Echtscheiding ondernemer

Direct advies?Stel uw vraag

Echtscheiding ondernemer? Ben jij ondernemer en besluit je te gaan scheiden, dan kan dit ook de nodige gevolgen hebben voor jouw onderneming. Komt de continuïteit van het bedrijf niet in het geding? En wat als jullie allebei werkzaam zijn in de zaak? Het maakt een scheiding een stuk complexer en dan vooral op financieel en fiscaal gebied. Daarnaast is er de andere kant van het verhaal. Stel dat jij getrouwd bent met een ondernemer en eigenlijk geen idee hebt wat zich in het bedrijf afspeelt? Wij vertellen je hier meer over.

Echtscheiding ondernemer? Waar moet je aan denken?

Besluit je als ondernemer te gaan scheiden, dan is het belangrijk om eerst eens goed te kijken hoe de verhoudingen liggen. Zijn jullie in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden getrouwd. In dat laatste geval kan het zo zijn dat de onderneming buiten de gemeenschap valt. Valt de onderneming wel binnen de gemeenschap, dan is de onderneming ook van jullie samen. In die situatie is het erg belangrijk om goede afspraken te maken. Er zal in de verschillende situaties overeenstemming bereikt moeten worden over onder andere:

  • De waarde van het bedrijf,
  • Aan wie het bedrijf toevalt,
  • De opstelling van de jaarrapporten,
  • De daadwerkelijke winst,
  • Alimentatie uit de bedrijfswinst,
  • Zijn jullie beiden in dienst van de onderneming, dan kan het zijn dat ook het ontslag officieel geregeld moet worden. 

 

Zakelijke afhandeling 

Doordat er bij de zakelijke afhandeling van een scheiding waarbij een bedrijf betrokken is nogal wat komt kijken, is het niet verstandig om dit zelf te doen. Financieel en fiscaal moet er zoveel geregeld worden dat het altijd verstandig is om hier een advocaat bij in te schakelen. De advocaat zal op zijn beurt ook een fiscalist laten meekijken als het fiscaal wat complexer wordt. De familierechtadvocaten van Huis Advocaten kunnen je hier goed bij helpen en hebben alle kennis in huis die nodig is.

Advocaten echtscheiding ondernemer

Huis Advocaten heeft echtscheidingsadvocaten die zich gespecialiseerd hebben in echtscheidingszaken voor de ondernemer. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaat de advocaat aan de slag met uw zaak. Samen met jou en jouw partner kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Mail ons vrijblijvend jouw situatie en vragen of bel direct zelf met onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.