Advocaat Huurrecht – Huurrecht & bedrijfsruimte

Direct advies?Stel uw vraag

De wet maakt een onderscheid tussen huur en verhuur van bedrijfsruimte en woonruimte. Verhuur van bedrijfsruimte wordt  onderverdeeld in detailhandel bedrijfsruimte en overige bedrijfsruimte. Tussen deze laatste twee zit een verschil in huurbescherming. 

  • Detailhandel bedrijfsruimte: hieronder wordt verstaan een horecabedrijf of winkel;
  • Overige bedrijfsruimte: bijvoorbeeld een kantoorgebouw of opslagruimte.

Ben jij van plan een huurovereenkomst te tekenen? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van jouw rechten en plichten.

Huurbescherming verhuur bedrijfsruimte

Huur je een woning, dan heb je een flinke mate van huurbescherming. Dit is ook het geval als je een detailhandel bedrijfsruimte huurt. De reden hiervan is dat de huurder van bijvoorbeeld een winkelpand hier voor zijn of haar levensonderhoud van afhankelijk is en vaak een zekere mate van bekendheid geniet van het publiek in de buurt.

Voor kantoor- en opslagruimten gaat dit niet of minder op. Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit soort panden geen vrijelijke toegang biedt aan het publiek en ook niet afhankelijk is van de plaats en locatie van de vestiging. Ook op een andere plek kan het werk gewoon gedaan worden. 

Ontstaan er problemen op het gebied van het huurrecht, dan kunnen de huurrecht advocaten van Huis Advocaten je hierbij helpen. Wij hebben een jarenlange expertise op dit gebied en zijn er zowel voor huurder als verhuurder. 

Contract verhuur bedrijfsruimte

Het maken van afspraken over de verhuur van een bedrijfsruimte begint met het opstellen van een goed contract. Een goed en vooral duidelijk contract kan heel wat problemen in de toekomst voorkomen. Hoe concreter de afspraken, hoe minder discussies hierover kunnen ontstaan. Zorg er dan ook voor dat alle afspraken duidelijk op papier worden gezet. Onze huurrecht advocaten kunnen je hierbij helpen. Zij stellen een goed huurcontract voor je op of kijken jouw huurcontract voor je na. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart kan tekenen.

Advocaat Huurrecht

De huurrecht advocaten van Huis Advocaten hebben zich helemaal gespecialiseerd in het huurrecht en kunnen je helpen wij alle kwesties op dit gebied. Je kan zowel als particulier als als ondernemer bij ons terecht. Samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn en zoeken naar de beste oplossing voor jouw probleem. Zowel mediation als procederen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Heb jij vragen op het gebied van huurrecht of ben je op zoek naar een goede advocaat die jouw belangen kan behartigen? Mail dan gerust jouw situatie naar ons toe voor een vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij geven je advies en brengen je in contact met de juiste advocaat voor jouw zaak!

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige links – Advocaat huurrecht

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier