Advocaat Contractenrecht – Licentieovereenkomst

Direct advies?Stel uw vraag

Als non profit organisatie kan je ook te maken krijgen met een licentieovereenkomst. Een licentie bestaat uit een verklaring van de licentiegever dat je een omschreven activiteit mag uitvoeren. Er wordt meestal een overeenkomst gesloten, de zogenaamde licentieovereenkomst. Hierin staan de voorwaarden waaronder de licentienemer het auteursrechtelijk beschermde werk mag exploiteren.

De auteur van een auteursrechtelijk beschermd werk heeft het recht te bepalen wie zijn werk mag exploiteren, bijvoorbeeld door het openbaar te maken, te kopiëren, te bewerken, te verhuren, of uit te lenen.

Belangrijke punten licentieovereenkomst

Bij het aangaan van een licentieovereenkomst zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te bepalen of het een exclusieve of niet-exclusieve licentie betreft en is het belangrijk ook afspraken te maken over de geografische reikwijdte. Maak vooral ook duidelijke afspraken over het financiële gedeelte en over de manier van het beëindigen van de overeenkomst. De advocaten van Huis Advocaten helpen je hier graag bij. 

Hulp bij licentieovereenkomst non profit

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat licentieovereenkomst pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kun je onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat licentieovereenkomst staat je graag bij met een eerlijk advies op maat over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct contact

Wil je meer weten of heb je hulp nodig? Wij helpen je graag vrijblijvend verder. Mail ons vrijblijvend uw vragen of bel op werkdagen onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 9.00-17.00. We bespreken vrijblijvend jouw situatie en vragen en wij zoeken een passende oplossing!

Meer informatie

Algemene voorwaarden * Meer over contracten in het algemeen * Distributiecontracten * Licentieovereenkomst * Franchiseovereenkomst * Advocaat Contracten