Advocaat Contractenrecht – Licentieovereenkomst

Direct advies?Stel uw vraag

In een licentieovereenkomst spreken jullie samen af dat de één de ander het recht geeft gebruik te maken van een bepaald product, dienst of programma. Een licentie bestaat uit een verklaring van de licentiegever dat de licentienemer een omschreven activiteit mag uitvoeren. Er wordt meestal een licentieovereenkomst gesloten, waarin de licentiegever en de licentienemer voorwaarden overeenkomen waaronder de licentienemer het auteursrechtelijk beschermde werk mag exploiteren.

De auteur van een auteursrechtelijk beschermd werk heeft het recht om te bepalen wie zijn/haar werk mag exploiteren, bijvoorbeeld door het openbaar te maken, te kopiëren, te bewerken, te verhuren, of uit te lenen.

Wat staat er in een licentieovereenkomst

Hoe completer de uiteindelijke licentieovereenkomst, hoe beter. De volgende punten mogen in een goede overeenkomst eigenlijk niet ontbreken:

  • Voor wie is de licentie bedoeld (zijn er misschien ook dochterondernemingen die hier gebruik van gaan maken)?
  • Voor welke termijn wordt de licentie verleend?
  • Wat betreft de licentie precies?
  • Welke vergoeding staat hier tegenover?
  • Is er exclusiviteit?
  • Op welke manier wordt naleving van de licentie gecontroleerd?
  • Wat als er inbreuk wordt gemaakt op de overeenkomst?

Advocaat licentieovereenkomst

Het opstellen van een goede en vooral duidelijke licentieovereenkomst kan een hoop problemen en discussies voorkomen. Zorg er dan ook voor dat de overeenkomst die jullie uiteindelijk tekenen goed in elkaar zit en dat overal aan is gedacht. De contractenrecht advocaten van Huis Advocaten helpen je hier graag bij. Zij kunnen een goede overeenkomst voor je opstellen of de door jou opgestelde of ontvangen overeenkomst voor je nakijken. Zo kun jij met een gerust hart jouw handtekening zetten.

Ontstaat er toch een conflict? Ook dan staan onze advocaten voor je klaar. Zij helpen je met raad en daad!

Direct actie ondernemen met onze advocaat contractenrecht

Hulp nodig bij het opstellen van de licentieovereenkomst of wil je juist een overeenkomst na laten kijken? Mail dan jouw verhaal vrijblijvend naar ons toe voor advies of bel onze intakebalie op 0900 - 238 238 2 (3 cent per minuut) . Wij geven je advies over jouw situatie en brengen je in contact met de juiste advocaat bij jou in de buurt.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00.

Nuttige tips – Advocaat Contractenrecht

Algemene voorwaarden * Meer over contracten in het algemeen * Distributiecontracten * Licentieovereenkomst * Franchiseovereenkomst * Advocaat Contracten