Verdovende middelen

Direct advies?Stel uw vraag

Handel je in verdovende middelen, dan ben je strafbaar. Daarnaast is ook het maken van verdovende middelen strafbaar gesteld in de Opiumwet. Onder verdovende middelen worden zowel soft- als harddrugs verstaan. Ben je opgepakt door de politie of heb je een dagvaarding ontvangen van het Openbaar Ministerie vanwege een drugsdelict? In dat geval is het verstandig om hier de hulp van een advocaat bij in te schakelen. Je hebt recht op de bijstand van een goede en ervaren advocaat. De advocaten van Huis Advocaten staan in dat geval voor je klaar.  

Het is belangrijk om te weten dat je, als je in aanraking komt met justitie, altijd recht hebt op rechtsbijstand door een advocaat. Lees meer over het recht op bijstand.

Advocaat verdovende middelen

Het is verboden om te handelen in verdovende middelen. Hoe hoog de straf is die hier op staat hangt af van de soort drugs waar het om gaat. Gaat het om softdrugs, dan kun je hier een geldboete of een aantal maanden gevangenisstraf voor krijgen. Gaat het echter om harddrugs, dan kan er zelfs sprake zijn van een aantal jaren gevangenisstraf. Er staat dus heel wat op het spel. Daarom is het ook zo belangrijk om hier hulp bij in te schakelen. Een advocaat kan je helpen om hier zo goed mogelijk uit te komen.    

Voor coffeeshops geldt in Nederland een ander beleid. Het is hen toegestaan om 5 gram softdrugs te verkopen aan personen van 18 jaar en ouder.  Ook zij mogen geen harddrugs verhandelen en minderjarigen mogen niet worden toegelaten in de coffeeshop. Gebeurt dat wel, dan zijn ook zij strafbaar. 

Lop van de verkoop van drugs kan je ook met justitie in aanraking komen als je wordt beschuldigd van hennepteelt, drugssmokkel of verboden drugsbezit. Ook dit soort zaken vallen onder de opiumwet en worden gezien als drugsdelict.
Krijg jij hiermee te maken? Schakel dan direct de expertise in van een advocaat van huis Advocaten. Zo kun je de gevolgen zoveel mogelijk beperken. 

Rijden onder invloed van drugs

Net als het gebruik van alcohol is ook drugsgebruik verboden in het verkeer. Ben jij aangehouden omdat je tijdens het rijden onder invloed was? Heb je een dagvaarding ontvangen omdat je met drugs op achter het stuur zat? Het is verboden om met drugs op te rijden omdat de rijvaardigheid door drugs ernstig in gevaar wordt gebracht. Als je wordt aangehouden en gedagvaard, krijg je meestal een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. Bij het opleggen van de straf wordt gekeken naar de ernst de situatie. Ben je alleen aangehouden? Heb je een ongeval veroorzaakt? Zijn er meerdere mensen bij betrokken geweest? De ernst van de situatie bepaalt uiteindelijk welke straf je zult krijgen. Ook hier helpen onze advocaten je graag bij. 

Bijstand van een Huis Advocaat voor drugszaken

Word jij beschuldigd van een drugsdelict, dan staat er best veel op het spel. Je kan een flinke geldboete krijgen of zelfs in de gevangenis terecht komen. Om hier zo goed mogelijk uit te komen, is het slim om een advocaat in te schakelen. Jouw advocaat behartigt jouw belangen en zal zijn/haar uiterste best doen om de straf zo laag mogelijk te laten uitpakken. Jouw toekomst staat op het spel. Dus schakel altijd de hulp in die je nodig hebt. 

Huis Advocaten. Jouw advocaat bij een drugsdelict

De advocaten van Huis Advocaten hebben veel ervaring op het gebied van strafzaken waarbij het gaat om drugsdelicten. Ben jij aangehouden? Heb je gehandeld in verdovende middelen of is jouw wietplantage opgerold? Wij helpen je graag! Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij je in de buurt.

Direct actie ondernemen met onze advocaat verdovende middelen.

Heb jij juridische hulp nodig? Neem dan voor vrijblijvend advies contact met ons op via het contactformulier of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij bekijken jouw zaak en brengen je in contact met de juiste advocaat die je hierbij kan helpen. 

Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Strafrecht

Verkeersovertredingen * Handel in verdovende middelen * Zedendelict * Mishandeling * Diefstal * Fraude * Strafrecht zakelijk * Misdrijf en justitie *
Recht op bijstand door een advocaat