Mishandeling

Direct advies?Stel uw vraag

Ben je mishandeld? Heb je (opzettelijk) iemand letsel toegebracht? Heeft iemand jou bij de politie aangegeven i.v.m. mishandeling? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een strafrechtadvocaat van Huis Advocaten.

Je hebt altijd recht op rechtsbijstand door een advocaat. Lees meer over het recht op bijstand van een advocaat.

Ben jij het slachtoffer van mishandeling?

Als je bent mishandeld, thuis, op straat of in het café dan is het verstandig om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Niet alleen omdat de dader dan zo snel mogelijk gepakt kan worden, maar ook om jouw opgelopen letsel op te laten nemen. Je kan de letselschade waar je mee te maken hebt namelijk verhalen bij de dader. Je kunt dan een letselschadevergoeding eisen. Om dit te kunnen doen is het heel belangrijk dat het letsel dat je hebt opgelopen wordt geregistreerd. Mochten er getuigen zijn dan is het aan te raden om hen op te laten roepen, zodat zij kunnen getuigen.

Het gaat hierbij overigens niet alleen om lichamelijk letsel, maar ook psychische problemen die je overhoudt aan de mishandeling of het feit dat jij bijvoorbeeld zzp’er bent en maandenlang niet hebt kunnen werken spelen een rol bij het vaststellen van de hoogte van de schade. 

Ben jij het slachtoffer van mishandeling? Neem dan gerust contact met ons op voor juridische hulp. Onze advocaten staan in bij en helpen je verder.

Heb jij iemand mishandeld?

Als jij iemand hebt mishandeld, is het verstandig om direct een advocaat strafrecht in te schakelen. Jouw advocaat kan je bijstaan in jouw verweer bij justitie. Dit geldt ook als je niet schuldig bent, maar wel wordt aangeklaagd.

Er is sprake van mishandeling als je opzettelijk iemand pijn heeft willen doen of iemand schade aan zijn lichaam heeft willen toebrengen. De ernst en de genezingsduur van het letsel maakt het verschil tussen letsel en zwaar lichamelijk letsel.

De gevolgen van een beschuldiging van mishandeling kunnen groot zijn. Neem dan ook meteen contact met ons op als je hier hulp bij nodig hebt. Wij helpen je om hier zo goed mogelijk uit te komen!

Mishandeling onder voorbedachte rade

Als een mishandeling van te voren bedacht is spreken we van voorbedachte rade. In dat geval wordt er een “plan” opgezet om iemand in elkaar te slaan of iemand letsel toe te brengen. Als het slachtoffer is mishandeld met voorbedachte rade, dan is de straf die de rechter oplegt zwaarder. Als de mishandeling plaatsvindt door een ruzie, dan spreken we niet van voorbedachte rade.

Of je nou schuldig bent of niet onze strafrechtadvocaten van Huis Advocaten staan klaar om je te helpen.

Heb jij een dagvaarding ontvangen in verband met geweld of mishandeling, neem dan zo spoedig mogelijk contact op zodat jouw verweer kan worden georganiseerd en zo mogelijk een veroordeling of strafoplegging kan worden voorkomen.

De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten werken tevens op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo of toevoeging).

Huis Advocaten. Een duidelijke zaak

Wij strijden voor jouw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of het slachtoffer. Wij zijn ervaren met de moderne strafrechtpraktijk en zijn in alle opzichten uitgerust om de zware verantwoordelijkheid van jouw verdediging ter hand te nemen. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Direct actie ondernemen met onze advocaat strafrecht

Heb jij hulp nodig omdat je betrokken bent bij mishandeling? Neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op via het contactformulier of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan jouw zaak en brengen je vrijblijvend in contact met de juiste advocaat strafrecht bij jou in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Strafrecht

Verkeersovertredingen * Handel in verdovende middelen * Zedendelict * Mishandeling * Diefstal * Fraude * Strafrecht zakelijk * Misdrijf en justitie *
Recht op bijstand door een advocaat