Diefstal

Direct advies?Stel uw vraag

Word jij verdacht van diefstal? Heb jij spullen gestolen? Als jij eigendommen van een ander afneemt om deze aan jezelf toe te eigenen spreken we van diefstal. Een beschuldiging van diefstal kan grote gevolgen hebben. Het is dan ook belangrijk om hier op de juiste manier op te reageren. Onze advocaat strafrecht kan je hierbij helpen en zorgt ervoor dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt. Sowieso heb je in dit soort situaties altijd recht op bijstand van een advocaat. Lees meer over het recht op bijstand van een advocaat en zorg dat je weet waar je staat.

Diefstal is een misdrijf

Diefstal is een misdrijf en kan flinke gevolgen hebben. Kom jij met justitie in aanraking, dan kunnen de volgende sancties worden opgelegd: 4 jaar gevangenisstraf of een geldboete van max € 18.500 euro (categorie 4). Is er sprake van verzwarende omstandigheden, dan kan je zelfs 6 jaar gevangenisstraf krijgen of een maximale geldboete van € 74.000 euro. In de volgende situaties is sprake van verzwarende omstandigheden: 

  • Als de diefstal s’nachts op privéterrein heeft plaatsgevonden;
  • Bij diefstal met twee of meer personen;
  • Diefstal waarbij gebruik is gemaakt van braak, verbreking, inklimming, valse sleutels, valse order of vals kostuum;
  • Als er sprake is van een terroristisch oogmerk;
  • Diefstal met geweldpleging, waarbij het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel als extra verzwarende omstandigheid geldt;
  • Het stelen van vee uit de wei;
  • Diefstal bij rampen zoals brand, explosie, watersnood, schipbreuk, spoorwegongeval, oproer, muiterij of oorlogsnood.

 

Wat als je beschuldigd wordt van diefstal?

Krijg je te maken met een beschuldiging van diefstal, dan is het belangrijk om op de juiste manier te reageren. Dit hangt vooral af van de situatie. Blijf vooral rustig, ga niet schelden en wordt vooral niet agressief. Werk zoveel mogelijk mee. Is het nodig neem dan direct contact op met onze strafrechtadvocaten voor advies en bijstand. Zo weet je zeker dat je de juiste stappen onderneemt. De strafrechtadvocaten van Huis Advocaten werken tevens op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo of toevoeging). 

Hulp strafrecht advocaat bij diefstal

Wij strijden voor jouw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of het slachtoffer. Onze advocaten hebben ruime ervaring in het strafrecht en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt.  . Bovendien zitten wij met 18 vestigingen altijd bij jou in de buurt.

Juridisch advies nodig? Mail ons vrijblijvend jouw situatie of vragen of bel direct onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut). Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00. Wij bespreken vrijblijvend jouw zaak met je door, geven je advies en brengen je eventueel in contact met een ervaren strafrecht advocaat bij jou in de buurt. Zo ben je verzekerd van de juiste hulp in jouw situatie.

Meer informatie over het strafrecht

Lees gerust meer informatie over zaken binnen het strafrecht:

Verkeersovertredingen * Handel in verdovende middelen * Zedendelict * Mishandeling * Fraude * Strafrecht zakelijk * Misdrijf en justitieRecht op bijstand door een advocaat