De huurovereenkomst bij winkelruimte en bij andere voor het publiek toegankelijke bedrijfsruimte wordt aangegaan voor een periode van 5 of 10 jaar. In het laatste geval wordt namelijk een overeenkomst, die is aangegaan voor 5 jaar, van rechtswege (automatisch) verlengd met nog eens vijf jaar.

Het is mogelijk om eenmalig een huurovereenkomst aan te gaan voor een periode van twee jaar of korter. Dit kan voor een huurder interessant zijn als hij zijn bedrijf nog moet opstarten. Keerzijde is dat de huurder dan geen profijt heeft van de huurbescherming. En dat hij het pand misschien na de huurperiode moet verlaten.

Willen partijen een andere termijn overeenkomen (bijvoorbeeld drie jaar zonder verlenging van rechtswege), dan kunnen zij daarvoor toestemming vragen aan de kantonrechter. Dit zal de verhuurder ook (vrijwel) altijd willen doen, omdat de huurder anders altijd een beroep kan doen op de verlenging van rechtswege (zelfs al vermeldt het contract anders).

Indien een verhuurder een nieuw huurcontract met zijn huurder afsluit dan moeten beide partijen goed weten wat hun rechten en verplichtingen zijn. De huurperiode is immers lang.

Om de rechten van zowel de verhuurder als de huurder te waarborgen is een goed en juridisch getoetst huurcontract van groot belang. De bedoeling van een goed, juridisch huurcontract is om problemen te voorkomen die zich tijdens, of soms zelfs vóór de huurperiode kunnen voordoen.

Wilt u meer weten over bovenstaande onderwerp? Wilt u weten welke huurperiode gehanteerd wordt bij bedrijfsruimten? En zijn alle bedingen rechtsgeldig overeengekomen? Onze advocaat huurrecht van Huis Advocaten is gespecialiseerd in het oplossen van dergelijke vraagstukken. Onze advocaat huurrecht is u graag van dienst.

Direct actie ondernemen met onze advocaat huurrecht

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat huurrecht en de vestiging bij u in de buurt.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige links – Advocaat huurrecht

Horeca-, winkel- of kantoorruimte? * Huurovereenkomst & periode * Huurcontract opzeggen * Huurprijzen * Indeplaatsstelling * huurrecht particulier