Faillissement

Direct advies?Stel uw vraag

Helaas krijgen ook non profit organisaties wel eens te maken met het faillissementsrecht. Het is dan belangrijk dat je goed weet wat jouw rechten en plichten zijn.

Kan jij als organisatie of persoon niet meer aan jouw schulden voldoen? Of wil je uitstel van betaling, omdat je tijdelijk jouw schulden niet kunt aflossen? Zit je in een problematische financiële situatie, maar wil je niet eindeloos door de schulden achtervolgd worden? Een advocaat faillissementsrecht helpt je hierbij!

Onderstaande vraagstukken vallen onder het faillissementsrecht:

  • Faillissement
  • Surseance van betaling
  • Schuldsaneringsregeling
  • Insolventiewetgeving

Faillissement

Kan jij als organisatie niet meer aan de betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen ten minste twee schuldeisers faillissement aanvragen. Hierdoor kan je door de rechtbank failliet worden verklaard. Het is ook mogelijk om zelf faillissement aan te vragen als je de schulden niet meer kan betalen.

Herstructurering

Een herstructurering van de organisatie kan soms helpen om faillissement te voorkomen. Bij een reorganisatie van de organisatie bekijk je op welke fronten je kosten kunt besparen en hoe er efficiënter gewerkt kan worden. De advocaten van Huis advocaten helpen je om de mogelijkheden op een rijtje te zetten en zorgen ervoor dat de herstructurering goed verloopt. 

Tijdig optreden is noodzakelijk bij faillissementsrecht

Bij betalingsproblemen is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. Nu valt er wellicht nog iets te redden. Daarnaast kan je als non profit organisatie natuurlijk ook te maken krijgen met het faillissement van toeleveranciers of klanten. Met goede voorzorgsmaatregelen en door juist optreden tijdens faillissementssituaties is het vaak mogelijk om de schade te beperken. Onze advocaten helpen je hier graag bij!

Advocaat faillissementsrecht/insolventierecht

De advocaten van Huis Advocaten hebben de expertise in huis om bedrijven en zelfstandigen in financiële moeilijkheden te adviseren over mogelijkheden ter voorkoming van of tijdens een faillissement.

Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij snel aan de slag met jouw zaak. Samen met jou kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Hulp nodig? Bel ons gerust op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Of vul ons contactformulier in en wij bellen je terug. Samen bespreken wij jouw situatie en indien nodig brengen wij je in contact met een Huis Advocaat bij jou in de buurt. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste hulp!

 

Meer informatie