Eigen woning

Direct advies?Stel uw vraag

Bij de koop van een eigen woning is de makelaar vaak de eerste adviseur. Daarna volgt er de ondertekening van de akte van levering bij de notaris, gevolgd door inschrijving bij het Kadaster. Dit geldt zowel bij de koop van woonhuis op eigen grond als bij de koop van een appartement of bij erfpachtrecht. Tijdens aan- of verkoop van een woning kunnen de nodige (juridische) problemen ontstaan.

Krijg jij te maken met bijvoorbeeld verborgen gebreken, vreemde voorwaarden in de koopovereenkomst of problemen met de leveren? Onze Huis Advocaten helpen je in dat soort situaties graag. Zij weten precies wat de mogelijkheden zijn en helpen je om hier zo goed mogelijk uit te komen. Neem voor gratis advies over jouw situatie gerust contact op met een van onze vastgoed advocaten!

Koop eigen woning: problemen bij koop of levering?

De koop van een nieuw huis zou een bijzonder en mooi moment moeten zijn. Toch komt het helaas regelmatig voor dat hierbij juridische geschillen ontstaan. Dit kan de pret behoorlijk drukken en ook nog eens voor flink wat extra kosten zorgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat vaak pas in een te laat stadium wordt ingeschakeld, waardoor de problemen alleen maar groter worden. Zonde Je kan dit makkelijk voorkomen door op tijd juridisch advies in te winnen over jouw situatie. Bel ons dan ook gerust op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut).

Het niet nakomen van afspraken

Een van de problemen die wij vaak voorbij zien komen is het niet nakomen van afspraken. Er ontstaan problemen bij de overdracht, hypotheek of met de makelaar. Of misschien wil de verkoper ineens afzien van de koop van de woning. Wat er op papier staat is in zo’n situatie ontzettend belangrijk. Het kan dan ook zeker slim zijn om het koopcontract voor het tekenen even te laten lezen door een van onze advocaten. Hiermee kan je problemen voorkomen. Is er een goed koopcontract, maar houdt één van de partijen zich hier niet aan, dan kun je in veel gevallen nakoming vorderen. 

Verborgen gebreken na koop eigen woning

Een ander probleem dat vaak de kop opsteekt zijn verborgen gebreken. Zijn er problemen met de woning waar geen melding van is gemaakt en die je niet zo met het blote oog kon zien, maar waarvan welk duidelijk is dat de verkoper hiervan op de hoogte zou moeten zijn? In dat geval kan je de verkoper hier vaak voor aansprakelijk stellen. Dit kan je een hoop kosten besparen. Heb je hulp nodig om de verkoper aansprakelijk te stellen? Onze advocaten staan voor je klaar! 

Wanneer kun je de koopovereenkomst beëindigen?

De mogelijkheden en voorwaarden om de overeenkomst te beëindigen staan in de koopovereenkomst. De meest voorkomende voorwaarde is het financieringsvoorbehoud.

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en wil je advies over de koop-aanneemovereenkomst? Heb je een conflict met jouw buurman over overhangende bomen of de gemeenschappelijke schutting? Of zijn er problemen bij de Vereniging van Eigenaren (VVE)? Huis Advocaten is je graag van dienst!

Hulp vastgoed advocaat

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kun je onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen. Is het uitgelopen op een conflict of loopt er al een procedure? Onze vastgoedadvocaat staat je graag bij met een eerlijk advies op maat over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Advies nodig over jouw situatie? Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) .

Meer informatie