Advocaat huurrecht – Huurprijs

Direct advies?Stel uw vraag

Bij de verhuur van winkel- en horeca ruimten kunnen huurder en verhuurder eens in de zoveel tijd een wijziging van de huurprijs vorderen. De regels omtrent de huurprijs zijn van dwingend recht. Dit betekent dat er niet ten nadele van de huurder van de regels kan worden afgeweken. Dit kan alleen als de rechter daar toestemming voor geeft. 

Huurder en verhuurder mogen bij het sluiten van de huurovereenkomst samen de huurprijs bepalen. Als een van beide partijen tijdens de huurperiode het idee heeft dat de afgesproken huurprijs niet overeenkomt met die van vergelijkbare bedrijfsruimten, dan kan hij de rechter inschakelen om een huurverlaging of verhoging door te voeren. Bij de vaststelling van de huurprijs let de rechter op de huurprijs van vergelijkbare bedrijfsruimten.

Het aanpassen van de huurprijs kan pas als de huurovereenkomst afloopt. Gaat het om een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd? Dan kan dit iedere vijf jaar. 

Conflict over huurprijs?

Als het gaat om de huurprijs hebben huurder en verhuurder compleet tegengestelde belangen. Dit zorgt ervoor dat er snel een conflict kan ontstaan als de huurprijs gewijzigd wordt. Krijg je te maken met zo’n conflict, dan is het verstandig om hier hulp bij in te schakelen. Heb jij juridisch advies nodig over jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. 

Advocaat Huurrecht

Wil jij een verhoging of verlaging van de huur en heb je hier een goede reden voor, dan kunnen de huurrecht advocaten van Huis Advocaten je daarbij helpen. Neem gerust contact op voor advies over jouw situatie. Samen bekijken we de mogelijkheden. 

Heb je te maken met een conflict met de huurder of verhuurder? Ook dan staan wij voor je klaar en kan je bij ons terecht voor de juiste juridische ondersteuning. 

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Zit jij met vragen op het gebied van huurrecht of heb je hulp nodig van een advocaat? Mail ons dan jouw verhaal, dan doen wij een vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut)

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige links – Advocaat huurrecht

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier