Manier van Echtscheiding

Direct advies?Stel uw vraag

De knoop is doorgehakt. Je hebt besloten te gaan scheiden, maar wat nu? Misschien heb je er geen idee van wat er allemaal bij een echtscheiding komt kijken en hoe je het wil gaan aanpakken. Op welke manier wil jij de echtscheiding gaan regelen? Wij vertellen je welke opties er zijn. 

Beslissing van één partner

Is er tussen jullie geen overleg meer mogelijk en zal jij eenzijdig de scheiding moeten gaan regelen, dan spreek je van een echtscheiding op tegenspraak. Bij een echtscheiding op tegenspraak heeft iedere partij zijn eigen advocaat. Jouw advocaat zal jouw belangen behartigen en doet zijn uiterste best om jou hier zo goed mogelijk uit te laten komen. Vaak zijn partners het niet eens over bepaalde punten, waarbij de emoties bij zo hoog zijn opgelopen dat ze het niet meer kunnen opbrengen om samen de scheiding en de gevolgen daarvan te bespreken.

Door een van de echtscheidingsadvocaten wordt een verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank ingediend. De andere partij kan zich dan ten overstaan van de rechter verdedigen.

Een echtscheiding op tegenspraak brengt vaak langdurige en kostbare procedures met zich mee. Daarnaast kunnen de emoties soms hoog oplopen. Uiteindelijk is dit natuurlijk iets wat je wil vermijden, maar helaas lukt dat niet altijd. Onze advocaten zullen je helpen om hier zo goed mogelijk doorheen te komen! 

Beslissing van beide partners

Het kan ook anders. Kunnen jullie nog redelijk met elkaar overleggen, dan is een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding verreweg de snelste en goedkoopste manier om te scheiden.
Samen nemen jullie één advocaat in de arm die de gemaakte afspraken wat betreft de echtscheiding in een overeenkomst, het echtscheidingsconvenant, vastlegt. Vervolgens dient de echtscheidingsadvocaat voor u beiden een echtscheidingsverzoek in.

Bemiddeling / mediation

Is er nog goed overleg tussen jullie mogelijk, maar zijn jullie er nog niet helemaal uit hoe jullie alles willen regelen? Dan is het verstandig om te proberen via echtscheidingsbemiddeling/mediation tot afspraken te komen. Hierbij gaan jullie samen om tafel om uiteindelijk samen alle afspraken te maken. Uiteindelijk komt er dan een pakket aan afspraken waar jullie allebei achter staan. Er zijn geen winnaars of verliezers en dat zorgt er vaak voor dat de verstandhouding redelijk goed blijft. 

Daarnaast kent bemiddeling of mediation grote voordelen boven (verder) procederen, waaronder

  • Samen tot een oplossing komen
  • Snelheid en kostenbesparend
  • Relatie blijft behouden
  • Maatwerk
  • Vertrouwen blijft gewaarborgd

Als de echtscheidingsbemiddeling slaagt, dan is het resultaat een contract, echtscheidingsconvenant geheten, waarin alle belangrijke zaken, geregeld zijn.

Advocaat echtscheiding

Huis Advocaten heeft echtscheidingsadvocaten die zich gespecialiseerd hebben in het regelen van de echtscheiding. Op een betrokken en resultaatgerichte wijze gaan zij aan de slag met jullie scheiding. Samen met jou en jouw partner kijken ze naar de verschillende mogelijkheden om snel tot de beste oplossing te komen. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Advies over manier van echtscheiding

Wil je weten welke manier van echtscheiding het beste bij jouw situatie past? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies of bel onze intakebalie op  0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) .

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.