Bij de verhuur van winkel- en horeca ruimten kunnen huurder en verhuurder eens in de zoveel tijd een wijziging van de huurprijs vorderen. De regels omtrent de huurprijs zijn van dwingend recht. Dit betekent dat niet ten nadele van de huurder van de regels kan worden afgeweken. Dit kan alleen als de rechter daaraan zijn goedkeuring heeft gegeven.

Verhuurder en huurder mogen bij het sluiten van de huurovereenkomst een huurprijs bepalen. Als een van beide partijen tijdens de huurperiode meent dat de huurprijs niet overeenstemt met die van vergelijkbare bedrijfsruimten, dan kan hij de rechter inschakelen. Bij de vaststelling van de huurprijs let de rechter op de huurprijs van vergelijkbare bedrijfsruimten.

De vordering tot het vaststellen van de huurprijs kan pas na afloop van de overeengekomen duur van de huurovereenkomst. Bij een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd, kan het telkens wanneer tenminste vijf jaar zijn verstreken.

Advocaat Huurrecht

Een goede voorbereiding is het halve werk. Uit ervaring blijkt dat juridische expertise van een advocaat pas in een laat stadium wordt ingeschakeld. Het is raadzaam om van begin af aan juridisch advies in te winnen. Hierdoor kunt u onaangename verrassingen, extra kosten of andere negatieve aspecten, voorkomen.

Is het uitgelopen tot een conflict of loopt er reeds een procedure? Wij staan u graag bij met een eerlijk advies op maat over uw kansen, mogelijkheden en obstakels.

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat huurrecht en de vestiging bij u in de buurt.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige links – Advocaat huurrecht

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier