Advocaat Huurrecht – Indeplaatsstelling

Direct advies?Stel uw vraag

Huur jij een bedrijfsruimte, maar wil je hier eigenlijk weg? Dat kan niet zomaar. Je hebt je te houden aan het huurcontract. Toch is er ook een andere oplossing namelijk indeplaatsstelling. Bij indeplaatsstelling zoek je zelf een nieuwe huurder die jouw contract wil overnemen. De zittende huurder wordt dus ingewisseld voor een nieuwe huurder. 

Als de verhuurder niet akkoord gaat met de indeplaatsstelling, dan kan de huurder de rechter inschakelen. Hij kan de rechter vragen om hem te machtigen om een derde als huurder in zijn plaats te stellen. Dat kan niet alleen als hijzelf in die bedrijfsruimte een bedrijf uitoefent dat hij wil overdragen aan die derde, maar ook als het om een andere ondernemer gaat.

Indeplaatsstelling afwijzen

Om de verhuurder niet onnodig in zijn (financiële) belangen te schaden, heeft de wetgever vastgelegd dat de rechter de indeplaatsstelling af moet wijzen als het erop lijkt dat de voorgestelde huurder de financiële verplichtingen niet na kan komen. Daarnaast is de rechter verplicht om te onderzoeken of de huurder een zwaarwegend belang heeft bij de overdracht van het bedrijfspand. Is dit niet het geval, ook dan kan de rechter besluiten de indeplaatsstelling af te wijzen. 

Advocaat Huurrecht

Wil jij een indeplaatsstelling afdwingen of juist tegenhouden? Onze huurrecht advocaten helpen je hier graag bij. Zij hebben een ruime ervaring op dit gebied en zorgen ervoor dat jij hier zo goed mogelijk uit komt. Neem gerust contact met ons op voor advies over jouw situatie. Wij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Mail jouw verhaal naar ons toe voor een vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut)

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige links – Advocaat huurrecht

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier