Advocaat Huurrecht – Huurovereenkomst & periode

Direct advies?Stel uw vraag

Ben jij ondernemer en huur jij een pand? Dan is het belangrijk om duidelijke afspraken over de huur te maken in de huurovereenkomst. Zorg dat je goed weet wat jouw rechten en plichten zijn en laat de overeenkomst altijd even nakijken door één van onze huurrecht advocaten. Zo weet je zeker dat je met gerust hart jouw handtekening kan zetten.

Huurovereenkomst winkelruimte

De huurovereenkomst bij winkelruimte en bij andere voor het publiek toegankelijke bedrijfsruimte wordt aangegaan voor een periode van 5 of 10 jaar. In het laatste geval wordt namelijk een overeenkomst, die is aangegaan voor 5 jaar, van rechtswege (automatisch) verlengd met nog eens vijf jaar.

Het is mogelijk om eenmalig een huurovereenkomst aan te gaan voor een periode van twee jaar of korter. Dit kan voor een huurder interessant zijn als hij zijn bedrijf nog moet opstarten. Keerzijde is dat de huurder dan geen profijt heeft van de huurbescherming. En dat hij het pand misschien na de huurperiode moet verlaten.

Willen partijen een andere termijn overeenkomen (bijvoorbeeld drie jaar zonder verlenging van rechtswege), dan kunnen zij daarvoor toestemming vragen aan de kantonrechter. Dit zal de verhuurder ook (vrijwel) altijd willen doen, omdat de huurder anders altijd een beroep kan doen op de verlenging van rechtswege (zelfs al vermeldt het contract anders).

Rechten en plichten

Als een verhuurder een nieuw huurcontract met zijn huurder afsluit dan moeten beide partijen goed weten wat hun rechten en plichten zijn. De huurperiode is immers lang en je zit best een poosje aan elkaar vast. 

Om de rechten van zowel de verhuurder als de huurder te waarborgen is een goed en juridisch getoetst huurcontract van groot belang. De bedoeling van een goed, juridisch huurcontract is om problemen te voorkomen die zich tijdens, of soms zelfs vóór de huurperiode kunnen voordoen.

Wil je meer weten over het huurcontract? Wil je weten welke huurperiode gehanteerd wordt bij bedrijfsruimten? En wanneer mag je de huur beëindigen? Onze advocaat huurrecht van Huis Advocaten is gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke vraagstukken. Onze advocaat huurrecht is je graag van dienst.

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Heb jij vragen over de huur of verhuur van een pand? Mail jouw situatie voor een vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij geven je advies en brengen je in contact met een goede huurrecht advocaat bij jou in de buurt. 

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige links – Advocaat huurrecht

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier