Advocaat Contractenrecht – Algemene voorwaarden

Direct advies?Stel uw vraag

Ben jij ondernemer, dan werk je ongetwijfeld ook met contracten. Het is verstandig om naast de contracten die je afsluit ook algemene voorwaarden op te stellen. In deze algemene voorwaarden neem je alle afspraken op die je altijd standaard onderdeel wil laten uitmaken van al jouw overeenkomsten. 

Algemene voorwaarden worden ook wel aangeduid met “de kleine lettertjes”. Dit komt omdat de gebruiker de wederpartij vaak niet of nauwelijks op belangrijke bepalingen in deze voorwaarden wijst. Tevens worden ze eenzijdig opgesteld, waardoor ze alleen in het voordeel zijn van de betreffende ondernemer. 

De volgende onderwerpen kunnen opgenomen worden in de algemene voorwaarden:

  • offerte (vrijblijvend of niet, aanvaardingstermijn)
  • transport (wie betaalt transport, verzekering, invoerrechten)
  • levertijd (overmacht)
  • betaling (betalingstermijn, incassokosten, rente)
  • eigendomsvoorbehoud (eigendom gaat pas over na betaling)
  • garantie (en zo ja, de voorwaarden)
  • afwikkeling van geschillen (rechter of arbitrage)
  • aansprakelijkheid (beperking, hoogte schadevergoeding)

Juist omdat deze voorwaarden eenzijdig zijn opgesteld, kunnen (bepaalde) bedingen ongeldig zijn. Hiervan kan in twee gevallen sprake zijn.

  • Als de voorwaarden onredelijk bezwarend zijn,
  • Als de wederpartij niet de mogelijkheid had om van voorwaarden kennis te nemen vóór het aangaan van de overeenkomst.

Het is dus van belang dat dit document nauwkeurig en met zorg wordt opgesteld en gelezen.

Advocaat algemene voorwaarden

Goede algemene voorwaarden kunnen heel wat problemen voorkomen. Zorg er dan ook altijd voor dat je dit als ondernemer goed voor elkaar hebt. Onze advocaten zijn hierin gespecialiseerd en helpen je graag bij het opstellen of nakijken van jouw algemene voorwaarden. Ontstaat er een discussie of conflict? Ook dan staan wij voor je klaar!

Direct actie ondernemen met onze advocaat contractrecht

Hulp nodig bij het opstellen van algemene voorwaarden of is er een discussie ontstaan? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij geven je advies over jouw situatie en brengen je in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt die je hierbij kan helpen. 

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Contractenrecht

Algemene voorwaarden * Meer over contracten in het algemeen * Distributie contracten * Licentieovereenkomst * Franchiseovereenkomst * Advocaat Contracten