Recht op bijstand door advocaat
Ben je aangehouden door de politie, dan heeft dat flink wat impact. Wat moet je doen in zo’n geval? Nadat de politie jou heeft aangehouden, zal je worden verhoord op het politiebureau. Het kan ook zijn dat je thuis een brief van de politie ontvangt, waarin je wordt ‘uitgenodigd’ voor een verhoor.
Bereid je goed voor op het verhoor door de politie en weet dat je hierbij altijd recht hebt op bijstand van een advocaat. Maak hier altijd gebruik van en laat je bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. Zo beperk je de schade voor jezelf en ben je verzekerd van de beste juridische bijstand. Onze strafrechtadvocaten helpen je graag. Neem gerust contact met ons op.
Verhoor op politiebureau na aanhouding
Ben je eenmaal aangehouden door de politie, dan mogen zij jou maximaal negen uur lang vasthouden voor verhoor. De nacht wordt hierbij niet meegerekend. De politie kan jou alleen langer vasthouden als zij besluiten over te gaan tot inverzekeringstelling. Deze inverzekeringstelling duurt maximaal drie dagen, maar kan als dat echt noodzakelijk is nog een keer met drie dagen worden verlengd.
Verhoren vinden vaak plaats door koppels van twee politiemensen. De politie is verplicht om aan het begin van het verhoor helder onder woorden te brengen waar jij van verdacht wordt. Als de politie niet duidelijk wil zijn over de verdenking, is het verstandig om je te beroepen om jouw zwijgrecht.
Recht op bijstand
Ben jij aangehouden en word je verhoord? Dan heb je altijd recht op een gesprek met een advocaat. Je kan hier vanaf zien, maar dit is meestal niet verstandig. Word je beschuldigd van een zwaar delict of ben je minderjarig of geestelijk beperkt? Dan is het niet mogelijk om af te zien van het gesprek met de advocaat. Na de aankomst van de advocaat op het politiebureau heb je dertig minuten de tijd om vertrouwelijk met de advocaat te spreken.
De advocaat zal je advies geven over de manier waarop jij je op kunt stellen tijdens het verhoor en je hier ook enigszins op voorbereiden. Zo kom je in ieder geval beslagen ten ijs en hoef je niet bang te zijn dat je je eigen glazen ingooit.
Verhoor en/of aanhouding op afspraak
In veel andere gevallen krijg je een uitnodiging voor het verhoor op het bureau. Ook in deze gevallen heb je het recht om advies te vragen aan een advocaat voorafgaande het verhoor. Anders dan bij een aanhouding en aansluitend verhoor, moet je hierbij zelf een advocaat regelen. Je bent overigens niet verplicht te verschijnen op het bureau als de politie dit vraagt. Vaak is er niet voldoende bewijs om jou aan te houden en wil men via het verhoor alsnog bewijs verzamelen. Als je wel wilt verschijnen – om bijvoorbeeld jouw naam te zuiveren – raden we je wel aan een advocaat om advies te vragen. Neem gerust contact op met een van onze advocaten. Zij helpen je graag!
Aanhouding bij verhoor
Als je ingaat op een ‘uitnodiging’ voor verhoor op het bureau kun je uiteindelijk worden aangehouden. Dat voornemen tot aanhouden staat vaak in de brief vermeld die je ontvangt. Wanneer de politie jou daadwerkelijk aanhoudt, wordt er een advocaat voor je geregeld. Daar heb je recht op. Doe nooit afstand van dit recht. Een verhoor is intensief en de politie zal er alles aan doen om een bekentenis te krijgen.
Huis Advocaten. Een duidelijke zaak!
Wij strijden voor jouw belangen en verlenen de beste juridische bijstand aan de verdachte of het slachtoffer van een misdrijf. Wij zijn ervaren met de moderne strafrechtpraktijk en zijn in alle opzichten uitgerust om de zware verantwoordelijkheid van jouw verdediging ter hand te nemen. Bovendien zitten wij met 26 vestigingen altijd bij je in de buurt.
Wil je gebruik maken van jouw recht op bijstand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.