Advocaat Contractenrecht – franchiseovereenkomst

Direct advies?Stel uw vraag

Als non profit organisatie kan je te maken krijgen met een franchiseovereenkomst. Op basis van de franchiseovereenkomst verbindt de franchisegever zich aan de franchisenemer. De franchisegever verstrekt commerciële instrumenten, producten en/of diensten aan de franchisenemer. Vaak gaat het om het gebruik van een handelsnaam, merknaam, briefpapier met logo’s en een ondersteunend netwerk.

De franchisenemer verbindt zich tot een tegenprestatie, bijvoorbeeld betaling van een maandelijks vast bedrag, vermeerderd met een bepaald percentage van de omzet.

Wat doet een advocaat voor jouw non profit organisatie bij een franchiseovereenkomst?

Een advocaat van Huis Advocaten kan je onder andere adviseren over:

  • Inhoud van de franchiseovereenkomst
  • Voorbereidingen die je moet treffen voordat u een franchiseovereenkomst aangaat
  • Beëindigen van de franchiseovereenkomst 
  • Financiële afronding
  • Concurrentiebedingen van de franchisenemer en diens werknemers

Wat zijn de risico’s van een franchiseovereenkomst?

Het aangaan van een franchiseovereenkomst brengt bepaalde risico’s met zich mee. Het is belangrijk om deze eerst helder te hebben voor je jouw handtekening zet. Zo heb je minder vrijheid en ben je op veel vlakken afhankelijk van de franchisegever. Ook bedrijfsoverdracht kan lastig zijn als er sprake is van een franchise. Onze advocaten kunnen alle voor- en nadelen goed voor je bekijken en er voor zorgen dat de overeenkomst voor jou zo gunstig mogelijk uitvalt. 

Advocaat franchiseovereenkomst non profit

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat die gespecialiseerd is in franchiseovereenkomsten vaak pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kun je onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Onze advocaat staat je graag bij met een eerlijk advies op maat over jouw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Hulp van onze advocaten

Heb je hulp nodig of wil je meer informatie? Mail ons vrijblijvend al jouw vragen of bel op werkdagen onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij helpen je graag verder en brengen je in contact met een ervaren Huis Advocaat bij jou in de buurt.

Meer informatie