Letselschade

Direct advies?Stel uw vraag

De meeste bedrijven krijgen vroeg of laat wel een keer met letselschade te maken. Een klant die uitglijdt over een natte vloer. Een personeelslid dat van een ladder valt. Of een schoonmaker die een chemisch goedje in zijn ogen krijgt. Dagelijks gebeuren er tientallen van dit soort bedrijfsongevallen. Natuurlijk is het ene ongeval heftiger dan het ander, maar toch hebben veel van deze ongevallen letselschade tot gevolg. Dit kan overal en bij ieder bedrijf gebeuren en de gevolgen kunnen aanzienlijk zijn. Want wat als de werknemer jou als werkgever aansprakelijk stelt. Dit kan je veel geld gaan kosten. Denk aan het inkomen dat wegvalt als een werknemer niet meer kan werken, psychische schade of medische kosten. Adequate en professionele hulp na een ongeval is in zo’n situatie dan ook essentieel.

Belangrijke punten die spelen bij letselschade zijn:

 • Schade voor de werkgever
 • Verhaalmogelijkheden
 • Schadevergoeding

De letselschade advocaten van Huis Advocaten staan jou en jouw onderneming bij als je te maken krijgt met een bedrijfsongeval. Zij zorgen ervoor dat je hier als bedrijf zo goed mogelijk uit komt en dat er een goede oplossing voor de werknemer komt. Door op tijd juridische hulp in te schakelen kun je veel tijd en geld besparen. 

Schadevergoeding voor werknemer?

Een werknemer kan jou als werkgever aansprakelijk stellen voor de ontstane schade door het bedrijfsongeval. Deze letselschade kan veroorzaakt zijn door achterstallig onderhoud, gevaar op de werkvloer of een ongeval dat zonder duidelijke reden plaatsvond. Het kan hierbij gaan om:

 • Materiële schade (bijv. ziektekosten, beschadigde spullen of gederfd inkomen)
 • Immateriële schade (smartengeld)

Als werkgever ben je niet altijd verantwoordelijk voor het bedrijfsongeval en de daardoor ontstane schade. Je bent alleen aansprakelijk als het bedrijfsongevallen betreft die in jouw risicosfeer liggen. Bedrijfsongevallen zijn onder andere:

 • Auto-ongeval tijdens werktijd (geen woon-werkverkeer).
 • Ongeval met machines op werkvloer.
 • Val van hoogte.
 • Geweld tegen werknemer op de werkplek.
 • Ongevallen ten gevolge van slecht materieel of omstandigheden op de arbeidsplaats.
 • Geen of onvoldoende veiligheidskleding waardoor letsel ontstaat.

Juridisch advies na bedrijfsongeval

Heeft er een bedrijfsongeval plaatsgevonden en is er sprake van letselschade? Doe geen toezeggingen of beloften naar de werknemer, maar neem altijd eerst contact op met een letselschade advocaat van Huis Advocaten. De advocaat beoordeelt de situatie en geeft je advies waar je mee verder kan. Een andere optie is bemiddeling tussen jou en de werknemer. Hiervoor kun je via Huis Advocaten een advocaat-mediator inschakelen.

Hulp bij letselschade door bedrijfsongeval

De advocaten van Huis Advocaten hebben jarenlange ervaring en veel specialistische kennis op het gebied van  letselschade. Wij helpen en adviseren je graag. Door onze specialistische kennis kunnen wij jou op de juiste manier bijstaan en zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf hier zo goed mogelijk uit komt. Heb je vragen of wil je een situatie voorleggen? Vul dan vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) .

Meer informatie