Fiscaal recht (belasting)

Direct advies?Stel uw vraag

Als organisatie of ondernemer krijg je regelmatig te maken met fiscaal recht (belasting). Helaas kunnen er op dit vlak ook problemen ontstaan bijvoorbeeld over de aanslag die u krijgt, boetes van de Belastingdienst of over uw administratie. Heeft u te maken met een conflict omtrent de belastingen en is het probleem niet op te lossen met alleen belastingadvies, dan is het zeker verstandig om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in het fiscaal recht. Een advocaat met dit specialisme kan helpen bij verschillende zaken. Dit kan variëren van procedures tegen aanslagen van de Belastingdienst tot het voeren van uw verdediging in een fraudezaak bij de strafrechter.

Wat doet een fiscaal recht (belasting) advocaat?

Een fiscaal advocaat kan onder anderen helpen bij de volgende zaken:

  • conflicten met de belastingdienst over het betalen van belasting of premies
  • conflicten over de belastingaangifte
  • te weinig belasting en/of premies betaald
  • beslaglegging op eigendommen
  • beschuldigingen van het verstrekken van geen of onvolledige informatie bij de Belastingdienst.
  • beschuldigingen van het bewust verkeerd aanleveren van informatie
  • fiscale strafrechtprocedures bij bijvoorbeeld fraude
  • bestuurdersaansprakelijkheid
  • problemen met verzwegen inkomsten of buitenlandse spaartegoeden
  • ketenaansprakelijkheid

Waarom hulp van een specialist?

De Belastingdienst is een logge en bureaucratische overheidsorganisatie. Het is moeilijk om iets te bereiken als je niet goed weet hoe de structuren in elkaar zitten. Voor u de discussie met de fiscus aangaat is het dan ook verstandig om eerst juridisch advies in te winnen. Op die manier komt u beslagen ten ijs en kunt u verdere schade vermijden. Het op tijd inwinnen van juridisch advies is in dit soort situaties zeker raadzaam en kan uiteindelijk veel geld schelen.

Hulp van een fiscaal recht advocaat

De advocaten van Huis Advocaten weten als geen ander hoe zij met dit soort zaken om moeten gaan. Wij adviseren en begeleiden u als ondernemer en zorgen ervoor dat u hier zo goed mogelijk uitkomt. Onze fiscale advocaten hebben jarenlange ervaring binnen het fiscaal recht. Wij weten precies hoe de belastingwetgeving in elkaar zit en op welke manier wij dit soort zaken het beste aan kunnen pakken. Hierdoor kunnen wij op een resultaat gerichte wijze te werk gaan en zetten wij de juiste strategie uit voor uw organisatie.

Juridisch advies nodig? Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel op werkdagen onze intakebalie tussen 9.00 en 17.00 op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij nemen uw zaak met u door en brengen u in contact met de juiste advocaat bij u in de buurt.