anders in elkaar dan voor reguliere werknemers. Denk bijvoorbeeld aan de ontslagregels; ontslagredenen en ontslagprocedure. Het zit behoorlijk complex in elkaar en wij adviseren om altijd de hulp in te schakelen van een ambtenarenrecht advocaat. Het ambtenarenrecht is echt een aparte tak van sport.

Wat doet een arbeidsrecht advocaat voor uw non profit organisatie?

Heb je personeel in dienst en wil je advies over een arbeidscontract of een mogelijk ontslag? Heb je een conflict met een werknemer, ambtenaar of statutair directeur? Of zijn er problemen binnen de organisatie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kun je onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen op een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat arbeidsrecht staat je graag bij met een eerlijk advies op maat over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Hulp nodig van arbeidsrecht advocaat

Heb je hulp nodig met jouw zaak? Onze ervaren arbeidsrecht advocaten staan je graag bij. Vul ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 9.00 tot 17.00. Wij bespreken jouw situatie brengen je dan in contact met een ervaren Huis Advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie