U bent strafbaar wanneer u handelt in verdovende middelen. Tevens is het volgens de Opiumwet strafbaar wanneer u drugs verhandelt en produceert. Onder drugs wordt zowel softdrugs als harddrugs verstaan. Heeft u een dagvaarding ontvangen van het Openbaar Ministerie of bent u opgepakt door de politie? Het is raadzaam om direct een advocaat van Huis Advocaten in te schakelen indien u in aanraking bent geweest met justitie. U heeft recht op, én een groot belang bij, de bijstand van een goede en ervaren advocaat van Huis Advocaten in drugsdelicten.

U heeft altijd recht op rechtsbijstand door een advocaat. Lees meer over het recht op bijstand van een advocaat.

Advocaat verdovende middelen

Het is verboden om te handelen in verdovende middelen. Voor de strafmaat, vastgelegd in de Opiumwet, is het bepalend of u heeft gehandeld in softdrugs of harddrugs. Wanneer u bent opgepakt voor handel in harddrugs dan kan justitie u een aantal jaren gevangenisstraf opleggen. Voor handel in softdrugs kan u een geldboete of een aantal maanden gevangenisstraf worden opgelegd. Voor coffeeshops geldt in Nederland een ander beleid, het is namelijk toegestaan om aan personen vanaf 18 jaar 5 gram softdrugs te verkopen. Niet alleen als u bent opgepakt voor handel in verdovende middelen kan een advocaat u bijstaan, ook voor delicten als hennepteelt, verboden drugsbezit en drugssmokkel.
Een dagvaarding ontvangen? Schakel direct de expertise in van een advocaat van huis Advocaten.

Rijden onder invloed van drugs

Bent u aangehouden omdat u onder invloed was? Heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u met drugs op achter het stuur zat? Het is verboden om met drugs op te rijden omdat de rijvaardigheid door een drugs ernstig in gevaar wordt gebracht. Als u wordt aangehouden en gedagvaard, wordt u bestraft met een geldboete, (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. Bij het opleggen van de straf wordt er gekeken naar de ernst de situatie. Bent u alleen aangehouden? Heeft u een eenzijdig ongeval veroorzaakt? Zijn er meerdere mensen bij betrokken geweest? Onze strafrechtadvocaten van Huis Advocaten staan voor u klaar om u te helpen.

Bijstand van een Huis Advocaat voor drugszaken

De advocaten van Huis Advocaten kunnen u bijstaan in uw verweer. Dagvaarding ontvangen? Schakel dan de expertise in van een advocaat van Huis Advocaten.

Huis Advocaten. Duidelijke zaak. Uw advocaat bij een drugsdelict

Bent u de door politie aangehouden? Heeft u gehandeld in drugs? Is uw hennepplantage opgerold? Heeft u een dagvaarding ontvangen? Huis Advocaten zijn gespecialiseerd in uw verdediging bij drugszaken. Bovendien zitten wij met 19 vestigingen altijd bij u in de buurt.

Direct actie ondernemen met onze advocaat verdovende middelen.

Mail uw vrijblijvende zaakevaluatie of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij beoordelen dan uw zaak met de juiste advocaat verdovende middelen en de vestiging bij u in de buurt.

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Strafrecht

Verkeersovertredingen * Handel in verdovende middelen * Zedendelict * Mishandeling * Diefstal * Fraude * Strafrecht zakelijk * Misdrijf en justitie *
Recht op bijstand door een advocaat