Geschil met aannemer

Direct advies?Stel uw vraag

In de bouw kan het soms goed misgaan. Partijen die zich niet houden aan de afspraken, vertragingen en andere problemen kunnen al snel zorgen voor vervelende discussies. Er staan immers ook vaak grote belangen op het spel. Dit zorgt ervoor dat een geschil met de aannemer of onderaannemer makkelijk kan ontstaan. Maar wat kan je doen in zo’n situatie.

Geschil met aannemer: check het bouwcontract

Als het goed is, is er in het bouwcontract opgenomen hoe er omgegaan moet worden met geschillen met de aannemer. Meestal staat hierin opgenomen dat de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA) zich hierover moet buigen. Natuurlijk is het verstandig om, voordat de RvA zich hier mee bezig gaat houden, te proberen om samen tot een oplossing te komen. Lukt dit niet, dan zal de RvA een oordeel moeten vellen. Wil jij een geschil met de aannemer voorleggen aan de RvA, dan is het verstandig om je hierin te laten begeleiden door een bouwrecht advocaat. Deze weet precies hoe dit aangepakt moet worden. Onze advocaten staan op dit gebied altijd voor je klaar! Heb jij hulp nodig bij een zaak die loop via de RvA? Neem dan gerust contact met ons op voor de juiste hulp.  

Toch naar de rechtbank?

Staat er niet in het bouwcontract dat geschillen voorgelegd moeten worden aan de RvA, dan kun je er ook voor kiezen om naar de rechter te stappen. Dit kun je goed doen als het geschil niet al te technisch van aard is en het vooral een juridisch geschil betreft. Een procedure via de rechter is in de meeste gevallen goedkoper dan via de RvA. 

Een bouwrecht advocaat kan je helpen!

Krijg jij te maken met een geschil met een aannemer of ben jij aannemer en heb je een geschil met een opdrachtgever of klant? In dat geval staat er vaak veel op het spel. Zorg ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt en dat je weet wat jouw rechten zijn. De bouwrecht advocaten van Huis Advocaten helpen je hier graag bij. 

Advies nodig?

Heb jij advies nodig over jouw situatie of ben je op zoek naar een goede bouwrecht advocaat die jou kan bijstaan? Onze advocaten staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op voor advies. Wij beantwoorden al jouw vragen en helpen je verder. Vul ons contactformulier in of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 – 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij geven je advies over jouw situatie en brengen je in contact met de juiste bouwrecht advocaat voor jouw zaak!