Geschil met onderaannemer

Direct advies?Stel uw vraag

Heb je te maken met een geschil met een onderaannemer, dan gelden er weer andere regels. Als het goed is heeft de aannemer een onderaanneemovereenkomst gesloten met de onderaannemer. Jij hebt op jouw beurt een overeenkomst met de aannemer. Dit betekent dat de aannemer uiteindelijk verantwoordelijk is. Zijn er problemen met de onderaannemer, dan is het aan de aannemer om dit op te lossen. Als opdrachtgever ben je hier dan geen partij meer in. 

Geschil met de onderaannemer

Ontstaat er een discussie met de onderaannemer of veroorzaakt de onderaannemer schade, dan kun je dit als opdrachtgever dus niet op de onderaannemer verhalen. Je kunt met jouw klacht terecht bij de aannemer. Dit is degene die actie moet ondernemen. 

Schade verhalen op onderaannemer

Wil je als aannemer ontstane schade verhalen op de onderaannemer, dan is het wel belangrijk dat je kunt bewijzen dat de onderaannemer ook daadwerkelijk de schuldige is en hij ook op de juiste manier is geïnformeerd over de situatie ter plaatse. Is er een leiding geraakt, maar kon de onderaannemer niet weten dat hier een leiding liep, dan kun je hem daar dus ook niet voor aansprakelijk stellen.  

Hulp bij geschil met onderaannemer

Heb jij te maken met een geschil met een onderaannemer, dan kan het zeker slim zijn om juridische hulp in te schakelen. Dit zorgt er vaak voor dat problemen sneller en effectiever worden opgelost. Onze bouwrecht advocaten helpen je hier graag bij. Zij geven je gedegen advies en staan je bij waar dat nodig is.

Advies nodig?

Wil jij weten wat jij in jouw situatie het beste kunt doen of ben je op zoek naar een goede advocaat om je hierbij te helpen? Onze Huis Advocaten staan voor je klaar. Bel ons gerust voor advies. Wij beantwoorden al jouw vragen en helpen je verder. Vul ons contactformulier in of bel ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op 0900 – 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij geven je advies over jouw situatie en brengen je in contact met de juiste bouwrecht advocaat voor jouw zaak!